Merhaba Arkadaşlar Mini ITX bir sistem topladım. Dahili GPU kullanıyorum. Ekran kartına ihtiyacım yok şuan için. İşlemcinin kendi stok fanını kullanıyorum. Montajı konusunda kesinlikle bir sıkıntı yok. Sistemi kasa açık iken çalıştırınca boştaki sıcaklık değeri 57 derece. Sistemi kasanın içine montajını yaptım işletim sistemi yüklemedim sadece test amaçlı çalıştırdım 10-15 dakika sonra 83 dereceye çıktı. Stok fanın kendi macunu olduğu için termal macun kullanmadım. Acaba bu stok fan ile sıcaklık boşta kaç derece olmalı? i7 10700 için gelen bu stok fan bir işe yaramıyor mu? Ayarlar ile yapılması gereken herhangi bir şey var mı yoksa otomatik ayarlar yetiyor mu? Kullanılan Bileşenler: İşlemci: Intel i7-10700 Sekiz Çekirdek 2.90 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Anakart: RAM: SSD: PSU: Adata XPG PYLON650B-BKCEU 650 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Kasa: |
i7 10700 stok fan ile boşta sıcaklık 57 derece normal mi?
-
-
Biostan cpuvcoreyi manuele alıp kendiniz daha düşük voltaj değeri atayınız. test ederek bulabilirsiniz bu değeri. ayrıca o sogutucu yetersiz hemen çöpe atınız.
-
Voltaj değerini düşürmeyi bu stok fan için yapayım değil mi? Bunun bir yöntemi var mı?
Acaba tavsiye edeceğiniz iş görecek f/p ürünü bir soğutucu var mı?
-
normal bazı ryzenler 280-360mm sıvı soğutmayla bile boşta 60 derece çalışıyor çok kafana takma bence
-
1.180 v verin cpu ya.
Snowman T6 CPU Soğutucu Fan Rainbow Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
kasanıza uyar ise ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 25 Mart 2021; 20:2:39 > -
83 dereceye durduk yere geliyorsa, değiştirin soğutucuyu.
-
Stok fan yeterli gelmiyor maalesef harici bir işlemci soğutucusu alırsanız ısı sorununuz çözülecektir.
-
4.6ghz icin anakartin otomatik 1.30 vermeside biraz fazla ama stok sogutucu hiç bir işe yaramaz en azindan 120lik bi sivi sogutma çare olacaktır. kf için otomatik olarak 4.9 da 1.24v/ 5.1 de 1.27 veriyor tomahawk, 120lik xigmatek aurora ile 69c üzerini görmedim. -
Bir soğutucu alın. Voltaj ayarı ile bir yere kadar.
Stok soğutucu idarelik bişi.
Kasanıza uygun bir soğutucu bakalım.
Bütçe ve kasa modelini paylaşın size öneride bulunalım. -
Hocam öyle güzel bir işlemciye stok fanla eziyet etmeyin. Ben 6 sene önce 4790k'yı aldıktan sonra stok fanın kapasitesini görünce hemen bir Noctua U12S aldım.
Şu an hala 4790K ve Noctua U12S'i kullanmaktayım.
Az önce Prime95 ile test ettim. Boşta 40-45C arası, Prime95 stres testinde ise maksimum 65C'yi görüyor. (Kasa içi biraz tozlandı, temizlesem 1-2C daha düşebilir.)
Sizde güzel soğutması olan bir ürün alın o işlemciye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snowtger -- 25 Mart 2021; 10:28:13 > -
i5 3570 işlemcili sistemimi,i5 10400f ye yeni terfi ettirdim.3570 üzerinde akasa venom soğutucu kullanıyordum,i5 10400f ile uyumlu olduğu için stok fanını hiç takmadan,
direk akasa venomu taktım üzerine.termal macun olarak cooler master htk2 aldım.35 tl normal bir macun.bios tan bütün ayarlar otomatik,hiçbir ayara ellemedim,venom soğutucu fanı pwm otomatikte,değerler şu şekilde;
boşta;tüm çekirdekler 28 derece,fan 400 rpm
prime95; tüm çekirdekler 55 derece fan 800 rpm
oyun; tüm çekirdekler 48-50 derece fan 600-700 rpm
not:kasa kapalı sadece 2 kasa fanı var ve onlarda pwm otomatikte 500-600 rpm arasında.
sen o stok fanı sök at bence
-
O minik kasaya normal kule tipi soğutucu sığmazsa şu tarz bir şey alabilirsiniz.
-
Kasanızın soğutucu desteği 210 mm görünüyor.
Bunlardan birisi işinizi görecektir.
https://www.qp.com.tr/scythe-mugen-5-intel-ve-amd-uyumlu-islemci-sogutucu
https://www.qp.com.tr/scythe-fuma-2-intel-ve-amd-uyumlu-islemci-sogutucu
-
yorumlara bak komedi :D
Kesinlikle sorunlu, oyunlarda maks 60 derece olmasi gerekirken bosta 57 olamsi diye bir sey soz konusu olamaz, bir seyler yanlis. Ya sogutucu ya sensorler ya da thermal yerine dis macunu falan surmussunuz.
Ancak bu kadar para verip stock fan kullanmak olmaz, bilgisayarin duzgun omru, stabil calismasi, isi yuznden kendi hizini ve voltaji otomatik indirmemesi icin lutfen duzgun bir fan alin.
Bir de birisi 1.8 v verin demis cpu ya, kardesim senin kafana kurekle mi vurdular, bilmeden neyin yorumunu yapiyorsun sen? O isilarla 1.3 uzeri voltaj bile cok buyuk sorun.
