Şimdi Ara

i5 750 turbo boost ve saat hızı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.... i5 750 işlemci kullanıyorum bu işlemcilerin "fabrika çıkış" saat hızı 2.66GHz olması gerekmiyor muydu? çünkü bios'a girdiğimde varsayılan ayarlarda, 133x18 yani 2.3GHz olarak gözüküyor... bu arada "gigbyte p55 ud3r" anakartımın biosunda çarpanın max. 21 olduğunu görüyorum? bu kartlarda çarpan x24 e kadar çıkarılıyor diye biliyordum bu da kafamı karıştıran ayrı bir durum... bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

...devam ediyorum varsayılan FSB'un 133MHz olduğunu göz önüne alırsak, 133x21 ile max. 2.8GHz oluyor işlemci... bu "turbo boost" dedikleri olayda "birinci" çekirdeğin 3.2GHz'e kadar çıkması(i5 750 için) nasıl olacak bu durumda? tamam turboboost manuel olarak değil gerekli durumlarda otomatikman saat hızını arttırıyor belki ama yaptığım testlerde CPU 2.8 i geçmiyor... hiçte otomatik bir durum yok gibi ortada?

Birde şöyle bir durum var,
    Team Elite DDR3 bellekleri XMP profili ile 1600MHz olarak kullandığımda.. bu profil, bellekleri OC yaparken işlemciyede basit bir OC yapıyor ve FSB'u artırarak, 160x18 ile 2.8GHz'ye çıkarıyor (herhalde 133 darboğaz oluşturduğu içindir bilmiyorum)... fakat bu durumda turbo özelliği devre dışı kalıyor... turbo, bios ta "enable" gözükmesine rağmen intel in vista ve win7 için yayınladığı Turboboost gadget ile görüyorum bunu.

yani her iki durumda da bu turbo'yu kullanamadım ben daha.... nerde yanlış yapıyorum yada gerçekten bende mi yanlışlık anlamadım
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfu.420 -- 19 Aralık 2009; 12:33:51 >

• yok mu hiç i750 kullanan?
  • bende de i5 var us3l benim anakartım seninkiyle aynı biosa sahip olmalı.

ben turboboost u kapattım 166x20 de kullanıyorum 3.3 Ghz . ramlerim 2x2 gb 1333mhz cl7 , cpu frekans ayarının orda bi yer var auto- 6.0 -8.0- 10.0 diye onu 8.0 da kullanıyorum 1333 e 1333 oluyor sen orayı 10 yapmalısın sanırım.

ram timinglerini de 7-7-7-15 e ayarlıyorum. auto da bırakınca bilgisayar donuyor.

açıkçası tam anlamıyorum ama şu an çok stabil çalışıyor pek fazla ısınmıyor da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.