Şimdi Ara

i7 3770K Overclock ve ısı değerlerim uygun mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
4.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: N.Aksel

quote:

Orijinalden alıntı: gurkan113
    Hocam soğutucu akasa venom v1. 2 fanlı macun da xigmatek gri renkte çok kaliteli bişey olduğunu sanmıyorum.

Üstteki mesaja tam bir şeyler eklemiştim ki alıntılamışsın.
    Macun hakkında hiçbir fikrim yok, macunu güzel uyguladığından emin misin peki?
    Ben yukarıda da dediğim gibi 212 Evo'dan çıkan macunu kullanıyorum.
    Bu linkteki macunu sipariş verdim, onu bekliyorum. Bilgim de forumda okuduklarımdan ibaret, henüz deneyemedim.http://www.amazon.co.uk/Arctic-Cooling-MX-4-Thermal-Compound/dp/B0045JCFLY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1360516235&sr=8-1
    Eğer yurtdışından sipariş verecek durumun varsa aynısından sipariş edebilirsin. Ya da 1-2 hafta bekle, ben macun geldiğinde deneyip konuyu güncellerim, ona göre sipariş verirsin.

Eğer 16 derece fark macun yüzündense bende sipariş verebilirim o macundan. Ama eğer işlemci ile ilgili bir problemse macun pek bir işe yaramayacaktır. Garanti kapsamında değişimde olmaz heralde, ömrü bitene kadar kullanacağım artık ne yapalım

• quote:

Eğer 16 derece fark macun yüzündense bende sipariş verebilirim o macundan. Ama eğer işlemci ile ilgili bir problemse macun pek bir işe yaramayacaktır. Garanti kapsamında değişimde olmaz heralde, ömrü bitene kadar kullanacağım artık ne yapalım

Yok, ben de macunu hani "en azından düşürebileceğimiz en iyi ısıya düşürebilelim" diye dedim, 16 derece inmez herhalde de.
    Bu bahsettiğin ısılar boşta ve 3.5'te iken değil mi?
    Eğer öyle ise macunu tekrar uygulamanı tavsiye edeceğim.

• quote:

quote:

Yok, ben de macunu hani "en azından düşürebileceğimiz en iyi ısıya düşürebilelim" diye dedim, 16 derece inmez herhalde de.
    Bu bahsettiğin ısılar boşta ve 3.5'te iken değil mi?
    Eğer öyle ise macunu tekrar uygulamanı tavsiye edeceğim.

Aslında boşta değil 2 oyun ve birden fazla uygulama çalışıyor haliyle turboboost aktif 3.5-3.9 ghz arası gidip geliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: confuest

voltaj düşüklüğünden kaynaklanıyor sıcaklığın düşük olması büyük oranda , hyper 612S çift fanlı kullansaydı çok daha iyi bir performans alırdı

Aslında diğer modeller vardı aklımda ama ram slotlarımı kapamak istemedim, 32 gb ram'e çıkma ihtimalim var yazın işlerim yoğun olursa. 212 dışındaki modeller çok büyük.

kapatsan bile 32 gb ram takabilirdin, sogutucu blogun altinda kaliyor ramler , ram slotunu kullanamamak gibi birşey söz konusu değil

• quote:

quote:

quote:

voltaj düşüklüğünden kaynaklanıyor sıcaklığın düşük olması büyük oranda , hyper 612S çift fanlı kullansaydı çok daha iyi bir performans alırdı

Aslında diğer modeller vardı aklımda ama ram slotlarımı kapamak istemedim, 32 gb ram'e çıkma ihtimalim var yazın işlerim yoğun olursa. 212 dışındaki modeller çok büyük.

kapatsan bile 32 gb ram takabilirdin, sogutucu blogun altinda kaliyor ramler , ram slotunu kullanamamak gibi birşey söz konusu değil

Haklısınız. Ama ben biraz eski kafalıyım, low profile ram'lerden ziyade yüksek soğutuculu ram'leri seviyorum.

• quote:

Aslında boşta değil 2 oyun ve birden fazla uygulama çalışıyor haliyle turboboost aktif 3.5-3.9 ghz arası gidip geliyor.

Bu durumda dediğim gibi çekirdeklere farklı voltajlar ulaşıyor olmalı. Yükte iken bende de sıcaklıklar farklı, forumda başkalarında gördüğüm testlerde de çekirdeklerin sıcaklıkları farklı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Haklısınız. Ama ben biraz eski kafalıyım, low profile ram'lerden ziyade yüksek soğutuculu ram'leri seviyorum.

İlginçmiş buz gibi yapıyor zaten 612S ramlere soğutucu takmana bile gerek yok hatta ama zevk meselesi tabi Sıcaklık değerleriniz bence normal hatta normalin bile altında diyebilirim o soğutucuya rağmen. Daha fazla sıcaklığın düşmesini istiyorsanız termal macun değiştirmekten başka çareniz yok. Çok araştırdım piyasadaki en iyi elektrik iletmeyen , tehlikesi olmayan termal macun MX-4 değil Tuniq TX-4 , ülkemizde malesef yok ebayden 20-25tl gibi bir fiyata kargo dahil alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 22 Şubat 2013; 1:27:20 >

• quote:

İlginçmiş buz gibi yapıyor zaten 612S ramlere soğutucu takmana bile gerek yok hatta ama zevk meselesi tabi Sıcaklık değerleriniz bence normal hatta normalin bile altında diyebilirim o soğutucuya rağmen. Daha fazla sıcaklığın düşmesini istiyorsanız termal macun değiştirmekten başka çareniz yok. Çok araştırdım piyasadaki en iyi termal macun MX-4 değil Tuniq TX-4 , ülkemizde malesef yok ebayden 20-25tl gibi bir fiyata kargo dahil alabilirsiniz.

