Şimdi Ara

i7 4790k Almalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba beyler. Fx 8350 işlemcimi Asus m5a99x evo anakart ile birlikte kullanmaktayım. İntele geçmek istiyorum lakin bazı şüphelerim var. Bu şüpheler, performans konusundadır. Özellikle de işlemci konusunu çok iyi bilen arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Nasıl bir fark olur?
    Sizce, geçmeli miyim yoksa geçmek için herhangi bir sebep yok mu? Sizlerden öneri bekliyorum

• 4.7 Ghz'deymiş zaten, ben geçmezdim öyle diyeyim.
  • CF yapacaksan kesinlikle geçilir ha tek kartta ise kalsın
  • Hocam tek çekirdek performansı değil midir önemli olan? Özellikle de oyun babında soruyorum.
    @_Dominic_Toretto_

Aslında Cf yapmayı düşünüyorum. 1200-1300 daha verip yeni kart alıp, elimdeki kartı öldürmektense..... R9 280x alabilirim aslında cf için.
    @turbo-powwer
  • Merhaba,

280X için ise hiç gerek yok, böyle devam edebilirsiniz.

Ama GTX 970 ve üzeri kart alacaksanız veya AMD'nin R9 300 serisinden falan bir kart alacaksanız geçmeniz hissedilir performans artışına yol açacaktır.Özellikle minumum FPS'ler konusunda.

Ya da CF , SLI durumu olursa bu durumda da değiştirmeniz elzem olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CF yapacaksanız geçin FX 8350 yetmez CF ye hangi Ghz de olursa olsun
  • Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Aslında niyetim 280x cf yapmak. Yani kart almanın bir sonu yok diye düşünüyorum. Benim inancıma göre, şu an hala 7970'in tam anlamında kullanıldığı bir oyun yok gibi. Eğer adam akıllı port edilse yada,
    direk pc için çıkarılsa bu oyunlar, 7970,680 gibi kartların hala gideri olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Zaten sizlere sormamın amacı, bu konularda ki bilgi birikiminiz.
  • Rica ederim güzel sözleriniz için ayrıca teşekkürler
  • 4690 a gecince bile fark hissedersin daha akici olur oynadigin oyunlar istersen 5.00 ghz yap gene bise degismez paran var ise alinir uzun yillar kullanilir ama yok borc harc yapip alacak isen gittigi yere kadar gitsin sistemin 7970 ve o islemci seni baya goturur ultrada acamadigi oyun yoktur zaten

• Bence al. Yeni nesil ekran kartlarında veya SLI,CrossFire'da daha başarılı bir işlemci. Bende var çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 8 Aralık 2014; 23:11:06 >
  • Aslında alma taraftarıyım da yine de sizlerle paylaşmak istedim. Cf işine büyük oranda gireceğim. 18 ay once 1100 liraya aldığım ekran kartını da heba etmek istemiyorum açıkçası :) Çünkü bu işin, özellikle de ekran kartı işinin sonu yok maalesef.
    @turbo-powwer

Evet hocam, çok aman aman bir sıkıntı olmadı ultrada oyunlarda. Ben daha çok geleceğe dönük bir şey istediğim için intele sıcak bakıyorum. Yoksa hayatımda hiç intel kullanmadım :)
    @potur

Yeni nesil ekran kartlarına pek sıcak bakmıyorum çünkü her 1 ayda bir yeni bir kart çıkıyor :) bu işin cılgı çıktı artık
    @Technoyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

Aslında alma taraftarıyım da yine de sizlerle paylaşmak istedim. Cf işine büyük oranda gireceğim. 18 ay once 1100 liraya aldığım ekran kartını da heba etmek istemiyorum açıkçası :) Çünkü bu işin, özellikle de ekran kartı işinin sonu yok maalesef.
    @turbo-powwer

Evet hocam, çok aman aman bir sıkıntı olmadı ultrada oyunlarda. Ben daha çok geleceğe dönük bir şey istediğim için intele sıcak bakıyorum. Yoksa hayatımda hiç intel kullanmadım :)
    @potur

Yeni nesil ekran kartlarına pek sıcak bakmıyorum çünkü her 1 ayda bir yeni bir kart çıkıyor :) bu işin cılgı çıktı artık
    @Technoyun

Ben sana son kez bir sey daha diyim cf falan ruyalara hic girme hikaye aklindaki gibi olmayacak ben seni uyarayim o sistemi gittigi kafar kullan sikinyi yok ise

• quote:

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Aslında niyetim 280x cf yapmak. Yani kart almanın bir sonu yok diye düşünüyorum. Benim inancıma göre, şu an hala 7970'in tam anlamında kullanıldığı bir oyun yok gibi. Eğer adam akıllı port edilse yada,
    direk pc için çıkarılsa bu oyunlar, 7970,680 gibi kartların hala gideri olabilir.

