Şimdi Ara

İ7 2600k? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şimdi anakartın biosunun bir ekran görüntüsünü buldum da by per core şeklinde bir seçenek olması lazım. Orada 4-core'u en yüksek kaç yapabiliyorsanız yapın (yüksek ihtimal 39'dur), diğerlerini 4-core ile aynı çarpana alın. BCLK 105 olsun yine. Bu şekilde bütün çekirdekler yük altında değilken turbo devreye girmez bu da daha az voltaj gereksinimi ve daha çok stabilite demek. BCLK ile sabit 4.1 görmeniz lazım bu şekilde. Non-k olduğu için 39'dan yukarısına izin vermeyecektir ama anakartı da tam bilmiyorum belki 42 seçtirir o zaman BCLK ile 4.4 görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 25 Mart 2016; 14:30:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

Şimdi anakartın biosunun bir ekran görüntüsünü buldum da by per core şeklinde bir seçenek olması lazım. Orada 4-core'u en yüksek kaç yapabiliyorsanız yapın (yüksek ihtimal 39'dur), diğerlerini 4-core ile aynı çarpana alın. BCLK 105 olsun yine. Bu şekilde bütün çekirdekler yük altında değilken turbo devreye girmez bu da daha az voltaj gereksinimi ve daha çok stabilite demek. BCLK ile sabit 4.1 görmeniz lazım bu şekilde. Non-k olduğu için 39'dan yukarısına izin vermeyecektir ama anakartı da tam bilmiyorum belki 42 seçtirir o zaman BCLK ile 4.4 görürsünüz.

Hocam vallahi seni de zahmete soktum. Çok teşekkürler cevaplar için.

Ben BCLK 105'e çekip, by per core'ların hepsini 42 yapabiliyorum. Anakart izin veriyor 42'ye. Ve GPU kullanımındaki sıkıntım tamamen ortadan kalkıyor. Ama bu sefer de oyunlarda sistem kilitlenip kalıyor.

Aynı ayarlarda 41'e çekiyorum, stabil çalışıyor, ama GPU kullanımı düşüyür. (100 mhz fark nelere kadir )

Yani 42'ye ayarlayıp sistem kilitlenmesi sorunu ortadan kalktığı zaman sorunum düzelcek. Bunca deneyimden sonra bunları yazıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam orası artık ince ayar BCLK'dan da olabilir, o hızlarda işlemci o hızlarda voltaj da istiyor olabilir ki istemesi normal bence. Sandy bridge kullanan arkadaşlar daha net bir bilgi verebilir bu konuda.
  • Voltaj ayarlarını değiştirmeyi dene. Eskiden açtığım bir konu vardı, gerçi maximus iv biosu ama aynıdır diye düşünüyorum. Konu altında offset mod'da voltaj değiştirme anlatılıyor:http://forum.donanimhaber.com/m_76820927/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

Voltaj ayarlarını değiştirmeyi dene. Eskiden açtığım bir konu vardı, gerçi maximus iv biosu ama aynıdır diye düşünüyorum. Konu altında offset mod'da voltaj değiştirme anlatılıyor:http://forum.donanimhaber.com/m_76820927/tm.htm

Sağol hocam deneyeyim bir.

• Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözdüm hocam. Cevap veren herkese tek tek teşekkür ederim. BCLK OC'da voltajı manuel arttırdım, artık sistem kilitlenmiyor. Tekrar teşekkürler herkese.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.