Bildirim
i7 3770k , asus maximus v gene ile 4.5ghz (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: SokemoN!
Buyur dostum.
Çok çok teşekkür ederim. Umarım bende aynı stabiliteyi sağlarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samt -- 5 Aralık 2012; 22:06:44 > -
quote:
Orijinalden alıntı: samt
quote:
Buyur dostum.
Hadi bakalım, güzel haberlerini bekliyoruz. :) -
quote:
quote:
quote:
Buyur dostum.
Hadi bakalım, güzel haberlerini bekliyoruz. :)
dostum ne yazıkki olmuyor daha açılışta mavi ekrana düşüyorum , acaba cpu power management menüsündeki speedstep , cpu ratio ve turbo mode ayarlarınız nedir? sanırım bir oranın resmi yok :S ve sistem açılmıyor yarın aksilik çıkmaz ise ramlerimi 1,5 v çift kanallı ramlerle güncelliyeceğim, umarım sorunun kesin çözümü olur :/
-
şimdi farkettimde aynı ayarları farklı menü altındada yapabiliyormuşuz ve siz o görüntüyü paylaşmışınız. ne yazıkki sizdeki ayarlar bende çalışmıyor... -
quote:
şimdi farkettimde aynı ayarları farklı menü altındada yapabiliyormuşuz ve siz o görüntüyü paylaşmışınız. ne yazıkki sizdeki ayarlar bende çalışmıyor...
Çalışmıyor derken sonuç mu vermiyor yoksa başka bir sorun mu var ? -
quote:
şimdi farkettimde aynı ayarları farklı menü altındada yapabiliyormuşuz ve siz o görüntüyü paylaşmışınız. ne yazıkki sizdeki ayarlar bende çalışmıyor...
Çalışmıyor derken sonuç mu vermiyor yoksa başka bir sorun mu var ? -
quote:
quote:
Çalışmıyor derken sonuç mu vermiyor yoksa başka bir sorun mu var ?
mavi ekrana düşüyorum windows açılışında -
quote:
quote:
quote:
mavi ekrana düşüyorum windows açılışında
Dostum o halde sıcaklık ile ilgili bir sorun var. Belki fan tam oturmadı ya da kasa içi sirkülasyon tam değil. Macun kullanıyorsan yanlış sürülmüş olabilir. :/
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Dostum o halde sıcaklık ile ilgili bir sorun var. Belki fan tam oturmadı ya da kasa içi sirkülasyon tam değil. Macun kullanıyorsan yanlış sürülmüş olabilir. :/
sıcaklık değerleri normal şuan 1.220 ile windowsu açtım ve max 40 derecedeler normal kullanımda
performans testini gs maçı bitiminden sonra yapacağım :)
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
sıcaklık değerleri normal şuan 1.220 ile windowsu açtım ve max 40 derecedeler normal kullanımda
performans testini gs maçı bitiminden sonra yapacağım :)
1.220 ile flash player açarken mavi ekrana düştüm :D bende şuan anakartın default 4,4 profiline geçtim ilginç bir şekilde 1.3 altındaki voltajlarda sistemim stabil olmuyor donanımsal olarak tek farkımız ramler , yarın yeni ramleri aldıktan sonra bir kez daha vermiş olduğunuz ayarları deneyeceğim. yine sıkıntı çıkarsa bu sefer işlemcinin üzerine gideceğim gerekirse ürün değişimine gidicem. :/ can sıkıcı bir durumdayım...
-
Eğer ram kapasitesi ile ilgili sıkıntınız yok ise ramlerinizden fazlalık olanı çıkarın.Geriye kalan ikisi dual çalışsın. Bu üçüncü ram performansı düşürecektir.
Anakartı fabrika ayarlarına getirin kaydedip çıkın ve tekrar bios a girin.
aşağıdaki sıralamayı takip edin.
Advanced menüsü altında;
Hyper threading enable
active Cores: All
geriye kalanlar disable
CPU Power Management Conf. Menusü altında;
CPU Ratio: 45
geriye kalanlar disable
Extreme Tweaker Menüsü altında sadece aşağıdaki değişiklikleri yapın gerisine dokunmayın;
Ai Overclock Tuner: Manuel
bclk : 100
Internal PLL Overvoltage: Enable
Memory Frequency : 1600
Dram Timing Control : 8-8-8-24
CPU Manuel Voltage (1.2-1.25)
Dram Voltage 1.6V
DIGI+ Power Control Menüsü altında;
Load Line Calibration Auto
voltage frequency Manuel
fixed frequency 450 civarı
power phase Extreme
power Duty control extreme
Gerisi Default...
Bu ayarları bi deneyin. Bunların haricinde sadece işlemci voltajı ile oynayın gerisi aynı kalsın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 7 Aralık 2012; 15:06:32 >
-
ramlerim 1600 mhz 1.6 v ve overclock yapmadan kullanıyorum , haftasonu triple channel ramlerimi dual ve 1.5 v olanlarla değiştireceğim. -
quote:
Orijinalden alıntı: eagle58
Eğer ram kapasitesi ile ilgili sıkıntınız yok ise ramlerinizden fazlalık olanı çıkarın.Geriye kalan ikisi dual çalışsın. Bu üçüncü ram performansı düşürecektir.