Arctic Cooling Mx-4 için çoktan vermiştim siparişi ama dediğiniz modeli kenara yazıyorum, onu da sipariş ederim Mx-4'ü denedikten sonra. :)
    Aklımda şu var şimdi: 212'nin üzerindeki iki fanın birini ters çevirsem, direkt soğutucunun üzerine üfletsem iş görür mü? Bir taraf soğutucuya üflerken, kasanın egzost fanına doğru olan fan da yine egzost görevi görür. Yarın bir deneyeceğim, sonuçları yazarım.

Edit: Düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Aksel -- 22 Şubat 2013; 1:31:48 >

• quote:

quote:

İlginçmiş buz gibi yapıyor zaten 612S ramlere soğutucu takmana bile gerek yok hatta ama zevk meselesi tabi Sıcaklık değerleriniz bence normal hatta normalin bile altında diyebilirim o soğutucuya rağmen. Daha fazla sıcaklığın düşmesini istiyorsanız termal macun değiştirmekten başka çareniz yok. Çok araştırdım piyasadaki en iyi termal macun MX-4 değil Tuniq TX-4 , ülkemizde malesef yok ebayden 20-25tl gibi bir fiyata kargo dahil alabilirsiniz.

Noctua Mx-4 için çoktan vermiştim siparişi ama dediğiniz modeli kenara yazıyorum, onu da sipariş ederim Mx-4'ü denedikten sonra. :)
    Aklımda şu var şimdi: 212'nin üzerindeki iki fanın birini ters çevirsem, direkt soğutucunun üzerine üfletsem iş görür mü? Bir taraf soğutucuya üflerken, kasanın egzost fanına doğru olan fan da yine egzost görevi görür. Yarın bir deneyeceğim, sonuçları yazarım.

Noctua Mx-4 derken ? dediğinizi ben de denemeyi çok düşündüm sonra uğraşmaya değmez dedim, bekliyorum sonucu ben de suanda 612S i çift fanlı olarak kullanıyorum ve bir fan egsoz durumunda, sonucu merakla bekliyorum

• quote:

Noctua Mx-4 derken ? dediğinizi ben de denemeyi çok düşündüm sonra uğraşmaya değmez dedim, bekliyorum sonucu ben de suanda 612S i çift fanlı olarak kullanıyorum ve bir fan egsoz durumunda, sonucu merakla bekliyorum

Arctic Cooling yerine Noctua gelmiş aklıma. Gece gece kafayı buldum uykusuzluktan, idare edin. Editlemiştim.
  • quote:

quote:

Arctic Cooling yerine Noctua gelmiş aklıma. Gece gece kafayı buldum uykusuzluktan, idare edin. Editlemiştim.

Olur böyle şeyler. Şunu da ekleyeyim prime95 testte 80 dereceyi geçmediği sürece günlük kullanımda hiçbir şekilde işlemci ömrünün kısalması söz konusu olmaz

• quote:

Olur böyle şeyler. Şunu da ekleyeyim prime95 testte 80 dereceyi geçmediği sürece günlük kullanımda hiçbir şekilde işlemci ömrünün kısalması söz konusu olmaz

Teşekkür ederim bilgiler için. Bu arada dün dediğim yöntemi denedim, 4.4 Ghz - 1.170V yükte iken 61 dereceye indi.

• Güzel Sistem Yapmışsınız , İyi Günlerde Keyif Alarak Kullanmanız Dileğiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

Güzel Sistem Yapmışsınız , İyi Günlerde Keyif Alarak Kullanmanız Dileğiyle

Teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Teşekkür ederim bilgiler için. Bu arada dün dediğim yöntemi denedim, 4.4 Ghz - 1.170V yükte iken 61 dereceye indi.

ciddi misiniz , o zaman o sekilde kullanmak daha iyi ya , herhalde 4 derecelik fark olusmus bu ciddi bir fark bence

• quote:

quote:

quote:

ciddi misiniz , o zaman o sekilde kullanmak daha iyi ya , herhalde 4 derecelik fark olusmus bu ciddi bir fark bence

Yok, normalde 4.5 1.230V'da yükte 65 derece, 4.4 1.170V'da yükte 63 derece. Tam olarak 2 derece inmiş oldu yani. :)

Yukarıdaki kasa fotoğraflarından nasıl yaptığımı anlatacak olursam eğer:
    Mavi 2 ve yeşil 4 işlemciye doğru hava veriyor, yeşil 3 ve 2 egzoz görevi görüyor.

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Aksel -- 22 Şubat 2013; 18:39:19 >

• yesil 2 ve 3 zaten egzos degil miydi normalde de , sen 3 u cevirip islemciye hava vermesini saglamadin mi? ben mi yanlis anladim
  • quote:

yesil 2 ve 3 zaten egzos degil miydi normalde de , sen 3 u cevirip islemciye hava vermesini saglamadin mi? ben mi yanlis anladim

Yeşil 4 ve mavi 2 işlemci üzerine hava veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.