Şimdi Ara

i7-2700K En iyi işlemci değil mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben alalı bayağı bi zaman oldu vatandan 420 gibi bir rakama almıştım şimdi 800 gibi bir rakam verilmez tabi ikinci ellere bak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatz kullanıcısına yanıt
    Sen ne ara 980 aldın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

1v ile 4 ghz çalışan, 1.35v ile prime da 4.8k da 80 derece gören bir 3770k kullandım ve burada sattım. Bu işlemciler Kostarika serisi olarak forumda satılmıştı, bir kaç arkadaş olarak biz de öyle almıştık. Alınan bu Kostarika serisi işlemcilerin hepsi aynı değerleri veriyordu. O zamanın oyunu bf3 de yüzde 24 cpu kullanımı gibi düşük bir oranda oldukça başarılıydı.

2700k iyi bir işlemciydi ama bu Kostarika serisi işlemcinin 4.5 ghz de düşük voltajla kararlı olarak verdiği performansa denkleştirmek için 5ghz e dayayıp sağlam voltaj vermek gerekirdi.

Sonrası yok tabi, ne bu kalitede işlemciler perakendeye geldi, ne de piyasadan 3770k alanlar bu değerleri görebildi.
    Bizim yakalayıp aldığımız seri dışında evet genel olarak Sandy serisi iz bırakan bir seri olarak kalacaktır...

hocam konuları gezerken dikkatimi çekti..biraz konunun dışında ama şu sürekli kullandığınız "biz" tabiri ilgimi çekti

"biz" derken kim oluyorsunuz yani..çete misiniz hocam

• AthabaskA kullanıcısına yanıt
    Bir kaç arkadaş diye yazdım mesajda. Forumdan bir kaç arkadaş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Word'de dilekce yazarken 3.5 GB VRAM sorun cikariyordu, 980 aldim mecburen
  • Vayy be.... Bende 1 haftadir kendimi paraladim acaba elimdeki mevcut bileşenlerle GTX 970 alirsam uyumlu olur mu diye..

Anakart: ASUS P8Z68-V/GEN3 Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2200MHz (O.C.) HDMI&DVI PCI 3.0
    Ram: G.Skill Sniper Dual Kit Ram CL9 DDR3 8 GB 1600 mhz 9-9-9-24 (O.C.)
    İşlemci: İntel Core i7 2600K İşlemci
    Psu: Aerocool Strike X 800W 80+ Silver Certificate PSU
    İşletim sistemi: W7 Ultimate 64 bit
    Kasa: CM HAF X 942

Sağolsun forumdan bi çok arkadaş çok yardimci oldu bana.. Anlaşilan o ki Bu sistem beni uzuuuun zaman daha idare edecek.. 2016 ortalarinda belki anakarti işlemciyi Ramlari cuzi fiyattan satip sistemde güncellemeye giderim... Daha nasil yapilir bilemediğimden 2600K'a o.c. bile yapmadim yapamadim.. Millet 2600k ile en düşük 4.5 ghz görüyormuş, Helal olsun İntele..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 14 Aralık 2015; 2:03:39 >

• İşlemcileri test eden çok güzel bir yazılım mevcut. İsmi PassMark yapılan test CPU Mark. Burada verdiğim linkte High End işlemciler bulunuyor:

https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

i5 2500K: 6,459
    i7 2600K: 8,536

AMD FX-8350: 8,961

i7 3770K: 9,591

AMD FX-9370: 9,535

i7 4770K: 10,171
    İ7 3930k: 12,077
    i7 4930K: 13,060

Şeklinde puan alıyorlar, burada yazılımda işlemciye pek çok farklı işlem yaptırılıp, toplamda işlem gücü puanı veriliyor. Kısaca 2500K yada özellikle 2600K günümüz için bile kötü değilsede daha iyi leride mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 14 Aralık 2015; 10:26:00 >

• Merhaba, söz konusu programı iyi bilirim fakat işlemci güçlerini karşılaştırma açısından sadece düşük bir tutarlılığa sahip. Nedenini soracak olursanız sentetik testler ile gerçek dünya testleri çok farklı. Programların ya da oyunların gereksinimlerine göre şekilleniyor herşey. Örnek olarak oyunları alırsak, single thread özelliği ağırlık kazandığından FX işlemcilerden o puanları %30-40 düşürün bir kere. Ama eğer çok izlek destekleyen bir uygulamadan bahsediyorsak puanlar biraz daha tutarlı olmuş olur. Ya da i7 ile i5'i karşılaştıralım, bir oyunda i7'nin HT etkisi çok sınırlı olacağından ve çoğu ekstra özelliği oyunlarda lazım olmayacağından kendisinden güçsüz aynı jenerasyon i5 ile ya aynı ya da benzer sonuç verecektir. benim i5 2500k'yı 4.5 ghz'de denediğimde 8100 gibi bir puan çıkarmıştı hatırlıyorum. Yine oyun harici uygulamalarda çok farklı sonuçlar mümkün, o zaman İ7 2700k vs farkı hissedilir ciddi şekilde.

İlaveten, aynı parçaların onlarca aynı testi var farklı kullanıcılarla yapılmış ve puanlar arasında çok ciddi sapmalar olabiliyor, programda hangisinin daha gerçekçi olduğunu anlamak kolay olmuyor. Bir keresinde benim emektar gtx 760'yı test ederken, bir gtx 780 çok önümde, diğer gtx 780 biraz arkamdaydı puan olarak. Bunun sebepleri elbette vardır, downclock, stabilite sorunları, yanlış test ortamı vs vs.. Kendi resmi sitesinde bu sorunu aşmak için ortalama puanını alıyorlar parçanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 15 Aralık 2015; 9:41:26 >

• Bir yerden sonra işlemciler oyunlarda takılıyor ve nerede ise i5 yada i7 gibi farklı işlemciler bile benzer performans vermeye başlıyor buna katılıyorum. Ancak bu farklı işlemciler Render - Video Convert gibi işlemlerde yukarıdaki tabloya benzer şekilde performans artışı gösterdiklerini de göz onunde bulundurursak, oyunlarda benzer performans sergilemelerinin nedeni ancak gunumuzde kullandığımız pci express yuvasının bant genişliği olsun, ekran kartlarının bant genişiği olsun, işlemci ile veri transferleri olsun halen bu teknolojilerin yetersiz ve gelişmesi gerektiğini gösteriyor.
  • En iyi diyebilir miyiz bilmiyorum ama 2500k/2600k/2700k nın efsane işlemciler oldukları kesin. 4 senedir 2600k kullanıyorum bana mısın demiyor. Manuel o.c yapmadım. Çok da ihtiyaç duymadım doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Anarsist_

Sertan, i5 4460'ın i7 920'den hızlı olduğunu iddia eden bir kardeşimizdi. Neden olarakta, i7 920'nin 2008 senesinde çıkmasını gösteriyordu, arada 40 fps fark olan benchmark videosu gösterdik, ne olduğunu bile anlamadı.

Neden böyle olduğunu, gerçekten anlayamıyorum.

İyi sallamıssın

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.