Şimdi Ara

i7 3820 3.8ghz turbo ddr3 1600 mhz sistem 970 SLI kaldırır mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: trktlh

970 SLI performansını tam anlamıyla almak istiyorsanız işlemcinizi satıp ikinci el i7 4930K alın.Anakart değiştirmenize vs gerek yok.

İşlemciniz sanırım çarpan kilidi açık olan K serisi değil.K serisi olmayanlar ile oc olmuyor.Olmuyor derken K serisi gibi olmuyor.İşlemci takoz değilse az bir voltaj ile 4.2 hızına çıkarabilirsiniz.

3820 baya oc olur yalnız.Sonunda K yok diye az oc olur demeyin.3770 gibi değil çünkü.İyi bir soğutma varsa 5ghzi zorlar.

Yani rahatça kaldırır 970 sliyi.
  • K olsaydı 5 olabilirdi.Fakat K değil,5 olamaz bu işlemci.Olacağı max değer 4.5 o da işlemci cok çok iyise.

Dikkat ettiyseniz 970 SLİ kaldırmaz demedim,tam olarak besleyemez dedim.

Yani,4930K+970 SLI ikilisi ile 3820+970 SLI ikilisinden daha fazla performans alırsınız.

Edit :Bu arada dediğiniz gibi 3820 serisi daha iyi Oc oluyor.Çünkü efsane sandy bridge ailesinden.3770 ise çok ısınan ivy bridge ailesinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 14 Ocak 2015; 0:43:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

K olsaydı 5 olabilirdi.Fakat K değil,5 olamaz bu işlemci.Olacağı max değer 4.5 o da işlemci cok çok iyise.

Yani,4930K+970 SLI ikilisi ile 3820+970 SLI ikilisinden daha fazla performans alırsınız.

Ezbere konuşuyorsunuz.K olan işlemci 5 olur k olmayan olamaz gibi bir şey söz konusu değil.Sanki tüm 4770k, 3770klar 5 oluyor da...

Biraz googleda aratırsanız orta halli bir soğutucu olan h80le 4.6ları görenler var.5 olmaz belki ama 4.8 olur.4790k da max 4.8 oluyor zaten.

h110, h100i h105 sahibi birisi iyi randıman alabilir.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Bilinçsiz bilinçsiz yorumlar.. i5 4690k'dan daha güçlü bir işlemciden bahsedip gtx970 SLI'a yetmemesinden bahsediyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 14 Ocak 2015; 2:15:59 >
  • K olan 5 olur demiyorum,olabilir diyorum.K olmayan 5 olamaz.Buyur arkadaşın işlemcisi ile 4.6 4.8 yapın bakalım,ondan sonra konusuruz bu konuyu.
    @Propus
    Eksileyen ben değilim,imza da kimin ne kullandığı belli dostum.Kendini fazla hırpalama.4670K 970 sli besler diyeceksin diye korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 14 Ocak 2015; 1:03:30 >
  • Aşağıdaki sitede SLI i7 4930k ile 3930k 1080p oyunlarda karşılaştırmalara yer vermiş. Eğer yanlış anlamadıysam bazı oyunlarda hiç fark olmaz iken bazı oyunlarda oc lu durumlarda yüzde 8 15(BF4, COD Blackops 2, Bioshock) arası fark görünüyor. Benim işlemcimin i7 3820 olduğunu da düşünürsek değiştirebilirim diye düşünüyorum.

http://www.ocaholic.co.uk/modules/smartsection/item.php?itemid=1265

Teşekkür ederim yardımlarınız fikirleriniz için.
    İmzaya yazmakla oluyor olsaydı :) i5 4670k'nın Gtx970 SLI'a yetmeyeceğini düşünmeye devam edin siz. 2 Kart kullanmak için arkadaşların yazdığı gibi i7 5820'ye falan ihtiyaç var 3-4 kart kullananlar zaten 2 adet CPU ile falan kullanıyorlar.

