Şimdi Ara

i7 4790k Almalı mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam islemciyi genellikle oyun amaçlı alıyorum. Bir de su an icin bütçe olarak bana en uygunu bu. Anakart olarakta asus z97 pro Gamer düşünüyorum.
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Sanırım su an kullandigimiz kartlar, yani 7970 ve muadilleri dx 12 desteklemeyecek doğru mu? Bir de yeni cikacak oyunlar dx 12 destekli olursa vay halimize. 7970 yada 280x cf yapmak pekte mantikli görünmüyor o zaman...
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

Hocam islemciyi genellikle oyun amaçlı alıyorum. Bir de su an icin bütçe olarak bana en uygunu bu. Anakart olarakta asus z97 pro Gamer düşünüyorum.

E tamam işte kendin söylüyorsun 4690k hangi oyunda yetmiyor söyleyin de bilelim render ve prof işler yoksa i7 gereksiz alırsın bakarsın işlemci kullanımına bir ömür boyu % 50 yi geçememişin o da arada sırada he genelde % 10 da dolaşıcaksın :) ve bunun için ek 310 lira felan vereceksin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd de durum net değil , ağustostaki açıklamalarda 7000 ve üzeri serilerin destekleyeceği söylendi Amd yetkilileri tarafından fakat bu dx 12 yi hangi seviyede destekleyecek kesin değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğerki k serisi bir işlemci alacaksan mutlaka gigabyte gaming 5 serisini almalısın işlemci olarakta cf yapacaksan ve 280x düşünüyorsan i5 4690k yeterli olacaktır ama tek kart dx 12 kart alacaksan i7 almaya hiç gerek yok i5 4690k alın rahatınıza bakın
  • quote:

Ayni düşüncelere sahibiz hocam. Islemci olarak i7 4790k, anakart olarakta asus z97 pro Gamer dusunuyordum. Dediginiz gibi dx 12 ve bize getireceklerine bakmak gerekiyor.

Ben yazılabilecek tüm ihtimalleri yazmaya çalıştım.Bu ihtimaller içerisinde SLI - CF planınız olacaksa (örnek verdiğim GTX 960 gibi) i7'ye kesin olarak yönelmelisiniz ''sıfır'' performans kaybı için.Ama SLI veya CF yapıldığı takdirde ileri ki dönemlerde ister istemez bir 120 - 144 Hz monitör ihtiyacı da doğuyor.Bunu illa hemen almanıza gerek yok ama bütçeniz müsait olduğu zaman böyle bir monitör de alırsanız i7'nin etkisi bir kez daha görülecektir.Bunun hakkında detaylı açıklamalar yaptım geçen günlerde bir konu içerisinde.Linkini isterseniz paylaşırım.

Ancak GTX 970 ve üzeri ''tek'' kart ve elimdeki monitör ile devam edeceğim derseniz i5 4690K'da tabii ki işinizi görecektir.Yani i7'nin elzem bir durumu yok.Üstteki yazdığım durumlar için i7 gereksinimi doğuyor.

Bende mesela i5 3570K'yı ilk aldığım zamanlar GTX 760 4GB SLI ve FHD@60Hz düşüncesi ile bu yola çıkmıştım. GTX 760'ların bazı sorunlarından dolayı çok kart değiştirdim, GTX 770'de kullandım.Şimdi FHD@120Hz + i5 3570K + GTX 780 ile devam ediyorum.Ve açıkçası zamanında neden i7 3770K almadım diye biraz pişmanlığım var.Eğer işlemcim i7 olmuş olsaydı; 120Hz için 5 - 10 FPS arası kazanımlarım olacaktı duruma göre.Bu kazanımlarda akıcılık için 120 - 144 Hz monitörlerde önem taşıyor.Kağıt üzerinde bunlar küçük değerler gibi gelebilir diğer kullanıcılar için.Ancak 120 -144 Hz kullanıcılarının gözünden durumu analiz etmek gerek.

Sonuç olarak; SLI - CF ihtimaliniz kesin mi, ileride monitör yükseltir misiniz, yoksa tek kart ve elinizdeki monitör ile mi devam ederseniz vs. ? Bu soruların cevabını kendi içinizde verdikten sonra durumunuza uygun işlemciyi tercih edin.Sonrasında ise almak istediğiniz ekran kartını veya ekran kartlarını beklemeye geçin.

