Şimdi Ara

i7 4790K ve MSI Z97 Gaming 5 Overclock değerleri yardım ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim bahsettiğim Vrin voltajı sizin biosunuzda VCCIN diye gösterilmiş.
    CPU ring voltajı işlemcinin uncore (cache bellek ring bus vs) kısmına uyguladığınız voltajdır. Uncore kısmına OC yapmıyorsanız gerek yok oynamaya.
    Uncore kısmına yapılan OC stabiliteyi düşürecektir. Bununla birlikte uncore frekansı ram frekansınızın en az 2 katı olmalıdır. Uncore OC yapınca performans farkı çok az da olsa olur. Bana kalırsa uncore kısmını OC yapmaya çok da gerek yok çünkü işlemciyi daha çok ısıtmanıza sebep olacak. Asıl belirleyici faktör core frekansıdır.

Aşağıdaki linkten daha detaylı inceleyin.
    http://www.overclock.net/t/1411077/haswell-overclocking-guide-with-statistics

SA ve IO voltajlarını auto da bırakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: diegorian

Benim bahsettiğim Vrin voltajı sizin biosunuzda VCCIN diye gösterilmiş.
    CPU ring voltajı işlemcinin uncore (cache bellek ring bus vs) kısmına uyguladığınız voltajdır. Uncore kısmına OC yapmıyorsanız gerek yok oynamaya.
    Uncore kısmına yapılan OC stabiliteyi düşürecektir. Bununla birlikte uncore frekansı ram frekansınızın en az 2 katı olmalıdır. Uncore OC yapınca performans farkı çok az da olsa olur. Bana kalırsa uncore kısmını OC yapmaya çok da gerek yok çünkü işlemciyi daha çok ısıtmanıza sebep olacak. Asıl belirleyici faktör core frekansıdır.

Aşağıdaki linkten daha detaylı inceleyin.
    http://www.overclock.net/t/1411077/haswell-overclocking-guide-with-statistics

SA ve IO voltajlarını auto da bırakın.

hocam ben uncore oc fln yapmak istemiyorum zaten onlardanda bişey anlamam benim istediğim 4.6ghz e oc yapmak o değerlerede ellemem ztn :)

1. uncore frekansı ramin 2 katı olmalı demişsiniz benim şuan öylemi ? ramlerim 1866 mhz ama uncore frekansı dediğiniz ne onu anlamadım.

2. birde bnde VCCIN değeri 1.904v olarak AUTO değerlerinde siz 4.6 için 1.9 a kadar çıkın 1.85 den demiştiniz hiç oynamasam öyle 1.904v AUTO olarak kalsa olurmu ?

• vccin değerine neden dokunuyorsunki hocam 4790k herhangi ince ayara ihtiyaç duymuyor dediğim değerlerde oc yaptınızmı ezbere yapmayın şu işi.
  • Vccin değerini auto da bırakırsanız gereksiz bir şekilde artabilir. Siz 1.85 gibi bir voltaja sabitleyip yavaş yavaş arttırırsınız çakılırsanız.

Uncore'u otomatikte bırakın problem çıkmaz.

Hâla denemediniz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 6 Şubat 2015; 12:25:44 >
  • melihkamarat M kullanıcısına yanıt
    Yapacağınız işlemi sırasıyla yazıyorum.

1- Bios'un default değerlerini yükleyin ve kaydedip resetleyin makinayı.

2- İlk mesajınızdaki 1. resimdeki Cpu Ratio kısmını 46'ya getirin.

3- XMP'yi kapatın.

4- 4. verdiğiniz resimdeki Core voltage kısmını 1.25 V'a getirin.

5- Kaydedip yeniden başlatın.

6-windows açıldıysa 8. adıma geçin. Açılmadıysa windows açılana kadar core voltajını 0.02'lik değerlerle arttırın. (1.27 , 1.28).

7-Aida64 yükleyip stress test yapın. Sıcaklıklar 85 dereceyi geçmesin. Bu değerlere yaklaşırsa testi sonlandırın.

8- Eğer test başarıyla tamamlanırsa core voltajını düşürüp deneyebilirsiniz tekrardan.

