Şimdi Ara

İ7 2600k?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Şu an 2600 (non K) kullanıyorum. Ve Asus P8 Z68 V-LE anakart ile OC yapınca, mesela çarpanı 42'ye getirince oyunlarda 3.9 ghz ile seyrediyor. Masaüstü uygulamalarında sıkıntı yok ama oyunlarda böyle hız kesiyor.

İkinci el 2600K alsam ve OC yapsam, onda da hız keser mi oyunlarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_4321 -- 21 Mart 2016; 9:57:34 >

• Düşüncesi olan yok mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_4321

Düşüncesi olan yok mu acaba?
    Hocam 2600 düz modelde çarpan kilitlidir yani çarpanı artırarak hız aşırtma yapamazsınız.Fsb (standart 100mhz de) artırarak hız aşırtabilirsiniz ancak bu da kısıtlıdır.Çünkü kuzey köprüsü hızını değiştirmek işlemci dışında bellek v.b. bileşenlere de hız aşırtma uygular.Belli bir artırımdan sonra mavi ekran hataları veya kilitlenme sorunları olur...
  • Turbo'dan kaynaklı.

Tek çekirdek yükteyken: 4.2
    İki çekirdek yükteyken: 4.1
    Üç çekirdek yükteyken: 4.0
    Dört çekirdek yükteyken: 3.9 şeklinde çalışır.

Anakartınızı bilmiyorum ama non-turbo ratio tarzı bir ayar ya da turbo ayarlarında bahsettiğim durumlar için ayrı ayrı çarpanlar olabilir, hepsini 42 yaparak deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Hocam 2600 düz modelde çarpan kilitlidir yani çarpanı artırarak hız aşırtma yapamazsınız.Fsb (standart 100mhz de) artırarak hız aşırtabilirsiniz ancak bu da kısıtlıdır.Çünkü kuzey köprüsü hızını değiştirmek işlemci dışında bellek v.b. bileşenlere de hız aşırtma uygular.Belli bir artırımdan sonra mavi ekran hataları veya kilitlenme sorunları olur...

Turbo çarpanı kadar overclock yapılabiliyor sandy bridgelerde. Bazı anakartlarda turbo çarpanının iki katı kadar da yapılabiliyor. Arkadaş zaten turbo çarpanı kadar overclock yapmış ama turboyu maksimum çarpanda kilitlemek istiyor. Böylece 4 çekirdekte turbo çarpanının 2 katı kadar yani 800mhz overclock yapmış olacak.
  • gOkO kullanıcısına yanıt
    Hocam kuzey köprüsü oc dediğin olay BCLK Frekansıysa onu 105'e getiriyorum, çarpanı da 41' getiriyorum. Ancak bu şekilde oyunlarda 4097 mhz'i yakalıyorum, ama o bile yetmiyor, GPU kullanımı oyunlarda düşüyor.
    Voltajı ise, anakart otomatik veriyor. Bu şekilde kullanıyorum.

Acaba ekran kartına veya pci-e girişine bir zararı olur mu, bu şekilde kullanmak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_4321 -- 25 Mart 2016; 12:15:21 >
  • Darcyn kullanıcısına yanıt
    Hocam yani diyorsun ki, turboyu kapatıp, çarpanı 42 yapıp, diğer ayarı da 100'de bırakayım, doğru mudur? Bios'ta bahsettiğin ayarı bulamadım.

Edit: hepsini 42 yapıp deneyeceğim, buldum o ayarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_4321 -- 21 Mart 2016; 20:21:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

Turbo'dan kaynaklı.

Tek çekirdek yükteyken: 4.2
    İki çekirdek yükteyken: 4.1
    Üç çekirdek yükteyken: 4.0
    Dört çekirdek yükteyken: 3.9 şeklinde çalışır.

Anakartınızı bilmiyorum ama non-turbo ratio tarzı bir ayar ya da turbo ayarlarında bahsettiğim durumlar için ayrı ayrı çarpanlar olabilir, hepsini 42 yaparak deneyin.

Hocam dediğini yaptım. Sonuç değişmedi malesef. Başka bir yolu var mıdır acaba?
  • Sanmıyorum her anakartta olmuyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 24 Mart 2016; 21:14:37 >
    Teşekkürler hocam. Peki 2600k alsam aynı sıkıntıyı yaşar mıyım? Anakart onda da hız keser mi?
  • Kesmez ama ben programlarda uğraşmaya değecek bir fark yaratacağını sanmıyorum.
    Programlarda pek fark olmuyor aynen. 3.9 Ghz ile oyunlarda benim kartı besleyemiyorum adam akıllı
  • quote:

Programlarda pek fark olmuyor aynen. 3.9 Ghz ile oyunlarda benim kartı besleyemiyorum adam akıllı
    Fazla abartmamak şartıyla BCLK'yı artırabilirsin, mesela 105 yapmayı deneyebilirsin, 200 MHz daha hız kazanırsın. Bir de çarpanı sonuna kadar artırmana gerek yok, yük binince zaten bahsettiğin gibi 3.9 GHz hızına düşecek; boşuna fazla voltaj vermen gerekir.

