Şimdi Ara

i7 10-11. nesil sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır pc bileşenlerinden uzağım o yüzden uyumlu parçalar hakkında pek bilgim yok. Öncelik olarak işlemci,anakart ve hızlı bir ssd (sanırım gen 4 ler daha iyi oluyor) ancak full takım sistem istiyorum. Sanırım bazı anakartlar 11. nesile kadar da destekliyormuş daha fazla destekleyen anakart var mıdır 12-13. nesil destekleyip hemde 10. nesil? Sanmıyorum ama genede sormak istedim. Onun dışında Quadchannel destekli olması önceliğim ve de Quadchannel ların bir eksisi var mıdır acaba onuda sormak istiyorum? optimizasyon konusunda vs?. Yeni nesil ramlar hakkında bilgim yok en iyisi hangisidir onuda önerebilirseniz iyi olur. m2 ssd gene aynı şekilde. M2 ssd soğutmalı tamamen güvenlikle bir anakart lazım. Ekran kartı olarak 1650 ve üstü sonra güncellerim 3000-4000 serisine. Şuan kullandığım programlar işlemci ağırlıklı o sebeple O yüzden bütün her şeyi sıfır sadece ekran kartı veya ram i muhtemelen 2. el alırım. Bu arada orjinal windows işini de nasıl çözerim crack olmadan ucuza vs. o konuda da bilginiz varsa çok iyi olur. Yardımcı olabilirseniz şimdiden teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shoot5 -- 25 Temmuz 2023; 15:59:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 ve 11 i destekeyen anakart var ama 12 ve 13 için farklı anakart kullanılıyor

sana önerim alabiliyorsan 12 veya 13.nesil al.

alamıyorsanda 10 11 fark etmez ikiside olur.iyi bir soğutucu alman gerekecek

ssd samsung marka tercih et. ram kaç gb alacağına göre değişir ama tek veya quad kullanmanıun arasında aşırı bir fark yok.

mesela 16gb alacaksan tek 16 al ilerde yükseltirsin.

• jackal___61 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam peki intellerde amd ryzenlerdaki gibi düz serilerinde de overclock olmasa bile hız sabitleme ihtimalimiz var mıdır? mesela i7 9700 normalde 3ghz de çalışıyormuş ana frekansı. Gerektiğinde işlemci kendini 4.7ghz e boostluyormuş. Ancak ben hep 4.7 de kalmasını istiyorsam bunun bir yolu var mıdır? Birde internette araştırırken birisi "9700 de genelde tek çekirdekde frekans hızı artıyor 9700kda nasıldır bilemem bütün çekirdekleri aktif olablir" tarzı bir şey yazmış. Tarzı bir şey söylemiş yani örnek olarak 9700 ile 9700k arasında overclock dışında böyle bir olay daha var mı? Yani sadece tek çekirdeğin hızının boostlanıp diğerlerinin sabit kalması gibi bir fark? Bunu sormamın sebebi eğer öyleyse ucuz yollu bir 9700-10700 veya 11700 ve ucuz yollu bir anakart ve ramlarle işi çözebiliyorsam sıkıntı yok. Burada asıl mevzu stabilizasyon kullandığım program işlemci ağırlıklı olduğundan dolayı 2 hatta 3/1 i fiyata gelmiş olur. 11700k+iyi bir anakart+ ramli bir pcye göre maliyeti. Yani -%3-5 az performans olsun sıkıntı yok o kadarlık bir performans farkı yerine yani tek bir 10700k yada 11700k yerine 2 adet 9700-10700 ve ucuz yollu b360 ya da ucuz yollu z270 vs alıp (hangi anakart daha mantıklıdır bilmiyorum) 2666mhz ram ile yoluma devam etmem daha iyi olabilir sanırım intellerde ram frekansı amd gibi çok önem arz etmiyormuş nette yazılanlara göre. Ancak işimi garantiye almak istiyorum 4.7 gibi bir hıza sabitlemem mümkünse bu çok daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shoot5 -- 30 Temmuz 2023; 1:15:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet biosta mesela 4.7 ghz için çarpanı 47 ye ayarlıyorsun ve bu 47 yi aşamıyorsun.k serisinden farkı bu

k serisinde 47 yi yükseltebiliyorsun.amd de tüm işlemcikere overclok olabiliyor.

ram frekans konusu aslında inteldede önemli olabildiğince yüksek olması fps olarak geri dönüyor oyunlarda.

ama tavsiyerm 3200 den aşşağı almayın. z serisi anakartlar daha güçlü oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.