Şimdi Ara

i5 6600K yük altında 78 derece normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bulunduğum ilde hava sıcaklığı 36-40 derece arası. Ekran kartımda bir ısınma söz konusu değil. İşlemcim sıvı soğutma olmasına ragmen çok ısınıyor. Overclock yok 3.9 GHz hızında çalışıyor.
    BIOS sıcaklık ayarları şu şekilde:
    CPU1 FAN:
    80 derecede %100
    70 derecede %85
    55 derecede %65
    40 derecede %50

CPU2 FAN:
    80 derecede %100
    70 derecede %85
    55 derecede %65
    40 derecede %50

Sıcaklık değerleri:
    Boşta 48-55 derece arası
    Yük altında 76-78 derece arası

Sizce bu sıcaklık değerleri normal mi? Değilse ne yapmamı önerirsiniz?

Anakart: MSI Z170A Gamıng M5
    İşlemci: i5 6600K 4.40 GHz
    İşlemci Soğutucu: Cooler Master Sedion 120v Ver.2
    Bellek: Hyperx 16Gb DDR4-3000 Cl15 (2x8)
    Ekran Kartı: Msı Gtx970 4G
    HDD: Seagate 3,5″ 2TB Barracuda 7200 RPM
    SSD: Samsung 256GB 850 PRO
    Kasa: Cooler Master HAF 912 Combat
    PSU: Cooler Master Gx 80Plus 750W
    Monitör: Asus VN247H
    Kulaklık: Razer Kraken 7.1 Usb
    Mause: A4 Tech x7
    Klavye: Logitech MK250
    Kasa üst fan: Cooler Master
    Kasa yan cam fan : Cooler Master

• Malesef normal benim 6600k 88 derece oc siz bf1 de. Ayrıca ne kadar oc yok desekte 3.9 oc li bir değer ki standart olarak 3.5 ghz 6600k lar. Anlayamadığım bir nedenden dolayı benimki de 3.9 da çalışıyor.

Ben de h100iv2 sipariş verdim bakalım kaç derece fark edecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: italyanaygiri

Malesef normal benim 6600k 88 derece oc siz bf1 de. Ayrıca ne kadar oc yok desekte 3.9 oc li bir değer ki standart olarak 3.5 ghz 6600k lar. Anlayamadığım bir nedenden dolayı benimki de 3.9 da çalışıyor.

hocam 4 çekirdek aynı anda çalışınca 3.6 ghz tek çekirdekte masaüstünde felan 3.9 oluyor turbo boosttan dolayı.88 derece oc suz fazla gibi.
    4.5 ghz oc lu maks 74 görüyorum bu derece bile bana fazla geliyor ekran kartı ısındığı için radyatörde ısınıyor.Trolljen hocam boşta en düşük o değerimi alıyorsunuz?Birde işlemci üstündeki termal macun kayboluyor gibi bu konu hakkında bilginiz var mı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beles -- 15 Temmuz 2017; 5:28:59 >
  • Biraz yuksek bemce degeriniz benim 7600k 4.6ghz ocli bf1 de maximum 70 derece oluyor enermax ii 120s ile

• Hocam 120lik soğutucu ve pull/push ayarlarıyla idle sıcaklıklarınız çok normal değil gibi. Oda sıcaklığı 36 olsa işlemci 40ı boşta geçmesi zor gibi.
    Sıvı soğutmanın pompasında sorun olabilir. Daha önceden de aynı mıydı sıcaklıklar?
    Macunda sorun olabilir. Arctic mx4 deneyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sistem belirtirken 4.40ghz demişsiniz,soruyu sorarken 3.9 demişsiniz burda bir karışıklık oluşmuş,

Sorduğumuz değer 4.40 için %100 kullanım anındaysa 77-78 derece normal problem yok,

Boşta ise işlemci sıcaklığı biraz yüksek görünüyor gerçi endişe edilecek bir durum yok ortada merak etmeyin.