Bende 3470 var, BCLK ile oynayarak stabil 4 GHz görebiliyorum.

2600K aldıktan sonra onu 4.5 GHz üzeri kullanmak için çok çok iyi bir soğutucu da alman gerekiyor; bunun masrafını da göz ardı etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

Fazla abartmamak şartıyla BCLK'yı artırabilirsin, mesela 105 yapmayı deneyebilirsin, 200 MHz daha hız kazanırsın. Bir de çarpanı sonuna kadar artırmana gerek yok, yük binince zaten bahsettiğin gibi 3.9 GHz hızına düşecek; boşuna fazla voltaj vermen gerekir.

Bende 3470 var, BCLK ile oynayarak stabil 4 GHz görebiliyorum.

2600K aldıktan sonra onu 4.5 GHz üzeri kullanmak için çok çok iyi bir soğutucu da alman gerekiyor; bunun masrafını da göz ardı etme.

Hocam tam da benim en merak ettiğim konulardan birisi. BCLK'yi 105 yapıp, çarpanı 41 yapıyorum, oyunlarda max 4.1 Ghz ile seyrediyor. Lakin bu da yetmiyor ekran kartına, GPU kullanımı düşüyor bazen.
    4.2 yapıp, sistem kilitlenmesinden kurtulabilsem sorun kalkacak. Çarpanı 42 yapınca GPU kullanımında sorun kalmıyor, fakat bu sefer de oyunda sistem kilitleniyor. Güç düğmesine basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum yani.
    Hocam kısaca işin içinden çıkamadım. Bu arada soğutucum iyi sayılır. TT Contac 21. Gerekirse soğutucuyu değiştiririm.

• GTX 970'e nasıl darboğaz yapar anlamıyorum, çok yüksek fps alıyorsun galiba, hangi oyun bu?
  • Program derken bilgisayar programı babında yani herşeyi kastetmiştim, 4.5ghz ile 4.1ghz arasında uğraşa ve masrafa değecek bir fark olmayacak ondan emin olabilirsiniz. Sorun çoklu çekirdek kullanan programlarda ortaya çıkıyorsa stabilite için turboyu kapatıp çarpanı 39'a alabilirsiniz. Arkadaşın dediği gibi tüm çekirdeklere yük binince zaten çarpanı 39'a düşürecek. Bazıları boştayken boştaki çekirdek sayısına göre 42'ye kadar artacak, bu da daha fazla voltaj gereksinimi demek.

Ayrıca, çarpanın 41 ve 42 olması arasınd BCLK'yı da sayarsak 105mhz'lik bir fark olucak, bu kadar küçük bir farkın darboğazı ortadan kaldırması çok mantıklı gelmiyor bana açıkçası. Sorununuzun kaynağı başka birşey olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

GTX 970'e nasıl darboğaz yapar anlamıyorum, çok yüksek fps alıyorsun galiba, hangi oyun bu?

En hızlı 970 hocam zotac amp extreme core edition. Aşırı OC ile geliyor bu model. Core 1410, Bellek 7200 Mhz. (Standart 1100-7000 Mhz) Ben de büyük ihtimal bu yüzden işlemci sıkıntısı çekiyorum. Hemen hemen bütün oyunlarda.
    Hocam dediğim gibi turboyu kapatıp denedim, sonuç yine aynı. Turbo kapalıyken çarpanı 42 yapıyorum, yine 3.9'da seyrediyor. BCLK OC ile 4100'de nerdeyse sıkıntı yok. 4200'de tamamen sıkıntı kalkar gibime geliyor hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_4321 -- 25 Mart 2016; 12:50:26 >
  • quote:

Hocam dediğim gibi turboyu kapatıp denedim, sonuç yine aynı. Turbo kapalıyken çarpanı 42 yapıyorum, yine 3.9'da seyrediyor. BCLK OC ile 4100'de nerdeyse sıkıntı yok. 4200'de tamamen sıkıntı kalkar gibime geliyor hocam.
    Bende 2700K ile Asus Gtx970 (1480-7400) OC

Mesela Witcher3 te işlemci defaultta iken gpu kullanımı genelde %99 da seyretsede bazı bolumlerde sahnelerde
    Anlık %80 leride görebiliyor Akıcılık anlamında sorun olabılıyor Cpu Kullanımında sorun yok en max %65 civarı oluyor
    Kağıt uzerinde buna darbogaz dıyemeyız cunkı ıslemcı %100 olmuyor fakat
    aynı degerler ile aynı oyun ayarları ıle 2700K yı 4500Mhz yapınca Gpu load %99 da sabıtleniyor hıc bır sekılde dusme olmuyor
    FPS dusse bıle sahneye gore akıcılık anlamında sorun olmuyor yanı osd yı kapatsam hıc bı sekılde fps nın dustugunu bıle anlamıyorum

• ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman. Demek ki 2600K yolu gözüktü bize. Bu şekilde olmayacak bu iş. Turboyu kapatıyorum, yine 3.9 Anlamadım gitti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.