• Hocam ADAM'sınız ne diyeyim size başka bilemiyorum :) O zaman sizinde dediğiniz gibi gelecekte az da olsa pişman olmamak için i7 4790k+asus z97 pro gamer alıyorum. Ekran kartı seçimi ise Turbo-powwer kardeşimizin dediği gibi, ocaktan sonraya kalır. Amd ne yapar dx 12 ye ne anlamda destek verir onu görmeliyim.
  • quote:

Hocam ADAM'sınız ne diyeyim size başka bilemiyorum :) O zaman sizinde dediğiniz gibi gelecekte az da olsa pişman olmamak için i7 4790k+asus z97 pro gamer alıyorum. Ekran kartı seçimi ise Turbo-powwer kardeşimizin dediği gibi, ocaktan sonraya kalır. Amd ne yapar dx 12 ye ne anlamda destek verir onu görmeliyim.

Estağfirullah, teşekkürler.

Bu yazdığınızdan ilerisi için dediğim gibi güncellemelere açık olduğunuzu görüyorum.Bundan dolayı i7 4790K'ya yönelmeniz daha makul olur.Anakart olarakta yazdığınız model de güzel bir model.Ama daha farklı önerisi olan ''bilgili'' arkadaşları da dinlemenizi öneririm.

Elinizdeki ekran kartı ile zaten Ocak sonrasına kadar rahatlıkla beklenebilir.Bakalım i7 4790K değişiminden sonra R9 280X'in performansında bile bir değişim yaşanacak mı ?

• Haklısınız. Aslında maximus serisini düşünüyordum ama , incelemelerde z97 pro gamer'ın hiçte gerisinde kalmadığını gördüm. Kesinlikle her kullanıcı tarafından beğenilen bir anakart. Yabancı sitelerin de incelemelerini okudum, 5 üzerinden 4,5 puan alıyor.
  • quote:

Haklısınız. Aslında maximus serisini düşünüyordum ama , incelemelerde z97 pro gamer'ın hiçte gerisinde kalmadığını gördüm. Kesinlikle her kullanıcı tarafından beğenilen bir anakart. Yabancı sitelerin de incelemelerini okudum, 5 üzerinden 4,5 puan alıyor.

Gerekli araştırmayı yaptıysanız, anakartın kronik bir problemi yoksa ve içinize de sindiyse alın gitsin o zaman. Çünkü; anakart araştırma olayı öyle bela bir şey ki bazen aklın sınırlarını zorlayan durumlar olabiliyor.
  • quote:

Merhaba beyler. Fx 8350 işlemcimi Asus m5a99x evo anakart ile birlikte kullanmaktayım. İntele geçmek istiyorum lakin bazı şüphelerim var. Bu şüpheler, performans konusundadır. Özellikle de işlemci konusunu çok iyi bilen arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Nasıl bir fark olur?
    Sizce, geçmeli miyim yoksa geçmek için herhangi bir sebep yok mu? Sizlerden öneri bekliyorum

4690k üzeri işlemci oyun için gereksizdir.

4.7ghzde kullanıyorsan o işlemciyide değiştirme.Ama ilerde daha iyi bir ekran katı aldığında 4690k alabilirsin.Fazlası sadece masraf olur başka birşey değil.