Anakartı fabrika ayarlarına getirin kaydedip çıkın ve tekrar bios a girin.
aşağıdaki sıralamayı takip edin.
Advanced menüsü altında;
Hyper threading enable
active Cores: All
geriye kalanlar disable
CPU Power Management Conf. Menusü altında;
CPU Ratio: 45
geriye kalanlar disable
Extreme Tweaker Menüsü altında sadece aşağıdaki değişiklikleri yapın gerisine dokunmayın;
Ai Overclock Tuner: Manuel
bclk : 100
Internal PLL Overvoltage: Enable
Memory Frequency : 1600
Dram Timing Control : 8-8-8-24
CPU Manuel Voltage (1.2-1.25)
Dram Voltage 1.6V
DIGI+ Power Control Menüsü altında;
Load Line Calibration Auto
voltage frequency Manuel
fixed frequency 450 civarı
power phase Extreme
power Duty control extreme
Gerisi Default...
Bu ayarları bi deneyin. Bunların haricinde sadece işlemci voltajı ile oynayın gerisi aynı kalsın...
bahsediğiniz ayarları akşam deneyeceğim , destek için teşekkürler.
-
O/c işine ilk başladığımda öğrendiğim şey aynı işlemciler sabit değerler vermez diye. Sizde 1.2 ile calışan işlemci bende 1.25 ile çalışabilir bence siz voltajınızı ufak ufak arttırıp stabil değerler bulma yoluna gidin yani diğer arkadaşda 1.2 de çalışıyor diye sizde 1.2 stabil çalışması beklenemez. Umarım ayarları tutturup rahatlarsınız içiniz kıpır kıpırdır şimdi :D
Bende çok ugrastım didindim ama benim sıcaklık sorunlarım vardı şimdi güzel değerler almaya başladım. 2700k 4.5 1.285 voltaj ile masa üstünde aldığım değer. Dün black ops u bitirdim 55 dereceyi geçmedi sıcaklıklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocoloco -- 7 Aralık 2012; 23:12:14 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: pocoloco
O/c işine ilk başladığımda öğrendiğim şey aynı işlemciler sabit değerler vermez diye. Sizde 1.2 ile calışan işlemci bende 1.25 ile çalışabilir bence siz voltajınızı ufak ufak arttırıp stabil değerler bulma yoluna gidin yani diğer arkadaşda 1.2 de çalışıyor diye sizde 1.2 stabil çalışması beklenemez. Umarım ayarları tutturup rahatlarsınız içiniz kıpır kıpırdır şimdi :D
Bende çok ugrastım didindim ama benim sıcaklık sorunlarım vardı şimdi güzel değerler almaya başladım. 2700k 4.5 1.285 voltaj ile masa üstünde aldığım değer. Dün black ops u bitirdim 55 dereceyi geçmedi sıcaklıklar.
değerleriniz oldukça iyimiş darısı başıma diyeyim :) hafta sonuyla birlikte denemelere yeniden başlıyorum :D 4.4 ghz ile 1,2 - 1,25v arası hedefim var bakalım donanım , termal macun değişikliği nasıl sonuçlar verecek.
-
Vcore 1.275 v , PLL 1.5v ile maximum 86c sıcaklıkta (hava soğutma (corator ds2)) intel burn test ile standart stres ayarlarında 10 aşamalı testten 4.4 ghz ile başarı ile geçti :) daha aşağısında stabilite bozuluyor :) şuan için bu değerlerle mutluyum. su soğutma ve haf x kasadan sonra ısı değerlerimin daha da düşeceğini düşünüyorum. destek olan herkese teşekkürler... daha düşük voltajlı ayar önerileriniz olursa lütfen paylaşın. -
tam benim konum.
bende daha stabılıteyı tam saglıyamadım.
mesajım bulunsun. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Endoplazmikredikulum
cpu pll voltage enable olacak en önemli ayrıntı budur.1.25 1.3 arası stabil olmalı 4.5ghz de.
bahsettiğiniz "internal pll overvoltage " mıdır acaba? onu otomatikte bırakıyorum normalinde.
Evet.kesinlikle enable olmalı.cpu haricinde başka voltajlarla oynamanıza gerek yok.ama internal pll kesinlikle enable olmalı. -
Arkadaşlar merhaba , dün akşam sorunsuzca kapattığım bilgisayarım şuan açılmıyor . anakart üzerindeki ledlerden akım geldiğini anlayabiliyorum. fakat bilgisayarı açmaya çalıştığımda psu fanıda dahil hiç bir fan çalışmayıp bilgisayar açılmıyor? bios pilini çıkartıp takmayı denedim düzelmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samt -- 6 Ocak 2013; 13:56:11 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X