Şimdi Ara

i5 6600K vs i7 6700K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar arkadaşlar ,Bütçe 3100 TL olsun , iki sistem karşılaştırdım .İki sistemden biri alınacaktır..SSD & HDD & Monitör mevcut. Açıklamalarıyla beraber önerilerinizi bekliyorum :)

Sistem 1 :

i5 6600K - 835 TL
    Sapphire Rx 470 4G - 870 TL
    ASUS Z170-A - 565 TL
    Corsair 2666 mhz 8 GB Ram - 160 TL
    Arctic Liquid Freezer 120 - 225 TL
    Aerocool Aero 800 Kasa - 210 TL
    High Power 600 W 80+ Bronze - 185 TL

3050 TL

Sistem 2 :

i5 6700K - 1.185 TL
    Sapphire Rx 470 4G - 870 TL
    Gigabyte Z170 HD3 - 380 TL
    Kingston HyperX 2400 mhz 8 GB Ram - 140 TL
    Arctic Freezer i32 CO - 115 TL
    Aerocool Aero 800 Kasa - 210 TL
    High Power 600 W 80+ Bronze - 185 TL

3.085 TL

Sistem oyun & mühendislik yazılımları amaçlı olacaktır . Overclock yapmak istiyorum i5 li sistemde overclocka bütçem yettiğince uygun bir anakart seçmeye çalıştım fakat sonuç olarak işlemciyede bağlı ve 4.1 4.2 gibi rakamlarlada kalabilirim . Overclock base frequency üzerindenmi yapılıyor yoksa turbomu ? Base frequency olduğunu varsayarak konuşuyorum . 3.5 i5 6600k 4.0 i7 6700k .i5 i 4.5- 4.6 seviyesine çıkarmam için uygun bir işlemci VRM açısından verimli bir anakart ve iyi bir soğutma lazım olmalı. i7 işlemcili sistemdeyse 4.0 ghz i 4.5-4.6 seviyesine giriş sınıfı bir anakart ile sorun yaşamadan çıkartabilirmiyim tabi işlemci uyumluysa ? .Ayrıca çok daha az overclock yapacağım için daha basit bir soğutmayla sorunsuz çalıştırabilirmiyim. Bunun dışında sistemimde sorun varsa belirtirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shantaram11 -- 20 Ağustos 2016; 2:45:13 >

• Sana ilk önerim o psuyu değiştir
  • General Darknes kullanıcısına yanıt
    Mesela neyle ? 600w overclocklu bu sistem için yeterli değilmi ? 80 + serfitikası var ve High Power bilinen bir psu üreticisi diye biliyorum.
  • Shantaram11 S kullanıcısına yanıt

i5 6600K vs i7 6700K
  • İşlemci performansıda benim için önemli , hem 6600k alıp hem giriş seviye bir anakart alıp hemde ortalama bir soğutucuyla pek birşey yapamam gibime geliyor.
  • 6700k al gözün arkada kalmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shantaram11

İşlemci performansıda benim için önemli , hem 6600k alıp hem giriş seviye bir anakart alıp hemde ortalama bir soğutucuyla pek birşey yapamam gibime geliyor.

mühendislik yazılımları için söylüyorsan söylediğin mantıklı ancak oyun tarafından baktığında gtx 1060 farkını fazlasıyla hissedebilirsin. + Şunuda paylaşmak isterim i5 6600k (3.5GHz) hyper 212 gibi bir giriş seviye (F/P) soğutucu ile 4.6 GHz 'lere Rahat ve kullanılabilir seviye sıcaklarında işini görebilir tabiki tercih senin

Temsili Video(6600k 4.6GHz & Hyper 212 );

• Öncelikle cevap için teşekkürler :) . Anakart konusunda firienholta danışmıştım ve 6600k yı HD3 le 4.6 gibi seviyeler düzgün olmaz demişti bunun için en az ASUS Z170-A segmentini önermişti.Bu yüzden 6600k lı sisteme o anakartı koymadım.Ek olarak işlemci uzun süreli alınır fakat ekran kartımı 2 yıla değiştirmek istesem 2.elde o kartla çok sorun yaşamazmıyım. 2.el ekran kartı bakmak için gezdiğimde kimsede yoktu o ürün.
  • Güncel

• Gigabyte anakart seçerken dikkat et. Bu ara yazılım desteğiyle alakalı kötü kullanıcı yorumları okuyorum gigabyte tarafında. Daha dün bir başlık vardı hatta z170 serisi bazı anakartlarda uyumsuz yazılım sıkıntılarıyla alakalı. Kusura bakma tam olarak hatırlayamadığım için net anlatamadım o yüzden araştır demekle yetiniyorum forum içinde bulunmakta konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geltuzat -- 20 Ağustos 2016; 20:54:14 >
  • Geltuzat kullanıcısına yanıt
    tamamdır teşekkürler
    Güncel
  • Muhendislikten kasit ne tam olarak anlayamadim. Bir cok program eski core 2 duo larla bile çalışıyor... I5 ve i7 arasindaki farki hisseder misin bilmiyorum. Real time render tarzi islerde kullanacaksan i7 al ancak gercekten ihtiyacin var mi buna onu dusun. Bir de oyun oynamak ne kadar oncelikli olacak? Hani is yerindr kalacaksa sistem i7 al ekran kartina cok para yatirma bosuna ama evde kalacaksa geceleri oynarim diyorsan i5 ve 1060 daha iyi olabilir. Bur de programin 8 thread destekleyecek mi? HT yi kapatinca i5 ile i7 ayni performansi verir hemen hemene diye düşünüyorum. Ancak cok net bir bilgim yok konu hakkinda da...

Son olarak msi z170 pcmate ile de OC yaparsin ancak sağlıklı olur mu bilmiyorum. 4.6 yerine 4.5 e OC yapip 200 tl tasarrif etmek de senin elinde ayrıca:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevap için :)

Açıkçası bende i5 in yeticeğini düşünüyorum ama baktım i7 li bütçeyle aynı paraya geliyor neden olmasın dedim. i5 li sistemde anakartı yüksek tutmamın sebebi internette okuduğum kadarıyla düşük seviye anakartla da yapılır tabii ama hem stabil olmayabilir hemde vrm soğutma yetersiz olacağından ömrü kısalır doğrultusunda.Bana aslında 4.4-4.5 de yeter ama ilerde problem çıkarmasını istemiyorum anakartın .Evde tutucam ve oyun oynayacağım ama bana göre 1060 la 470 arasında 400 500 tl lik fark performans farkına göre çok fazla ve o kadar oyun oynamıyorum açıkçası.O yüzden 470 koydum
    Mühendislik programları her bilgisayarda çalışır, onu dert etme sen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.