Ben 6600k 4.5ghz %100 yük altında 72 civarı kullanıyor kışın biraz düşüyor yazın biraz artıyor malum havaların sıcaklığıylada alakalı,

Şimdi ben size cihaz yük altında değilken ki 48-55 derece arasında ki sıcaklık hakkında bir çözüm önerisi yapıyım,

Kasanızı sıkışık biryerde tutuyorsanız rahat rahat sağından solundan hava çekebileceği ferah biryere koyun,

Birde sistem açıklamanızda gördüğüm kasada sadece 2 tane fan var gibi görünüyor,eğer sadece 2 adet fan varsa şöyle düşünün ne kadar sıvı soğutmanız olsada kasanın içerisinde dönüp dolaşan sürekli bir sıcak hava var ve bu sıcak hava yeterli miktarda tahliye edilmiyor,e haliyle kasa içerisi boştayken çok sıcak oluyor,dolayısıyla sıcak havadan dolayı işlemcide ısınıyor,

Şunu belirtmekte fayda var sıvı soğutma sisteminiz işlemcinin kaç derece ısındığına göre değil işlemcinin yüzde kaç yük altında çalıştığına göre çalışma hızını yükseltir veya yavaşlatır.

• 88 derece aşırı yüksek bir rakam skylake işlemci için işlemcinin ömrünü yer bilginiz olsun 70 den sonrası skylake için sıkıntı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Malesef normal benim 6600k 88 derece oc siz bf1 de. Ayrıca ne kadar oc yok desekte 3.9 oc li bir değer ki standart olarak 3.5 ghz 6600k lar. Anlayamadığım bir nedenden dolayı benimki de 3.9 da çalışıyor.

farkı yazabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

farkı yazabilir misiniz?

Valla burada havalar çok sıcak 30 derece altına düşmüyor. Boşta işlemci 37 derece civarında seyrediyor. 4.4 ghz de ocli şuan. Yükte bf1 de 55 dereceyi geçtiğini görmedim. Hayatımda yaptığım en iyi şey h100 almam :D

Edit: oc iptal etmiştim geçenlerde o zaman yükte bakmadım ama boşta 30 derece civarında seyrediyordu. Kışın muhtemelen 25-20 dereceye kadar düşecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 2 Eylül 2017; 16:50:20 >

• quote:

quote:

quote:

farkı yazabilir misiniz?

Valla burada havalar çok sıcak 30 derece altına düşmüyor. Boşta işlemci 37 derece civarında seyrediyor. 4.4 ghz de ocli şuan. Yükte bf1 de 55 dereceyi geçtiğini görmedim. Hayatımda yaptığım en iyi şey h100 almam :D

Edit: oc iptal etmiştim geçenlerde o zaman yükte bakmadım ama boşta 30 derece civarında seyrediyordu. Kışın muhtemelen 25-20 dereceye kadar düşecektir

benim makinada gtx1070 6700k var işlemci soğutucusu i7 2600k stok fanı bf1 de hiçbir sorun yaşamıyorum 60 derecelerde çalışıyor en yüksek ayarlarda uğulduyor vs. şimdi oc yapmayı düşünmüyorum çünkü gerektiren bir oyunla karşılaşacağımı sanmıyorum 2 sene falan bu yüzden acaba ucuz bişeymi alsam diyorum şu sıralar paramda yok öyle bir sıkıntı var sizce ne yapayım h100 yerine noctua hava soğutma veya msi frozr l falan alsam işlemci ömrünü düşünmeme gerek olur mu acaba?

• quote:

quote:

quote:

quote:

farkı yazabilir misiniz?

benim makinada gtx1070 6700k var işlemci soğutucusu i7 2600k stok fanı bf1 de hiçbir sorun yaşamıyorum 60 derecelerde çalışıyor en yüksek ayarlarda uğulduyor vs. şimdi oc yapmayı düşünmüyorum çünkü gerektiren bir oyunla karşılaşacağımı sanmıyorum 2 sene falan bu yüzden acaba ucuz bişeymi alsam diyorum şu sıralar paramda yok öyle bir sıkıntı var sizce ne yapayım h100 yerine noctua hava soğutma veya msi frozr l falan alsam işlemci ömrünü düşünmeme gerek olur mu acaba?

60 derece iyi bi sıcaklık yükteyse eğer. hiç masraf etmeyin soğutucu almaya o zaman. ben 90 dereceleri gördüğüm için almıştım. sizinki gibi olsaydı sıcaklık değerlerim almazdım.

• Nerde o eski sandy bridge 2500k 2600k 2700klar 5ghde banamısın demiyodu ulan intel maaliyetten kaçacam diye iki lehim koymadı şimdi yanıyor işlemciler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.