Hiç bir şekilde i5 4670k'nın SLI konfigürasyonuna yetmediğini ispatlayamazsınız bana, öyle bir durum söz konusu değil çünkü.
  • Lamb0fGod kullanıcısına yanıt
    Daha birşey yazmıyorum.gören de 600 liralık islemci içinden 1500 liralık işlemci performansı çıkıyor sanacak.

Yakın zamanda çift GPU kullanma ihtimali var,o zaman sizi alıntılar,güzelce test sonuclarıyla döverim :)

• Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    3 ayda yaptığım araştırmaların, iletişime geçtiğim kullanıcıların haddi hesabı yok. İnternetten okuduğum yazılarla değil, kişisel tecrübelerden yola çıkarak yorumumu yapıyorum. O zamanlar atıp tutmuyordum ama şimdi atıp tutanlara haddini bildirmesini de biliyorum. İşlemci kullanımının %60'ı geçmediği işlemcilerden bahsederken ekran kartına yetmeyeceğinden bahsetmek safi cahillik değilde nedir bunu siz açıklayın isterseniz.
  • quote:

K olan 5 olur demiyorum,olabilir diyorum.K olmayan 5 olamaz.Buyur arkadaşın işlemcisi ile 4.6 4.8 yapın bakalım,ondan sonra konusuruz bu konuyu.
    @Propus
    Eksileyen ben değilim,imza da kimin ne kullandığı belli dostum.Kendini fazla hırpalama.4670K 970 sli besler diyeceksin diye korkuyorum.

Hala k olmayan 5 olamaz diyorsun.Söyler misin K olan 5 olabilir de neden 3820 olamaz?Mevzu çarpan kilidi mi?

Al bak forumda incelemesi olmuş.Kaça çıkıyor kendin gör sonra konuş

http://forum.donanimhaber.com/m_58123919/tm.htm

Ha bu arada mevzu 3-5 olması değil işlemcinin.Senin az oc olur en fazla 4.2 lafını söylemen.Bunu da hatırlatayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 14 Ocak 2015; 1:38:43 >

• Link için teşekkürler, işlemci 5 ghz hızına çıkartılmış, çok aşırı voltaj verilmiş.Açıkçası 4.5 u geçeceğini düşünmüyordum,yanıldığımı fark ettim.
    BCLK ile hız aşırtılmış değerler de voltajların yüksek olması dışında iyi.
    Aynı işlemciyi 3-4 yıl önce test etmiştim.Bu kadar Oc potansiyeli yüksek olduğunu daha yeni öğreniyorum.

Takoz degilse Az bir voltaj ile 4.2,max 4.5 olur dedim.Dikkatli okuyun yorumları lütfen.

Ben de özür diliyorum o zaman yanlış konuştuğum için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awriyedikkat

quote:

Orijinalden alıntı: maybera2

ama kaldirir islemci oldukca guclu. o konuda soru isareti olmasin aklinizda. 780sli, r9 280sli, 980sli hepsini kaldirir.

r9 280 sli mi hocam ? ben crossfire diye biliyorum.

hocam duzelttik onu yukari postlara bakarsan :) 2 hali saha yaptim bugun ust uste :) yorgunluktan ne yazdigimi bilmiyorum dogal olarak :)
  • quote:

Merak etme hem bakıyorum hem bizzat test ediyorum.Simdi iki siteye baktım.Birisi 3960 diğeri 3770K ile denemiş.3770K lı sistemdeki monitör 4K.Haliyle işlemciye binen yük azalmış.İşlemci de 4.8 de olunca ortada darboğaz kalmamış.

Full HD çözünürlükte 3820 düzeyinde bir işlemci + 970 SLİ ve 4930K+ 970 SLİ testleri arayıp bulun bakalım.Hangi sistem nasıl performans veriyor.He bir de unutmayın 3820 düzeyindeki işlemci de overclock olmayacak..

