Şimdi Ara

i7 10700 stok fan ile boşta sıcaklık 57 derece normal mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Default ayarlarda turbo boost enable geliyor. Turbo boost ve Turbo boost 3.0 ı disable edince 37 dereceye düştü. Hangi şartlarda enable etmek gerek. Cpu için olması gereken voltaj değeri ne olmalı? Şuanki default voltaj değeri: 0,912V

• i7 10700, msi z97, 64 gb ram'e sahip yeni bir kasa topladım.

msi z97 a-pro anakart ile boşta 25, yükte 32 derece turbo boost kapalıyken. (2.9 ghz)

açıkken(4.6 ghz 8 çekirdek birden) boşta 30 derece, yükte 40-50 derece arası. çok değişken. tüm voltajlar auto, msi'in atadığı gibi. gigabyte'ın autolarında bazı sorunlara rastlamıştım intel cpu'larda yani bunlara da dikkat etmek gerek.

kasa haf x 942 yani kasanın çok aşırı güçlü bir soğutması mevcut. camın orda direk havayı çeken 24 cmlik fan yukarıda 2x20cm fan ssd önünde 1x20cm fan var içeride ayrıyeten 14 cm var yani kasada ısıları düşürüyor.

umarım sorununuz çözülür.

çözülmezse cooler master hyper 212 spectrum alın 300 liraya kafanız rahat etsin

edit: ilk mesaja tekrar bakınca gigabyte kullandığınızı fark ettim gigabyte'ın gereğinden daha yüksek voltaj verdiği bazı modellerde bilinen bir durum. ryzen işlemci'lerde de aynı huyu var gigabyte'in. auto yerine voltajı siz seçin stabil sistemi ve ısıyı oturtabilirsiniz böylece. boşta 57 çok fazla fakat hala güvenilir sınırda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 27 Mart 2021; 2:46:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanizmaa

Sadece çözmeye çalıştığım konu uzay montaj ile ilk startı verdiğimizde bu sıcaklık değerinin normal olup olmadığı.

Bu işlemciyi başka bir anakartta denesem yine aynı sıcaklık olacak mı. 10700 ün sıcaklık kasanın dışındaki bu stok fan ile sıcaklık değeri boşta iken 57 derecemidir? Bu sorunu hallettikten sonra diğer sorunlara geçeceğim. Gereken soğutucu veya fanları almak ikinci planda şuan için. Geçen hafta kuzene 10400 bir sistem topladım. Uzay montaj ile sıcaklık değeri işletim sistemi yüklü iken boşta 40 dereceyi geçmemişti. Yani ilk starttaki bu sıcaklık değerini öncelikle çözmeliyim. Daha işletim sistemi kurmadım bile.

Hocam 10400 nereee 10700 nere. Sıcaklıklar normal Bir sıvı soğutucu alıp keyfinize bakım başka türlü kafa ütüler o kasa. İsterseniz voltajı da 1200 civarlarına düşürebilirsiniz. Sorunlu olan bir durum yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt

Merhaba sıcaklık değerlerini stock fanı ile mi aldınız ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.