4690k nında 4790k nın oyun performansı denk.4790k render için gerekli sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 9 Aralık 2014; 13:00:00 >
  • sevecen69 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Aslında i7 4770k almak istiyordum ama vatan bilgisayarda yok maalesef. Çek olduğu için oradan almak zorundayım. Bende @R£DSTON£ arkadaşımızın dediği gibi ileriye dönük bir şey olmasını istediğim için 4790k almak istiyorum
  • hocam 47xx serisi piyasada uzun süredir var bu kadar beklemişsin biraz daha beklemeni öneririm bari yeni bir şeyler çıksın mesela i7 5770k gibi yada amd işlemcide zen mimarisine çalışıyor r 300 sersi ekran kartları bekleniyor bu yüzden elindeki sistemle biraz daha oyalan zaten idare edilmeyecek bir sistemde değil (bana göre çok iyi) para vermişken gerçekten hissedebileceğin iyi ki değiştirdim diyeceğin bir sistem olsun sistemin 4.7 de çalışıyormuş yani 9590 performansın var forumu okuya okuya dolmuşsun belli ki ama o işlemciye 900 lira fark verecek kadar fark yaşamayacaksın zaten render, pro çok çekirdekli destekli uygulamalar konusunda 4770k ile kafa kafa gidiyorlar, bu işlemciyi bu nesilde değiştirme kısacası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCWS -- 9 Aralık 2014; 14:09:12 >
  • hocam CF düşünmüyorsanız hiç gerek yok değiştirmeye , zaten 4,7 ghzde kullanıyorsunuz
  • nothingtodeclare kullanıcısına yanıt
    Ama bu hali ile bile bir 2600k etmiyor :) bunu da düşünmek gerekir.
  • quote:

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Aslında i7 4770k almak istiyordum ama vatan bilgisayarda yok maalesef. Çek olduğu için oradan almak zorundayım. Bende @R£DSTON£ arkadaşımızın dediği gibi ileriye dönük bir şey olmasını istediğim için 4790k almak istiyorum

Ben kendimi anlatamadım size galiba.

http://www.anandtech.com/bench/product/1261?vs=836

Bu testlerede bakıp görebilirsiniz.

i7 4770k ve 4790k ikiside 4 gerçek 4 sanal çekirdekten oluşur.Ve bu sanalçekirdekler sadece render ve winrar gibi şeylerde göterir kendini.

Onun dışında oyunlara bir etkisi yoktur zaten oyunlarda yük almazlar %0 da çalışırlar.

4690k ise yine 4 gerçek çekirdek barındırır bu çekirdekler 4770 4790 daki çekirdeklerle aynıdır ancak sanalçekirdekleri yoktur yani toplamda 4 gerçek çekirdek vardır.

Kısaca 4690k ne kadar ileriye dönükse oyunlar için 4770 4790k larda o kadar ileriye dönüktür.4690 4670 k lar darboğaz yaptığında 4770 4790 klarda aynı anda darboğaz yapıyor olacaklar...

İşlemciler arasında istediğiniz gibi araştırma yapabilirsiniz.Bazı ezbere siteler hariç çoğu sitede 4690k ve 4770-90k ların aynı fpsleri verdiğini görebilirsiniz.

Render işi ile uğraşmıyorsanız kesinlikle alacağınız işlemci maximum 4690k olamlıdır.

R£DSTON£ mantıklı demiş ancak ben 4790k nın oyunlar için alınmasında mantık göremiyorum.4790k 2 3 fps fazla alırsa oda stok konumda daha yüksek ghzde çalıştığı içindir.Ama 2 sinde oc yapalım derseniz 4690k da 4.6-7 ghz arası görecek 4790k da 4.6-7 ghz arası görecek ikisinide 4.1 ghz de kullandığınızı düşünün birebir aynı fpsleri alacaklar.Hatta 4690k daha az güç tüketecek birazdahada az ısınacak.

http://www.youtube.com/watch?v=6isBItgobvI bu videodada bakarsanız 4.6ghzde bazı yerlerde 4790k yı geçmiş dahi.Tabi 4790k yıda aynı ghzye oclarsak 4790k da aynı fps yi verecekti.Ancak dediğim gibi 4690k ghz başına vereceği performansla 4770 - 90 kların ghz başına vereceği fps tamamen aynı.

Tabiki bazen 1 fps fark yiyebilirler aralarında bunlar normal :)

Size söylemek istediğim aynı performansı almana rağmen fazladan 350 lira ödemiş olacaksın.Bu parayı ekran kartına yatırıp performans olarak %20 30 40 50 gibi rakamlarda fark yaşayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 9 Aralık 2014; 14:59:27 >

• sevecen69 kullanıcısına yanıt
    Bir bakayım hocam dediklerinize. Mantığıma yatar ise neden fazla para ödeyeyim ki, değil mi?
  • Hocam o seriye bakma kral işlemci o efsane :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.