Arkadaşlar ben anakart değiştireceğim, ancak benim ana kart 155 soket, bu sokete uygun ana anakartlar çok kötü. LGA 1150 ve LGA 1151 soket olan anakartlarda benim anakart ile uyuşmaz mı? LGA 1155 soketmi olması gerekiyor illa? tavsiyeniz nedir? forumda 2.el satan varsa da bana satabilir.
Bellek fark etmez DDR3 kullanıyorum ama DDR4'e de geçebilirim. Yani hazır ana kart değişiyor bellekleride değiştirmek aklımda var.
Ana kart alınacak sistemin diğer donanımları şu şekilde; Ekran kartı: Sapphire Hd7950 Gddr5 3Gb 384Bit Amd Radeon Dx12 İşlemci: INTEL Core i7 3770 3.4GHz 8 Çekirdekli 22nm İşlemci İşlemci soğutucu: Akasa Venom Medusa Çift Fanlı Çift Kuleli, Intel LGA Değişecek Anakart: ASRock Z77 Extreme4 4xDDR3 2800 Ram 2xPCIe 3.0 x16 Slots AMD Quad CrossFireX Ram: Corsair Vengeance 2x 8GB DDR3 1600MHz (16GB) SSD: Sandisk ULTRA PLUS 256GB Sata 3 530MB-445MB/s Harddisk: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Sata 3 Kasa: AeroCool Xpredator X1 Black 2xUSB3.0 Fan Kontrol Mid Tower ATX Oyuncu Kasası
Çok kotu derken?
Açıklayıcı olursanız seviniriz. Kullanmış oldugunuz anakart Z77 çip seti 1155 için en yuksek performans veren çip set başka tercihte bulunamazsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: HaRdWaReMaNiaC
Çok kotu derken?
Açıklayıcı olursanız seviniriz. Kullanmış oldugunuz anakart Z77 çip seti 1155 için en yuksek performans veren çip set başka tercihte bulunamazsınız.
Gönül istiyor yeni nesil Gaming serisi anakartlardan almak, DDR4'e geçmek ancak e-ticaret sitelerinde LGA 1155 soket için ürün sorgusu yaptığımda hep eski nesil mavi beyaz anakartlar çıkıyor karşıma, ekran görüntüsündeki gibi.
Bu mesaja eklenen görseller:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratDincMD -- 11 Mart 2016; 11:24:14 >
Görsel olarak kendini mutlu etmek istiyorsun sanırım :) O zaman ikinci el Asus Rog serisi Z77 veya Z68 kartlara yonel.
quote:
Orijinalden alıntı: HaRdWaReMaNiaC
Görsel olarak kendini mutlu etmek istiyorsun sanırım :) O zaman ikinci el Asus Rog serisi Z77 veya Z68 kartlara yonel.
1155 olup da DDR4 olan ana kart var mı peki ?
Yok lakin herhangi bir upgrade ihtiyacı oldugunuza inanmıyorum, ekran kartınızı guncelleseniz daha cok verim alıcaksınız.