9- Stabiliteyi sağlarsanız VCCIN değerini yukarıoda anlattığım şekilde arttırarak core voltajını biraz azaltmayı deneyebilirsiniz. Sıcaklıkların azalmasına etkili olur bu yöntem. Ayrıca VCCIN değerini yükseltmek stabiliteyi de arttırır.

10- Bahsedilen iki voltaj değeriyle güvenli sınırlar dahilinde kalarak azar azar değişikliklerle işlemcinize en uygun oranı yakalarsınız. (Vcore 1.35'in üzeri tavsiye edilmez. VCCIN 1.95'in üzeri tavsiye edilmez. Aslında bu voltajlara da fazla yanaşmasanız iyi olur işlemciyi bozabilirsiniz.)

- Yukarıda yazdıklarımdan dolayı parçalarınız zarara uğrayabilir. Her işlemcinin çalışma sınırları farklıdır. Doğacak sorunlarda sorumluluk kabul etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 6 Şubat 2015; 12:45:33 >

• ayrıntılı açıklamalar için çok teşekkürler üstadlar. evdeki pc başında pek zaman geçiremiyorum dışardayım ama en yakın müsait bir zamanda deneyip size verileri aktaracağım bu arada hyper 212x evo ile 2 adet pwm preassure fan takılı 4.8 e de deneyimmi 4.6 yı stabil yakaladıkdan sonra. yoksa tavisye etmezmisiniz yakınlarda h100 i de almayı düşünüyorum ancak 212 şimdilik idare etmezmi 4.8 i ? Birde son sorum üstadlar 4.6 ve 4.8 değerlerde işlemci ortalama kaç watt çeker ? ekran kartınada oc yaptımda psu sıkıntı olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihkamarat

ayrıntılı açıklamalar için çok teşekkürler üstadlar. evdeki pc başında pek zaman geçiremiyorum dışardayım ama en yakın müsait bir zamanda deneyip size verileri aktaracağım bu arada hyper 212x evo ile 2 adet pwm preassure fan takılı 4.8 e de deneyimmi 4.6 yı stabil yakaladıkdan sonra. yoksa tavisye etmezmisiniz yakınlarda h100 i de almayı düşünüyorum ancak 212 şimdilik idare etmezmi 4.8 i ? Birde son sorum üstadlar 4.6 ve 4.8 değerlerde işlemci ortalama kaç watt çeker ? ekran kartınada oc yaptımda psu sıkıntı olmasın.

4,8 i hava soğutma ile yapabileceğinizi sanmıyorum yapabilirseniz yapın ama belli olmaz.Denersiniz.+90 derece görürse prime gibi programlarda yapmamamanız daha iyi olur.
    PSU kaç watt?
  • üstadlar 1.91 VCCIN verdim 1.270 Vcore verdim değerler alttaki gibi ama aidada 1.254 olarak gözüküyor cpu id dede 1.264 le 1.272 arasında gidip geliyo voltaj ..

teste devam edeyim biraz daha duruma göre yükseltmeler yaparız düşmeler yaparız önerileriniz nelerdir. Ramden xmp yide kaldırdım işlemciyi sttabil yaptımmı ramide xmp yaparım..

bu arada PSU 750 watt +80 bronze . 12 volt kanalından 675 watt çıkış veriyor.
     i7 4790K ve MSI Z97 Gaming 5 Overclock değerleri yardım !

PSU kesinlikle sorun çıkartmayacaktır.
    Prime95 üzerinde eğer mavi ekran alıyorsanız stabil değildir. Voltajı biraz daha yükseltin.
  • Bende z87 g45 gaming vede 4790k kullaniyorum push pull hyper 212 evo fan var 4.7 yapip birakacagim.ocz fatality gaming gear 550w psu kullaniyorum ayrica.
  • Sonuç nedir melih.
  • Bende aynı ikiliye sahibim 1.270v de 4.6 ghz kullanıyorum max 80 derece görüyorum.
  • 1.281 V 4.6Ghz VCCIN 1,905 . 1.296 4.7Ghz VCCIN 1,915 de hyper 212 x 2 pwm static pressure fanlı soğutucuyla boşta 35 %100 yük 2 saat stress testinde 70 civarı gidiyo geliyo en yüksek 78 gördü. Ramleride xmp profile ayarladım 1.65 v 1866 mhz cl9 olarak çalışıyorlar.
  • quote:

1.281 V 4.6Ghz VCCIN 1,905 . 1.296 4.7Ghz VCCIN 1,915 de hyper 212 x 2 pwm static pressure fanlı soğutucuyla boşta 35 %100 yük 2 saat stress testinde 70 civarı gidiyo geliyo en yüksek 78 gördü. Ramleride xmp profile ayarladım 1.65 v 1866 mhz cl9 olarak çalışıyorlar.