-
İşlemcin sürekli boost frekansında görünüyor. Bios ayarlarında bir şey kaçırıyorsun gibi. Sürekli o frekansta olmaması lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: siegeryorumlara bak komedi :D
Kesinlikle sorunlu, oyunlarda maks 60 derece olmasi gerekirken bosta 57 olamsi diye bir sey soz konusu olamaz, bir seyler yanlis. Ya sogutucu ya sensorler ya da thermal yerine dis macunu falan surmussunuz.
Ancak bu kadar para verip stock fan kullanmak olmaz, bilgisayarin duzgun omru, stabil calismasi, isi yuznden kendi hizini ve voltaji otomatik indirmemesi icin lutfen duzgun bir fan alin.
Bir de birisi 1.8 v verin demis cpu ya, kardesim senin kafana kurekle mi vurdular, bilmeden neyin yorumunu yapiyorsun sen? O isilarla 1.3 uzeri voltaj bile cok buyuk sorun.
düzelttim. rakkamı eksik yazmışım. 1.180 v olucaktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 25 Mart 2021; 20:5:8 > -
quote:
Orijinalden alıntı: siegeryorumlara bak komedi :D
Bileşenleri kutusundan çıkardıktan sonra anakarta ram'i ssd'yi işlemciyi ve düzgün bir şekilde stok fanı taktım. İlk startı verdim ve ilk gözlemimi paylaştım. Hiç bir ayar yapmadım sadece 15dk filan beklediğimde boşta iken 57 derecelere çıktı ve fan 3000 rpm in üzerine çıktı. Kasayı tamamen topladım öyle çalıştırdım sıcaklık 85 derecelere ulaştı.
Yani anlayacağınız hiç bir ayar yapmadım hiç bir değeri değiştirmedim direk kasadan start verdim.
Acaba anakart ile ilgili bir sıkıntı olma ihtimali var mıdır? Anakartın iyisini alayım dedim başka bir anakartta da bu sıcaklık değerine ulaşılır mı bilemiyorum. 2 hafta önce XPG invader kasaya 10400 topladım stok fan ile boştaki sıcaklığı 30 derecelerdeydi en fazla.
Bir şeyler yanlış ise kusurlu olan bir bileşen mi vardır?
Genelde iyi markalı bileşenleri almaya dikkat ettim.
-
-
12 cm lik kule tipleri resimdeki görsellerden anladığım kadarı ile psu da tam orda monte edildiğinden olmaz gibi. kasaya extra hava verici ve çıkışı olarak fan takılıyor ise mutlaka takınız. 12 cm lik takılabiliyor ise tavsiyem şu fanlardır.
Malesef bir hata daha kesinlikle modüler psu almalıydınız hava sürkülasyonu için.
intel stok fanın altında surulu geen macun yeterli değildir cpu 65 olsa dahi.
en az cekırdeklerde 5 santigrat derece düşüş yasamak istiyor iseniz 1 yada 2 kullanımlık 1 gr tup şu marka ve model macunu tavsiye ederim.
Thermal Grizzly Kryonaut 5.5 gr Termal Macun TG-K-001-R 12,5 Fiyatı (hepsiburada.com)
Bnen 5.5 gramlık olanı satın aldım. siz orjinal 1 gr olanını arayıp bulunuz.
Yukarda arkadaşın verdiği soğutucu o kasa için güzel bir çözüm. seneler önce nochua 'nında böyle bir soğutucusu vardı artık üretiliyormu bilmiyorum.
PHANTEKS PH-TC12LS_BK işlemci soğutucusu - inventus
bende gene seneler önce aopen nagas kullandım miti atx anakart ve amd sistem olarak phenom 955 B.e 4311 mhz de gigbayte ile. muazzam ısınıyordu anakart işlemci ve ekran kartı.
sonuç olarak böyle bir kasa kullanılıcak ise sıcaklık değerlerini pek kafaya takmamak gerekir hele intel stok soğutucu ile.
z490 anakartınız var illa biosuna girip tüm çekirdekleri all core x44 yapıcaksınıa hatta daha altı bile olabilir. vede gene biostan voltaj bölümünden manuele alıp el ile ilk etapta 1.180 v verip
Cinebench R20 testini 1 kere tek çekirdek sonrada arka arkaya 4 kez multi tüm çekirdeklerde testmelisiniz. Eğer program kapanıyor hata veriyor ise yada mavi ekran veriyor ise yada pc resetleniyor ise
O voltaj değeri stabil değildir asla. 0,050 v artırıp denemelerinizi aynı yönde yapınız. tabiki sıcaklıkları özellikle çekirdek sıcaklıklarını sürekli takip ediniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 26 Mart 2021; 3:1:8 >
-
Sadece çözmeye çalıştığım konu uzay montaj ile ilk startı verdiğimizde bu sıcaklık değerinin normal olup olmadığı.
Bu işlemciyi başka bir anakartta denesem yine aynı sıcaklık olacak mı. 10700 ün sıcaklık kasanın dışındaki bu stok fan ile sıcaklık değeri boşta iken 57 derecemidir? Bu sorunu hallettikten sonra diğer sorunlara geçeceğim. Gereken soğutucu veya fanları almak ikinci planda şuan için. Geçen hafta kuzene 10400 bir sistem topladım. Uzay montaj ile sıcaklık değeri işletim sistemi yüklü iken boşta 40 dereceyi geçmemişti. Yani ilk starttaki bu sıcaklık değerini öncelikle çözmeliyim. Daha işletim sistemi kurmadım bile.
Benzer içerikler
- matlab sistem gereksinimleri
- işlemci ghz arttırma
- intel speed shift technology nedir
- 4060 ti için işlemci
- 8700f vs 7500f
- intel işlemci sorunu
- termal macun önerisi
- kirin 9010
- ryzen 9 9900x3d
- ryzen 9 9950x3d
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X