Merhaba arkadaşlar imzamdaki işlemci ve anakartıma uyacak soğutucu alacağım ama kararsız kaldım.bu işlemciden kullanan arkadaşlardan hangi soğutucu ile kaç mhz çıktıklarını yazarlarsa ben ve benim gibi İ5 750 işlemcisine soğutucu alacaklara çok yardımcı olmuş olurlar..Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...
quote:
Orijinalden alıntı: HATUKAY
sunbeam core contact freezer al en iyilerinden birisi odur bende core i7 860 için ve core 2 için onu kullanıyorum kasanda geniş zaten güzel soğutur memnun kalırsın.istersen üzerindeki kendi fanını değiştirebilirsin ben bazı kombinasyonları denedim o.c yapacaksan 12 cm fm 121 i takarsın full köklersin işlemcin buzz gibi olur.senin anlayacağın kendi fanını çıkarmanı tavsiye ediyorum.
Teşekküeler tavsiyen için ama verdiğin link 1366 soket birde 775 lerde F/P olarak biliyordum sunbeam core contact freezer ı..bendede forumda bi arkadaştan alınma TT Bigtyp 14 Pro var ama hem 1366 olduğundan uymadı..hemde forumdakilerin dediği gibi 775 soketi zorlayarak oturtsam bile ekran kartını takamıyorsun acayip dokundu..belki benim anakarttan kaynaklanıyordur 1156 olduğu için..ekran kartı işlemciye çok yakın yapmışlar bu asus anakartları.İkinci sokete taksam ekran kartımı bu seferde X8 çalışacak onun için söktüm duruyo bi kenarda..benim düşündüklerim arasında bunlar var sizce bunlar nasıl...
daha uygun fiyatlı başka sitelerden de temin edilebilir...ama benim sistemde ekran kartı ram gibi bileşenlerime tekrar sorun yaratırmı bilen bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum...
quote:
BEN örnek olsun diye acele sunbeam linki yollamıştım dedim ya bendeki i 7 860 zaten 1156 az bişi siteden baksan zaten görecen 1156 ya sunbeam olduğunu. ayrıca core 2 yi soğutan alet lga 1156 yı daha iyi soğutur baya fark ediyo sen bunu al.bendede cosmos kasa var hiç sorun yaşamazssın
Teşekkürler önerini göz önünde bulunduracağım..benim gözüm şu çift kulelere takılıyo ama ram lara dokunurmu onu bilmiyorum almışken güzel performanslı bişey olsun istiyorum ilerde birdaha değiştirmem uzun süre..
Tavsiyeni değerlindereceğim teşekkürler ıron Mask..Benimde aklımdakilerden biri bu zaten.. alırsam hepsiburadadan alıcam iki tane vizo turuncu fanla birlikte veriyo..vizo fanlar nasıldır acaba yazılanlar doğru çıkmıyo genelde daha sesli ve performansı düşük çıkıyo.. sence nasıl dır vizo fanlar iş görür mü?
quote:
eğer sunbeam içime sinmedi diyorsan alacağın diğer aleti söyleyeyim kesinlikle şaşma. ama dediğim gibi kendim sunbeam kullanıyorum önerdim eğer hem gösterişli hemde soğutan bişey istersen ki sunbeamı buda geçemiyo soğutmada onu söyleyim bunu al
zalman 9900
HATTA BAK BEN HABERİNİ YAYINLAMIŞTIM ilk çıktığında
Bunlar arasında kaldım.. sence akasa venom nasıldır yeni ürün incelemesini bulamadım..anakart ile ram larda sıkıntı yapmazsa alıcam..Gerekirse yönünü eksoz fanından tarafa değilde üsten çıkış yapacak şekilde çeviricem ama ekran kartıma dokunur diye tahmin ediyorum..tt big typ 14pro dokundu ekran kartına bunlarda dokunurmu sccf dahil yönünü çevirsem cosmos s1100 sendede varmış az çok bi fikir sahibisindir ...üstede iki tane fan kullanıyorum..