Güzel sonuçlar tebrikler.
  • teşekkürker.
  • quote:

1.281 V 4.6Ghz VCCIN 1,905 . 1.296 4.7Ghz VCCIN 1,915 de hyper 212 x 2 pwm static pressure fanlı soğutucuyla boşta 35 %100 yük 2 saat stress testinde 70 civarı gidiyo geliyo en yüksek 78 gördü. Ramleride xmp profile ayarladım 1.65 v 1866 mhz cl9 olarak çalışıyorlar.

@ melihkamarat
    bios görüntüleri paylaşma imkanın varmı acaba
  • Konuyu hortlatmış olacağım ama :) hocalar benim bir problemim var :) vcore hariç herşey auto da. 4.8 Ghz ve 1.288v olarak kullanıyorum. Aida olsun coretemp olsun hwmonitor gibi programlarda cpu 1 saatlik yükte 50 dereceyi geçmiyor. Sorun Cpu package denilen birşey var o 70 75 derece cpu 1 2 3 4 de o seviyelerde. Ama normal cpu 45 50 derece. Elimle anakartın arkasını elledim buz gibi sıvı soğutma bloğu buz gibi neden bu tarz problem yaşıyorum ? Termal macun yeniledim Corsair H105 sıvı soğutucum 4 fanlı kullanıyorum. İntel işlemcileri soğuk bilirdim :D fx 8350 aynı sogutucu 5.5 Ghz ve 1.535v gibi değerlerde 65 dereceyi geçmezdi bende anlamadım :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atahataha6

Konuyu hortlatmış olacağım ama :) hocalar benim bir problemim var :) vcore hariç herşey auto da. 4.8 Ghz ve 1.288v olarak kullanıyorum. Aida olsun coretemp olsun hwmonitor gibi programlarda cpu 1 saatlik yükte 50 dereceyi geçmiyor. Sorun Cpu package denilen birşey var o 70 75 derece cpu 1 2 3 4 de o seviyelerde. Ama normal cpu 45 50 derece. Elimle anakartın arkasını elledim buz gibi sıvı soğutma bloğu buz gibi neden bu tarz problem yaşıyorum ? Termal macun yeniledim Corsair H105 sıvı soğutucum 4 fanlı kullanıyorum. İntel işlemcileri soğuk bilirdim :D fx 8350 aynı sogutucu 5.5 Ghz ve 1.535v gibi değerlerde 65 dereceyi geçmezdi bende anlamadım :D

Hocam intel işlemciler amd ye göre daha düşük tdp olduğundan daha az güç tüketiyor ve daha az ısınıyor. Ancak 4790k dediğiniz işlemci baya yüklü bir işlemci olduğundan 5 ghz gibi değerlerde çok uçuk değerlere çıkabiliyor. Delid denen bir yöntem var bu tarz üst seviye intel işlemcilere uyguluyorlar 5 ghz ve üzeri için muhtemelen ondan kaynaklıdır. Delid yapılsa işlemci daha serin olur cpu package ve tek çekirdek sıcaklıklarıda düşük olur. Muhtemelen o sensör yanlış bilmiyorsam cpu dediği cpu nun dış katmanı, package dediği işlemci içindeki çekirdek ve thread paketleri ve cpu 1 cpu 2 dediğide çekirdek sıcaklıkları. Sizin soğutucu anlayacağınız işlemciyi genel olarak çok iyi soğutuyor yani işlemcinin dış kısmı iyi soğuyor. Ancak içerisindeki paketler ve çekirdekler dışı kadar soğuyamıyor. Bu yüzden işlemcilere delid denen bir yöntem uygulanıyor youtubede aratırsanız bilgi sahibi olursunuz bir inceleyin derim. İyi günler iyi forumlar.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Delid işlemi işlemciye zarar verirmi ? Bu kapağı açtıkdan sonra geri nasıl yapıştıracağız ? Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.