Kardeş ben de onu anlatmaya çalışıyorum. O işlemci oc olmadan 970 SLI ı kaldırır. Tabi kilidi açık olsa ve oc yapılsa daha iyi olur ama o işlemci şimdilik yeterlidir. Al bak 3.5 ghz 4770K. Evet çözünürlük yüksek olduğu için daha iyi olmuş. Ama bizim amacımız en az parayla en yüksek performansı almak.
    http://www.techspot.com/review/898-geforce-gtx-970-sli-4k-gaming/

• Umut Mert Bey kullanıcısına yanıt
    Tamam işte,bende ondan bahsediyorum.Elbette kaldırır.Fakat 4930K lı sistem de aldığın performansı sana asla veremez.Çözünürlük yüksek olmadıkça.
    3820'nin çarpanı 43x'e kadar açıktır.
    SB-E'de bclk serbestliği de olduğu için, 5 GHz'e ulaşan hızlarda kullanılabilir.

Tabii rastgele bclk seçilemiyor ve anakart faktörü de var; ancak biraz denemeyle gayet iyi overclock olacaktır. 43'in biraz altında çarpan ve 125 bclk ideal olur.
    Voltaj ise, işlemciye göre değişir.

4930K'lı sistemin performansını verip verememesi, oyuna bağlıdır. GPU kullanımının tam olacağı oyunlarda, 4930K'la fark olmasını beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Ocak 2015; 12:01:37 >
  • Gpu kullanımının tam olacağı oyunlar da fark beklemek saçma olur zaten.Gpu kullanımları çoğu oyunda 4930K lı sistemden düşük kalacak.

• Yüzde 100 anlamda yetmez.Ama hafif dadboğazlarla 970 SLI kullanabilirsiniz.trkth`nin de dediği gibi 4930K gibi işlemciler ile kullanırsanız tam performans alabilirsiniz.(Anakartınıza göre tabii ki,yoksa 4770K,3770K da hafif OC ile cok rahat kaldirir.)

• quote:

K olsaydı 5 olabilirdi.Fakat K değil,5 olamaz bu işlemci.Olacağı max değer 4.5 o da işlemci cok çok iyise.

Edit :Bu arada dediğiniz gibi 3820 serisi daha iyi Oc oluyor.Çünkü efsane sandy bridge ailesinden.3770 ise çok ısınan ivy bridge ailesinden.

3820 kullanmışlığım var iki adet gtx680 ile ucu ucuna götürüyordu iki tane 780i besleyemez ama 970i besleyebilir performansı daha yüksekte olsa aslında işlemciyi daha az yoran bir ekran kartı yarı yarıya az bant genişliği ve cuda core çekirdeği mevcut... yani kısacası iki tane 770i besleyen işlemci iki tane 970ide besler... ama 780/780ti r9 290xcf gibi denklemlerde olay değişir benim düşüncem tabi... örneğin fx6300ü gtx780ti ile deneyenlerde olmuştu şuan günümüzde gtx970 ile deneyende var gtx970 ile çok daha rahat çalışıyor şaşırtacak derecede... nerdeyse 10 oyunun 7sinde darboğaz olmuyor hemde...

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Götürür - götürmez gibi yorumlar anlamsız.

OC'li bir 3820'nin, tekleme-fps dalgalanması gibi darboğaz etkileri yaratması imkansız.

GPU kullanımı - FPS sınırı durumu ise, oyuna, çözünürlüğe ve istenen FPS değerine bağlı.
    3820'nin 970 SLI'yı %100 besleyeceği oyun da var, 5 GHz 5960X'in 1x GTX 960'ı sınırlayacağı oyun da var (World of Tanks).

Nvidia'nın, Titan SLI testlerini 4.8 2600K ile yaptığını hatırlıyorum.
    ----
    Tabii 970 SLI almışken, işlemcinin de yüksek seçilmesi mantıklı olur. 3820, eşit saat hızındaki performansta, 2600K-2700K'nın bile gerisinde kalıyor.

Not: Maxwell'lerin, işlemci kullanımında bir avantajı olduğunu sanmıyorum.
    Dx12 geldiğinde avantajı olabilir. Dx12'ye Kepler'den daha uyumlu olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Ocak 2015; 12:59:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.