karakule15 bence thermalright tasarımı ve işçiliği ile rakiplerinin bir adım önüne geçiyor.Tek dezevantajı ise her kaliteli üründe olduğu gibi fiyatı.Yerinde olsam 2 thermalright dan birini alırdım.Ancak fan olarak vizo -mizo seçme.Thermalright' ın şu fanını çok methediyorlar. http://www.sanalmarketim.com/urun/eb59b6075f048c1f9f614a55d7a77beb/THERMALRIGHT-X-Silent-120-Seffaf-Kanatli-Kasa-Fani Bu fanı kullanıp şikayet eden birini şimdiye kadar duymadım.Pek sade, renksiz ama önemli olan sessizlik.2 tane aynı anda takıp çalıştırsanda 1ooo devir yaptığı için ses rahatsız etmez sanırım.
HATUKAY sanal marketim Türkiye'nin pc donanımı konusunda en güvenilir e-ticaret sitelerindendir.Satış sonrası Müşteri destek hattı da emsalleri arasında en iyisidir.Hava soğutmada Zalman ve Sunbeam firmaları Noctua ve Thermalright' ın rakibi olamazlar.Uzun süredir Noctua ve Thermalright, soğutucu liginin Real Madrid ve Barcelona sı gibi.Bunların arasına Scythe' yi de katabiliriz.Noctua NH-D14 ile üst segmentte bugüne kadar liderdi.Şimdi Thermalright HR-02 yi çıkardı ve liderliği geri alacak gibi.Geçmişte zaten Ultra 120 eXtreme serisi ile piyasayı kasıp kavurduğunu biliyoruz.Yani diğerleri bu üç firmanın yanında ancak f/p ürünü çıkarabilirler.
HATUKAY hocam Sana göre 1- Thermalright Venomous X, Sunbeam Core Contact Freezer' a geçildi. 2- Silverstone FM 121 fan son hızda 3800 - 4000 devir yaptı.
Bana göre 1- Buna imkan yok çünkü, Core Contact Freezer, Ultra 120 eXtreme 'i geçemiyor.Ultra 120 eXtreme'in eksikleri gözlenerek geliştirilen, ondan en az 2 C daha iyi sonuç veren daha sağlıklı montaj olan Venomous X' i hiç geçemez. 2- Senin ev testlerin Silverstone gibi bir firmanın Ar-Ge Laboratuvarında' ki hassas ölçüm cihazlarından daha iyi sonuç veremez.Eğer sen haklıysan Silverstone mühendisleri 2400 rpm' den sonrasını ölçemiyor demektir.
"boş konuşmayın" , "bilip bilmeden konuşma" , "önce okumayı öğren" .Bir "akıllı ol" demediğin kalmış.Bunu da desen seriyi tamamlardın.Bundan sonra nickinizi gördüğüm topicden hızla uzaklaşıcam.Sizin gibi üstadların olduğu yerde bize laf söylemek düşmez.
quote:
Orijinalden alıntı: Iron Mask
karakule15 bence thermalright tasarımı ve işçiliği ile rakiplerinin bir adım önüne geçiyor.Tek dezevantajı ise her kaliteli üründe olduğu gibi fiyatı.Yerinde olsam 2 thermalright dan birini alırdım.Ancak fan olarak vizo -mizo seçme.Thermalright' ın şu fanını çok methediyorlar. http://www.sanalmarketim.com/urun/eb59b6075f048c1f9f614a55d7a77beb/THERMALRIGHT-X-Silent-120-Seffaf-Kanatli-Kasa-Fani Bu fanı kullanıp şikayet eden birini şimdiye kadar duymadım.Pek sade, renksiz ama önemli olan sessizlik.2 tane aynı anda takıp çalıştırsanda 1ooo devir yaptığı için ses rahatsız etmez sanırım.
