|
i56600k Hala iş yapar mı? (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yorgunclawye@Aydinölü @Boyle Buyurdu Zerdust @Ardsul @RazorXmia
Benim kart Vs yi kazandı şimdi de nedir bu durum
yukarıda da yazdığım gibi o tarz siteler yanıltıcıdır. 10100 günümüzde 7700 ayarında bir işlemci, 6600k'dan çok daha güçlü, hiç fark olmasa bile sırf izlek farkından ötürü avantajı olacaktır.
ancak 6600k'yı değiştirmeniz gerekli mi konusu ayrı. ben 6 yıldır 4690K kullanıyorum, 6600K'nın hemen hemen aynısı denebilir. son zamanlarda artık 4 çekirdek ve 4 izlek yetersiz gelmeye başladı. oyunları oynarken kare sayısını 60'a sabitlerseniz işlemcinin üzerindeki stresin büyük kısmını alırsınız. ben son 1-2 yıldır bu şekilde idare ediyorum ancak şu da bir gerçek ki 4/4 yongaların pek ömrü kalmadı. benim tavsiyem intel ve amd yeni nesil yonga setlerine geçene kadar beklemen, çıktıkları zaman da giriş seviyesi işlemcilerinden birini alman yönünde olur. hem uzun yıllar yükseltme seçeneğin olur.
-
ülkede ikinci el ürünler sıfırdan pahalı olduğu için ikinci el kullanılmış şeylere para vremeyip sıfır bir i5 10400F üstüne 600 liraya B460 veya H410 anakart alın
-
Bir süre daha götürür sanırım. Yeni jenerasyon'da ne oyunlar çıkacak bekleyip görmek lazım. Tabi bana kalırsa 4/4 işlemciler yeni jenerasyon oyunlar için çok yetersiz artık. İte kalka oynatır ama huysuz eder insanı, strese sokar. Overclock'ta fayda etmiyor artık. Tabi ben oyun için dedim, diğer kullanımlar için daha uzun süre götürür belki. Zaten şuan i3'ler bile 4/8 oldu.
Eğer değiştirecekseniz 6.nesil platformunu terk edin tamamen. İşlemci yükselteyim falan demeyin. Anakart vs. değiştirin. Çünkü şuan da 700-800 liraya sıfır satılan i3 10100f, anakartınıza uyumlu en iyi işlemci ile aşağı yukarı aynı performansta. Bahsettiğim işlemci 6700k. Yükseltebileceğiniz en iyi işlemci bu ve piyasa da 2.eline 1000 isteyen de var 1500 isteyen de. i3 10100f yada muadili Ryzen 3'ler 4/8 ve düşük güç tüketimi ile sıfır kutulu daha uyguna satılıyor. Platform değiştirmeye değer yani.
-
Devam edeceğim üstad durum netleşti artık 6600 ile :) -
2.el işlemciler o kadar pahalı satılıyor ki insanın kanı donuyor. 4c/4t artık yeni oyunlara yetmiyor 4c/8t yada 6c/6t şart artık.
-
Çok haklısın dostum,e herşey de gelişmeye devam ediyor, teknolojiye ayak uyduracak ortalama bir sistem yapmaya çalışıyoruz işte hatta ortalamanın da biraz altında diyim,benim sistemime çöp diyen insanlar var i5 6600k-rx550 4Gb filan.. -
Bendede bu işlemci var bozmadan kullanabilirsem bi 10 yıl daha kullanırım. -
Tam emektar ya kerata Nokia 6600 gibi vazgeçilmezim -
@Aydinölü Üstad buyur sistemim
İntel Core İ5 6600K 3,5GHz 6MB işlemci
Sapphire Rx550 4GB OC 128Bit Ekran kartı
Zalman Z3 Plus 600LE 600W MidT ATX P.Supply+Kasa
WD 3,5' 1TB Caviar Blue SATA 3,0 7200Rpm 64Mb Harddisk
Pıoneer DVR-S21BK 24X Double Layer Labelflash sata dvd yazıcı
MSI Z170A PC Mate İntel Z170 Soket 1151 DDR4 3200MHz(OC) Anakart
GSKILL 8GB (2X4GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 2400Mhz Ram
CoolerMaster Hyper T4 AM3+AM3+FM1 İşlemci Soğutucu.
Transcend 128GB 370S Serisi Sata3.0 (560mb okuma/460 Mb yazma) Alüminyum Kasa SSD.
Logitech G213 Klavye
Trust Gxt25 Mouse
Bu kadar :)
-
bendede 4 senedir i5 6600k vardı 1 ay önce i5 10400f e geçtim rahatladım diyebilirim özellikle mutliplayer oyunlarda %100 e vuruyordu işlemci şimdi aynı oyunda %50yi görmüyorum bile. imkanınız varsa sizede i5 10400f veya r5 3600 e geçmenizi öneririm
-
Şu anda benim kullanımıma göre bir sorun yaşamadım işlemcim ile ilgili üst düzey oyun vs program ile de uğraşmadığım için bir süre daha götürür diye düşünüyorum.
Ama yine de teşekkürler gelen tüm yorumların çoğunda İ3 10100F vardı 10400 de üstün bir işlemcidir kesinlikle 6600 a göre
-
-
Rx550 Kullanmam işlemcim için daha mı iyi olmuş demek istedin üstadım tam anlayamadım da.
-
quote:
Orijinalden alıntı: YorgunclawyeRx550 Kullanmam işlemcim için daha mı iyi olmuş demek istedin üstadım tam anlayamadım da.
evet :)
-
Bu karttan önce R9380 OC 4Gb 256 bit vardı eski güzel kartlardan çip arızası verince rx550 aldım :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: YorgunclawyeBu karttan önce R9380 OC 4Gb 256 bit vardı eski güzel kartlardan çip arızası verince rx550 aldım :)
ben 5500 xt den yana kullandım tercihimi,gtx 1650 den bile ucuza aldım trendyoldan saçma bir indirim denk geldi şu an 2000 lira olan kart 1600 liraya felan düştü şansıma , ekran kartı fiyatları çok tutarsız, birde çok şükür alabilecek durumum olmasına rağmen uçlarda dolaşmayı sevmiyorum, alt yapımda müsait olduğu (her türlü soğutucu macun vb şey mevcut) için ucuzunu alıp overclock yapıp maksimum verim almak daha hoşuma gidiyor, gerçi ekran kartlarına pek overclock yapmam ama, işlemcileri sonuna kadar sömürüyorum, 1600 Af gelsin 4.2 -4.3 gibi değerlerde kullanıcam.
-
OC işini hiç denemedim ustam ne kartta ne de işlemcide şuan kullandığım işlemci için yapılabilir mi acaba imzamda var. -
-
Ben yapmayım elimde kalmasın kart usta anladığıma göre aşırı fark var,bu şekilde güzel işler çıkarabilirsin o halde üstün işlemci almana gerek yok yani.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X