Şimdi Ara

i7 10700 95 derecede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merak ettiğim, fikrinizi almak istediğim bir konu var.

7700K işlemcisiyle sıcaklık konusunda epey dilim yandığı için bu kez overclockla işim olmadığından çok da performans farketmediğinden ve 65w K olmayan 10700 almaya karar verdim.
    Ne de olsa kendinden stok fan'a sahip bir işlemci. Ayrıca stok fan yerine 7700K da kullandığım COOLER MASTER HYPER 212X soğutucuyu da takarım daha da serin olur diye düşündüm. Hem de termal macun Cooler Master Mastergel Maker kullanarak.

Anakart olarak Asus Prime Z490v seçtim. Overclok ile işim yok ancak gerek fiyatı, gerek özelliklerin ihtiyacımı karşılayacak nitelikte olması ve overclock yapmasam da torboboost 3.0 desteklemesi nedeniyle tercihim oldu.

Sadede geliyorum;
    Stok fan ile kullanılabilen 10700, kule tipi soğutucuya rağmen ramlerin XMP fonksiyonunu da açtıktan sonra render alırken neredeyse sıcaklık 100 dereceye geliyor...

Stok fan kullansam demekki sistem kapanacak...

Stok fan yerine kule tipi soğutucu ile çok daha iyi verim alırım derken, ucu ucuna dayanıyor makine.
    Şu an BIOS üzerinden CPU Vcore voltajı Auto dan 1.3 e düşürerek sıcaklığı 86 dereceye sabitledim. Daha da düşürdüğümde sistem stabil olmuyor.

Yanlış yaptığım ya da atladığım bir detay mı var? Yanlış mı düşünüyorum... Yoksa bu işlemciler artık K olsa da olmasa da böyle mi?

• 8/16 işlemciyi 1.3VCORE ile XMP açarak 212X Kurtarmaz Render alırken
    Turbo-boost açıksa zaten 65w ibaresinin bir geçerliliği kalmıyor

VCCIO, VCCSA(SystemAgent) voltajları ne durumda XMP etkinleştirdiğinde bu voltajlarda artıyor. uç noktalara çıkıyorsa düşür ufakta olsa sıcaklığa etkisi olacaktır.
  • Hocam K olup olmaması cok farketmiyor.65W yazması da cok anlam ifade etmiyor.10700 ve 10900 de 300W a kadar yolu var.
    Ornegin İ9 10900 Duz 65W 52 carpana sahip yani 5200 e kadar cıkıyor.İ9 10900K da 5300 e kadar cıkıyor.Yani aslında aynı islemci Boostladıgında ucuyor.Ozellikle 4700MHZ den sonra tuketim cok artıyor.
    Hava Sogutma icin 1000TL ustune cıkıp Noctua D14-15 ya da Be Quiet Rock 4 Pro gibi sogutucular lazım sogutucuda 280W TDP-320W TDP-350W TDP gibi degerler olacak ki TDP uctugunda Fan yetsin.

Sıvı icin ise mumkunse 360 AIO kullanacaksınız.
  • Ryzen 3600x kullanıyorum soğutucu cm 610. Çift fanlı ve büyük. 50 derecenin üstüne çıkmıyor. Oyunlarda 65-70 derece.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • denizjaws D kullanıcısına yanıt
    Ryzen 3600 le onu birimi tutuyosun .d ne adamlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • montajını tekrar bır kontrol et belki bi ihtımal hatalı olabılır.

sogutucunda yetersız ama 100 C de az değil o kadar çıkmasıda garip......

stok sogutucu idareninde idaresi..vermese daha iyi gerçekten..

uygun olarak arctic e spor duo

yada biraz paraya kıyıp kasaya sıgarsa noctua d15 yada 12a almalısın. ( indirimle güzel fıyatlara dusuyor )

fıstıkçığım konuya gırmıs inşallah kalpten felan gider mazallah
  • Sorun işlemcide değil ankartta asus un alt seviye z490 ları dandik işlemciye gereksiz fazla voltaj veriyor. Msi z490 lar bu konuda daha iyi.
    Asusta voltajı 1.30 düşürdüm yazmışsınız ya msi olsa idi 1.15v-1.20v arsında da stabil olurdu.

Aynı işlemci asus anakartta. 1.38v da stabil olurken.
    i7 10700 95 derecede
    Aynı işlemci msi anakartta 1.29v da stabil oluyor.
    i7 10700 95 derecede

Buda sıcaklılara etki ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 4 Eylül 2020; 11:24:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkese cevaplar için teşekkkür ederim. İnternetten bulamakta zorlandığım değerli bilgiler bir araya gelmiş oldu. Tüm bu yorumlardan anladığım şu şekilde (yanlışsam düzeltin);

1-Bu işlemci, stok fan ile kullanılacaksa XMP devrede olmamalı ve Turboost olmamalı. Aksi halde K olsun olmasın CM 212x soğutucu bile yetersiz kalabiliyor. Düz mantık düşünmüştüm, stok fan veriliyorsa bu özellikleri stok fan ile kullanabilirsin şeklinde. Demek ki değilmiş.

2- Sahip olduğum düşük segmentteki Asus anakart, ancak yüksek voltaj ile stabil çalışabiliyor. Bu da sıcaklığa neden oluyor. 1.25v ayarladığımda sıcaklık 78 dereceye düşebiliyordu. Ama düzenli olarak bazen 15dk bazen 3 saat sonra mavi ekran hatası alıyordum. Voltajı auto ya çekince yük altında bu değerin 1.35 lere kadar çıktığını gördüm. O nedenle manuel olarak 1.3v ya çektim. 2 gündür mavi ekran çıkmadı. Ama sıcaklık değerleri 78 den 86 ya çıktı. (Mavi ekran mevzusu tesadüf de olabilir, takipteyim şimdilik.)

3-Kağıt üstünde ihtiyaçlarımı karşıladığından bu anakartı tercih etmiştim, böylece düşük bütçe ile kurtardığımı düşünmüştüm. Ama yüksek volaj vermesi nedeniyle bu sefer de kallavi bir soğutucuya para yatırmak gerekecek gibi görünüyor.

4-Şu anki voltaj değerlerini de görselde paylaştım. Bilgi amaçlı bulunsun...i7 10700 95 derecede

Sonuç olarak anakart cpu ya gereğinden fazla voltaj verebildiği için bunu optimum seviyeye çekerek önlem almak gerekiyor.
    Şu an da 1.3v de 86 da devamlı stabil çalışabilirse ne ala.(2gündür sıkıntı yok gibi) Aksi halde yeni bir soğutucu kapıda. Önerdiğiniz Noctua D14-15 ya da Be Quiet Rock 4 Pro sağlam parçalar malesef belleklere çarpıyorlar. Bunlara alternatif Nactua NH D15s bunu bulabildim. Ramler ile çakışmayacak gibi görünüyor. Ama tek fanlı olması diğerleri kadar verimli olur mu ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zan -- 4 Eylül 2020; 14:17:52 >

• Bir pc kasası odada 3 ila 6 derece arası ısı farkına yol açabiliyormuş, kış da geliyor intel bizi düşünüyo.
    Intel çok iyi, suç asus'ta, işlemciyi ısıtıyo anakart olarak. Ama amd daha çok ısınıyoeah.
  • elle voltaj manuel voltaj verınız deneyınız. 75-85 derece ısılarada kafayı takmayınız. bu işlemci 99 derecedede stabil çalışmakta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.