yorumların için sağol..vizo fanları ben tercih etmiyorum hepsiburada yanında kendi veriyo onun için sordum..yoksa daha kaliteli fanlar var..extra fan extra maliyet bu şekilde iki fanla 200 bulur ben en fazla 150 civarı düşünüyorum fazlası gereksiz bence...yinede sağol teşekkürler...
quote:
yok ekran kartına baya uzak zaten bende cosmosda air duckt var çarpsa önce ona çarpar ayrıca nası takacağınıda göstereyim.
bak bu şekilde takmayacaksın
bu şekilde takacaksın ki ısıyı dışarı eksoz atsın sunbeam yyollayacak eksoz atacak
bu arada sunbeamın yeni ürününede göz atmak gerekir ben daha bakmadım ama gördüm pipeler güzel gibi
eğer sunbeam içime sinmedi diyorsan alacağın diğer aleti söyleyeyim kesinlikle şaşma. ama dediğim gibi kendim sunbeam kullanıyorum önerdim eğer hem gösterişli hemde soğutan bişey istersen ki sunbeamı buda geçemiyo soğutmada onu söyleyim bunu al
zalman 9900
HATTA BAK BEN HABERİNİ YAYINLAMIŞTIM ilk çıktığında
Bunlar arasında kaldım.. sence akasa venom nasıldır yeni ürün incelemesini bulamadım..anakart ile ram larda sıkıntı yapmazsa alıcam..Gerekirse yönünü eksoz fanından tarafa değilde üsten çıkış yapacak şekilde çeviricem ama ekran kartıma dokunur diye tahmin ediyorum..tt big typ 14pro dokundu ekran kartına bunlarda dokunurmu sccf dahil yönünü çevirsem cosmos s1100 sendede varmış az çok bi fikir sahibisindir ...üstede iki tane fan kullanıyorum..
yok takmasını biliyorum....elime bi geçse hertürlü takarım..benim üstte ikitane eksoz fanım var..Ayrıca ısınan hava yükselir ve iki fanla daha kolay olur diye mantık yürüttüm endişem o şekil taktığımda ekran kartına dokunmaması..biliyorsun anakartlarda markaya göre ekran kartı slotları işlemciye yakınlık mesafesi farklılık gösterebiliyo..benim kullandığım asusda baya bi yakın big typ 14 sığmadı onun için sordum ekran kartına veya ram dokunurmu diye..normal ram lara dokunmaya bilir ama bu patriot lar biraz yüksek..neticede sen kullanıyormuşsun sccf işlemciden yüksekliği ne kadar biliyorsun ama ben ne sccf nede diğerlerini kullanmadım bunlar kule tipi büyük soğutucular..Noctua 14 baya büyük soğutucu ve ağır ama ramlara problem yaratmıyor hatta patriot la beraber bile satılıyor..sonuç benim için çok büyük ve ağır.. değerli yorumların için teşekkürler...
Arkadaşlarböyle küçük şeyler için tartışıp birbirinizi kırmaya gerek yok..burda konuyu açan benim siz tartışdığınız zaman benim yüzümden tartışıyorsunuz diye üzülüyorum..burda herkez kendi düşüncelerini deneyimlerini paylaşabilir saygı ve sevgi çerçevesi içinde..HATUKAY kendi gözlemlediğideneyimleri paylaşmış doğrudur ve gayet normal..hiçbir soğutucu ve fan üreticisi benim maalım kötü demiyor değerlere baksan hepsi iyi hepsi sessiz performanslı ama öyle olmuyor fabrikasyon hatası oluyor değerler tutmuyor neticede hepsi bekleneni karşılayamıyor..bazı pahalı modeller daha ucuz modeller kadar performans veremiyor misal sccf gibi tam f/p ürünü kendinden daha pahalı çoğu üründen daha iyi..benim burdan sizden istediğim kendi kullanıcı deneyimleriniz yoksa sabaha kadar bende inceleme yapıyorum netten ama kullanıcı görüşü başkadır...misal corsair h50 almayı dündüm çok memnun oland var ama bi o kadar da pompadan gelen cızırtıdan şikayetçi olanda var hepsi aynı fabrika ama fark olabiliyor..Fazla lafı uzatmadan İ5 750 ile kendi deneyimleriyle kim hangi soğutucuyla kaç mhz ye çıkmış kaç dereceye çıkmış onu öğrenmek istedim..kimsyeyi tartıştırmak birbirini kırdırmak gibi bi niyetim yok değerli yorumları ile yardımcı olan veye olmak isteyen arkadaşlara şimdiden allah razı olsun çok teşekkürler....
