arkadasin gosterdigi ramlere yav bunlar da yavasmis daha cicilisi yok mu diyebilirsin.tr'de p55 uyumlu ram getirmeyen dist.ler utansin iste soranlara boyle 1.5v ram gostermek zorunda kaliyoruz.i7 ve i5 islemcilerinde 1.65v uzeri ram kullanirsan islemci hasar gorebiliyormus bunu soyleyen intel.bu yuzden 1.65'i gecmeyen ya da 1.7v ram alip 1.65 ayarlayabilirsin.piyasada pek cesit yok p55 uyumlu ram ilac olsun diye bir tane yok 1.5v 1333 ram alacaksin madem phenomII degil o sistemi topladin.
İleri seviye Ram olarak Corsair gerçekten başarılı bir marka. DDR3 türü için yüksek performans Ram üretiyolar. Sisteminize uygun görünüyor.
i5 sisteme 3x1 ram olmaz i7 sisteme olur.o dominator ramden kullanan var 1.85v mus 1600 icin.1.65 olmasi gerekiyor yoksa islemci hasar gorebiliyor bu da olmaz.o sisteme uygun ramler 1.65v ile Allah ne verdiyse hizi olan aletler ya da 1.5v ramler.
Merhaba
Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim, corsair'in verilen modeline baktım, aşağıdaki özelliklere sahip:
Şimdi ben ne yapmalıyım? Q9550 ile i5 arasında kaldım, i5'i tercih etmiştim. Q9550 mi alsam acaba? Bu konuda fikirlerinizi de paylaşırsanız sevinirim. i5 için de mutlaka ram önermenizi bekliyorum. 3x2GB olabilir veya 2x2GB olabilir, minimum 4GB ram'e ihtiyacım var. Teşekkürler yardımlarınız için.
bende bekliyorum i5 için uyumlu ramlerin gelmesini, 1 hafta 10 gün daha bekleyip ümit edicem distribütörlerin getirmesini, getirmezlersede i5 kullanan birisiyle aynı ram i almayı düşünüyorum ama yine de umudum i5 uyumlu ramleri getirmeleri yakın zamanda, kullanıcıyı zor durumda bırakıp eldeki ramlerimi satmaya çalışıyor bunlar?
bu denli güzel bir pc ye, kendisine yaraşır ram alınır derim. Ram konusunda bi müddetir sekmeyen tercihim Corsairi öneririm. kişisel önerim, http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-tw3x4g1600c9d-4-gb-(2*2gb)-kit-dominator-ddr3-1600mhz-cl9-ram/productDetails.aspx?I_ID=39083 linkine bir göz atmanız. Value ram kullanmaktansa pasif soğutuculu olanlar her zaman benim tercihim olmuştur, performans artışını sizde fark ediceksiniz. link bulamadım ama yakın zamanda incelemiş olduğum bir ram modelinide yazıyorum CORSAIR TR3X6G1600C7D 3x2GB 1600MHZ C7 I7 6GB KIT DDR3 DOMINATOR İyi kullanmalar
Evet üstte verilen modeller güzeller. Corsair iyi bir ürün..45 ACP arkadaşın beni düzeltmesi ile daha doğru bilgiye sahip olduk.
Peki şunu merak ediyorum, Cooltank pasif soğutucunun ram performansını artırdığını düşündüğünü söyledi. Ben Ram soğutma için aktif soğutmanın daha faydalı olacağı düşüncesindeyim.
Acaba pasif soğutma ile ısıyı hızlıca çeken ve sonra ısıyı aktif soğutma ile atan ram soğutma var mıdır ?
Zalman bir ürün çıkarmış ama, sordum yanıtlamadılar beni....