Rica ederim.

Eğer elinizdeki sistemden şu an için memnunsanız, benim düşünceme göre haziran 2015'te gelecek olan WIN10 ve DX12'yi bir görün derim.Bakalım vaad edilen gibi bizi eski zamanlara götürecek olan bir DX sürümü ile karşılaşacak mıyız ? Eğer böyle bir durum olursa işlemcinin de öyle aman aman bir önemi kalmaz oyunlar için (tabii yine belli standartlar üzerindeki işlemcilerden bahsediyorum).

Elinizdeki karta verdiğiniz paranın değmesini istiyorsunuz anladığım kadarıyla bundan dolayı yukarıdaki süreye kadar bekleyebileceğinizden bahsettim.Yoksa bu beklemenin zaten bir sonu yoktur.Yani; CF çözümüne veya yeni bir karta yönelebilirsiniz tabii ki.Ama CF çözümü de sizi pek memnun etmeyecektir. SLI'ın bile halen sorunları varken, CF'ın durumu biraz daha kötüdür.Tüm sorunları bir şekilde (fix, patch, yama vs.) hallettiniz desek bile bu seferde CF ve SLI desteği oyunlar çıktıktan 3 - 4 ay sonra tam anlamıyla kendine gelebiliyor (hatta bazen daha uzun sürdüğüde oluyor).Elinizdeki kart da bana göre görevini tam anlamıyla yerine getirdi.Yani önümüzdeki yakın gelecekte WIN10 ve DX12 ikilisini bekleme planınız yoksa önce işlemcinizi değiştirmenizi, ardından da GTX 970 ve üzeri bir karta geçmenizi öneririm tek kart olarak.Ama CF veya SLI denemek istiyorum derseniz de; en azından ocak ayını bekleyip, GTA5 ve gelmesi muhtemel olan GTX 960 - 960Ti gibi bir kartı görüp SLI yapın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 8 Aralık 2014; 23:31:45 >

• Sizim yorumlarınız, benim için çok önemli hocam :) ne zaman sızınle konuşsam aklımı çeliyorsunuz.. O zaman gelecek için bir şey yapalım. İşlemci ve anakart alayım, ocaktan sonra da dx12 uyumlu bır ekran kartı.
  • quote:

Sizim yorumlarınız, benim için çok önemli hocam :) ne zaman sızınle konuşsam aklımı çeliyorsunuz.. O zaman gelecek için bir şey yapalım. İşlemci ve anakart alayım, ocaktan sonra da dx12 uyumlu bır ekran kartı.

Teşekkür ederim.

Aslında hiç öyle bir niyetim yok. Sadece olabilecek tüm olanakları sıralamaya çalışıyorum.Haliyle bu durumda da insanın aklı karışıyor tabii.

Şu an için ilk etapta mantıklı fikir olarak dediğiniz gibi Z97 + i7 4790K (2. elde olabilir) veya 2. elden i7 4770K'da olabilir.Zaten bunları aldıktan sonra R9 280X için bile minumum FPS'lerde bir miktar artış görebilirsiniz.Bu değişimden sonrada bütçenizi biraz daha toparlayıp, GTA5'ten sonra yeni bir karta yelken açarsınız.

• Ayni düşüncelere sahibiz hocam. Islemci olarak i7 4790k, anakart olarakta asus z97 pro Gamer dusunuyordum. Dediginiz gibi dx 12 ve bize getireceklerine bakmak gerekiyor.
  • 4690k bile yeter elindeki FX ' ler gibi sanma bu işlemcileri. nerede kullanacaksın 4790k yı.
  • Win 10 için haziran dendi ama gelen bilgiler yetişmeyeceği kararlı son surumum yaz sonu son bahar başı geleceği yönünde
    DX 12 konusu için ise Intel in extra ilgi gosterdiğini de söyleyeyim detaylı yazmayayım mobilden ama merak ederseniz pm den konuşuruz müsait Bi zamanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 9 Aralık 2014; 2:49:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Win 10 için haziran dendi ama gelen bilgiler yetişmeyeceği kararlı son surumum yaz sonu son bahar başı geleceği yönünde
    DX 12 konusu için ise Intel in extra ilgi gosterdiğini de söyleyeyim detaylı yazmayayım mobilden ama merak ederseniz pm den konuşuruz müsait Bi zamanda

hocam DX 12 konusu açmıştım ben orada da yazıyordu intel baya atılım gerçekleştirecek diye bu konuda.

şu metro görünümü beni soğutmaya yetti ama stabil olsun en azından da bakarız gene incelemesini açar inceleriz, yeterki zırt pırt bozulmasın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.