quote:
tabiki takmaısnı bilirsin ona bişey demedim sadece örnek gösterdim çünkü ters istikamette takanlar var. kasalrımızın iç boyutları hemen hemen aynı üstelik benım kasamda tepede 2x 14 cm fan var baya işe yarıyor. kullandığın bord ne yanı kaç cm ölçülerini tam bilemem senin görüp alman lazım çünkü bende şimdi ramlere baktyım patrıot olsa patrıotun kanatları uzun sunbeamın fanına kesinlikle çarpar big type soğutucuusnu geç o devasa bişey :) senin bence gidip deneyip satın alman lazım başka yolu yok.yada forumdan 2. el alacaksın olmassa satacaksın elinde eski malzeme varsa takasla falan almaya çalış yada sen bilirsin. bendeki anakart x48-dq6 ram meseafesı ile sunbeam bitiş noktası 0 sıfır ucu ucuna yukardaki resimdeki anakart gibi açıklık yok tabi bende 8gb ram var tüm slotlar dolu sen 1 öndeki slotlara takarsan kesnlikle çarpmaz patriotda olsa çarpmaz zten sende 4 gb ram var o yüzden sıkıntı yok bence bide gigabyte x 48 dq6 ile sendekı bordun boyutlarını bi karşılaştır ram açıklık mesafesini hatta ben gigabye 965 p dq6 da da denedim onunda ram mesafesine en azından fotodan bakıver 965 dq6 ile x 48 dq6 nın pcb boyutu 30.5cm x 24.4cm senin asusuda araştırdım ( 30.5 cm x 24.4 cm ) ikiside aynı boyda burda sana düşen sadece güzel çözünürlükte 2 kart bulup bakmak ben bulup baktım bana sanki senin anakarttaki ram slotları işlemciye çok yakın gibi geldi. benimkilerden yakın bence gene sende bak. ama tavsiyem görüp deneyip almandır oda zor gözüküyor yada anakartı değiştireceksin bu işlerde anakart seçimi önemlidir bence neyse benden bu kadar.
byee
teşekürler verdiğin bilgiler için biraz daha araştıraym çünkü deneyip alma gibi bi şansım yok ya netten alıcam yada antalya vatandan en yakın orası var bana vatanda da her çeşit yok malesef..şanzımıza artık nasip .iyi akşamlar..
dediğin gibi..zaten sistemi toplarkende bundan dolayı kimseden yardım istememiştim geçen sene eylül zamanı mı neydi ilk çıktığı zaman almıştım sistemi.. yeterince donanım bilgim var sadece soğutucular konusunda deneyimim yok..neyse yine iş başa düştü anlaşılan.sağol yinede..
venom sugutucu form tavsiyesitle aldım ancak bilgisayar açılışta 95 dereceyi gösteriyo oyunlarda 52 derce şuan3,60Ghz çalışıyor 4,00ghz açmıyo konuya hakim bir arkataş yardım ederse sevinirim şididen teşekkürler
venom sugutucu form tavsiyesitle aldım ancak bilgisayar açılışta 95 dereceyi gösteriyo oyunlarda 52 derce şuan3,60Ghz çalışıyor 4,00ghz açmıyo konuya hakim bir arkataş yardım ederse sevinirim şididen teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme