Şimdi Ara

i7 2600k sıcaklık değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemciye uzun zamandır sahibim ancak iyi bir soğutucu alıp takmak biraz zaman aldı. Primer95'i çalıştırdım şu anda 4 çekirdek ve 4 sanal %100 yükte çalışıyor, soğutucuyu yaklaşık 2 gün önce taktım! Henüz OC yapmadım, 1 hafta kadar thermal macundan performans almayı sonra OC yapmayı bekliyorum, oc olmamış hali ile size CPU'nun sıcaklık değerlerini yükte ve boşta şeklinde gönderiyorum, değerlendirir misiniz?

Soğutucu çift fanlı Spire Thermax Eclipse II

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ummax -- 29 Kasım 2011; 21:30:13 >

• Soğutucu iyi görünüyor, yalnız yük altında 25-30 derece fark bana fazla geldi, thermal macunda problem olabilirmi acaba?
  • Yok fark fazla değil.
    http://www.hardwaresecrets.com/article/Spire-TherMax-Eclipse-II-CPU-Cooler-Review/1085/6

buradan i7 işlemci ile bu fanın test sonuçlarına göz atabilir konu sahibi arkadaş.
  • @01myavuz soğutucu iyi görünüyor yorumu beni rahatlattı birazcık teşekkürler..

Önceki thermal macunu alkolle temizledim bir güzel ve yeni thermal macunu tüm yüzeye ince katman sürdüm, macunun iyi olduğunu söyledi bir arkadaş ondan aldım, marka bilmiyorum ama sarı renkte, gold diyorlar, acaba 1 hafta beklesem m daha 2 gün oldu? Ya da bir bios güncellemesi yapsam mı?

@mesuthaksoy Şimdi o test sonuçlarına baktım, bazı farklar var, orada o da sıcaklığı 14 derece benim oda sıcaklığı 20 derecenin altında değil (yarın termometreyi alıyorum), benim fanlar PWM oradaki fan yanılmıyorsam PWM özellikli değil o nedenle alet çoşmuş ama ben fanın PWN özelliğini kaldırsam da oradaki 2200 devire çıkamadım, resimde gördüğünüz gibi full yükte dahi fanlar en fazla 1500 rpm dönüyor. Bundan dolayı bir sıkıntı olabilir mi acaba? Fanların o özelliğini de tamamen iptal etsek odada portatif saç kurutma makinası çalışıyor gibi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ummax -- 30 Kasım 2011; 1:15:37 >

• Emin değilim ancak termal macunda bir sıkıntı olabilir mi? 4.5 GHZ'de prime ile %100 yükte 80 derece görüyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ummax -- 30 Kasım 2011; 2:39:38 >
  • Testler fanlar tam hızda dönerken yapılmış gibi, ona göre sizin sıcaklıklar normal, yalnız işlemciyi okadar zorlamak lüzumsuz diye düşünüyorum, sistemim seninkine göre düşük olmasına rağmen şimdiye kadar OC yapmaya dahi ihtiyaç duymadım.
    Fan hızlarına gelince doğrudan PSU nun 12 V çıkışına bağlayıp deneyin, 2200 devirde çalıştığı takdirde sıcaklıklar değişecektir,anakart devir sayısını kısıtlıyor olabilir, üreticiler Bios ta fan ayarları için ayrıntılı seçim şansı sunsalar daha iyi olacak. Ama şahsen benim içinde sessizlik önemli, günlük kullanım için 1400 RPM den fazlası rahatsız edebilir.
  • UPPPPPP Konu takip........
  • değerler normal
  • @01myavuz ben böyle gümbür gümbür kullanacağım için sormuyorum zaten tek amacım soğutucu performansını test etmek, eğer işlemci zaten 4.5 GHZ'e rahat çıkıyorsa ki çıktı gördüm, uzun bir süre yetmesi için bu soğutucuyu aldım. İllaki zaman gelecek ve 4.5 GHZ'e çıkacağız ve öyle işlemciler gelecek.

@aliosman2323 4.8 GHZ ısı değerlerini paylaşır mısın?

@DarkSmellMan sorma hocam 3 saatimi verdim, yani başımı belimi oramı buramı ağrıttım :) termal macun temizlemesinden tut, değişik tekniklerde uygulamasından, ne tekniği mi? Bu bağlantıda var bir teknik mesela, uyguladım ama verimli sonuç alamadım.

@MichaeL JacksoN qkN Teşekkürler, birazdan yeni değerlerin resmini göreceksiniz.

Sıcaklığı 5 derece aşağı çekebildim, idle'da hemen hemen aynı ancak oc yaptığında ya da tam yük bindirdiğinde 5 derece aşağı inebildim. Sanırım bunun nedeni thermal macunu değiştirmiş olmam, eğer daha uygun bir termal macun bulursam en az 2-5 derece daha düşürüceğimi düşünüyorum yani hedefim 70 derece, şimdi forumdaki macun başlıklarını okurum ama illa önermek istediğiniz macun olursa memnuniyetle denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ummax -- 30 Kasım 2011; 15:42:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.