Şimdi Ara

i7 4700HQ Laptop Performans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bu aralar bilgisayarımla ilgili kabak tadı veren sıkıntılar yaşıyorum bilgisayar donuyor. Sistem olarak gayet iyi bir sistemim var daha önce olmuyordu 3 4 gündür bilgisayarıma her girdiğimde donuyor. Özellikle klavyeden bir şey yazmaya çalışmak gerçekten sinir bozuyor çünkü direk donuyor sadece ilk 2 harf geliyor. Sonrasını geri getirmek için biraz uğraşmam gerekiyor.
    Örnek olarak masaüstünde bir programa sağ tıkladığımda masaüstü yanıt vermiyor sonra da kapanır gibi olup eski haline dönüyor. 2. olarak interneti açınca yeni sekmeye bastığımda sekme 10 saniye sonra açılıyor. İnternetim yavaşladı. Yazı yazmaya başladığımda mesela Google'da bir şey aratmam gerek basıyorum yazıyorum sadece 2 harfi yazıyor sonra gidiyor donuyor 2 saniye gibi bir süre içerisinde geri dönüyor. Tekrar tıklamam gerekiyor. Windows simgesine basıyorum başlatma sisteminin gelmesi 10 saniye sürüyor gelince de donuyor 15 saniye daha beklemem gerekiyor kendi haline gelmesi için. Bilgisayarım seçeneğinden SSD ve HDD'ye tıklattığımda açılmıyor 1 2 dakika yüklenmesini bekliyorum ancak devamı gelmiyor yanıt vermemeye başlıyor.
    Sorularım: Format attırırsam bu sorun geçer mi? Geçer ise SSD'deki oyunları silmek zorunda mıyım?
    Virüs girdiyse ne yapmalıyım? (Hiçbir şekilde virüs programım yok.)(CCleaner ile taradım temizledim)
    Sistemden sizin kadar anlamıyorum o yüzden açıklamayı yavaş ve kolay bir dil ile yaparsanız sevinirim desteklerinizi bekliyorum bilgisayarımın sistemini ise aşağıya yazıyorum. Teşekkürler.
    •Sistem: Ekran kartı GTX765M
    •Bellek: 16GB
    •İşlemci: İntel Core i7 4700HQ 2.40 GHz turbo ile 3.40GHz
    •Windows 10 kullanıyorum. Orijinal ve 64 Bit
    Tekrardan teşekkürler yardımınıza muhtacım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatayhn -- 8 Nisan 2016; 23:42:02 >

• Hocam valla bi virüs programı indir tarat olmazsa formatla düzelir sıkıntı yapma bu kadar :)
  • serhatayhn S kullanıcısına yanıt
    360 internet security kurup bilgisayarınızı taratın.

malwarebytes anti-malware indirip bilgisayarınızı taratın.

Virus yada malware varsa bu iki program ile temizlenir. Sorun hala devam ediyorsa diskiniz bozulmuş olabilir. HDTUNE yada Crystal Disk Info gibi programlar ile disklerinizin sağlık durumunu kontrol edin.
  • Virüs programı kullanıyorsan, bilgisayarın bu şekilde yavaş çalışması gayet normal. Öncelikle sağlam bir virüs yazılımı bulup sistemi tarat. Eğer sistem dosyaları zarar gördüyse Windows de driver'ları baştan yüklemen gerekir. Bu işlem sonrası HHD kayıtlı olan oyunlar silinecektir. Son olarak bad sector taraması yapmayı ihmal etme, sorunu kaynağı bu da olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.