Şimdi Ara

i7 4790K ve MSI Z97 Gaming 5 Overclock değerleri yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler hayırlı forumlar arkadaşlar.

i7 4790k işlemci ve msi z97 gaming 5 anakart sahibiyim. İşlemcime overclock yapmak istiyorum. Aynı zamanda Kingston hyperx 1866Mhz Cl9 XMP ram kullanmaktayım. İşlemci soğutucum mevcut. Şuan boşta işlemci sıcaklığı 28-30 civarı, oyun oynarken 45-50 civarı oluyor, stres testine soktuğumda ise maximum 75 dereceyi gördüm. Şimdi sıkıntımdan bahsedeyim.

Msi anakartın özelliği olan OC Genie yi aktif ettiğimde işlemcinin değerlerini otomatik olarak ayarlıyor ve 4.4 Ghz sabit oc yapıyor. Buraya kadar sıkıntı yok ancak ramleri ise 1866 mhz hız aşırtma yapıyor oc genie ve bu ramleri xmp profilde kullanmıyor. Bu yüzden dolayı oyun oynarken arada bir mavi ekran hatası alıyorum. Yani hem oc genie yi hemde xmp profili aktif edemiyorum. Click bios'dan da 2 si aynı anda seçilmiyor ztn. Şuan sadece xmp profil aktif ve işlemciyi oc siz olarak kullanmaktayım.

Amacım işlemciye overclock uygulamak. i7 4790k ve msi z97 gaming 5 anakart kullanıp yardımcı olabilecek yada bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilecek kişiler arıyorum.

Hem rami XMP profilde 1866 mhz olarak kullanıp elimlede işlemciye overclock yapmak için değerleri falan nasıl ayarlamam gereklidir ? İşlemciyi 4.6ghz veya 4.8ghz olarak kullanmak istiyorum.

Alttaki fotoğraflar bios dan çektiğim anakart değerleridir. Yani OC Genie yi devreye soktuğumda anakarttaki değerlerdir. Resimlerden yola çıkarak elimle 4.8ghz overclock uygulamak için işlemcinin hangi değerlerinin değişmesi gereklidir ?

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler sayın üstadlarım ve tüm arkadaşlara iyi forumlar diliyorum. Ayrıca sizinde bildiğiniz bilgi sahibi kişiler varsa konuya etiketlerseniz memnun olurum.

i7 4790K ve MSI Z97 Gaming 5 Overclock değerleri yardım ! i7 4790K ve MSI Z97 Gaming 5 Overclock değerleri yardım ! i7 4790K ve MSI Z97 Gaming 5 Overclock değerleri yardım ! i7 4790K ve MSI Z97 Gaming 5 Overclock değerleri yardım ! i7 4790K ve MSI Z97 Gaming 5 Overclock değerleri yardım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihkamarat -- 4 Şubat 2015; 1:36:32 >

• Konu günceldir arkadaşlar.
  • Konu günceldir. Yardım ediverin arkadaşlar bu işlemi yapmam lazım kafayı taktım bu işe :)
  • melihkamarat M kullanıcısına yanıt
    cpu ratio yükseltirsen doğrudan saat hızın yükselir , belli bir değerden sonra voltajı manuel vermen gerekebilir. o kısımlar sıkıntı biraz deneme yanılmayla bulabilirsin.
  • hocam zaten o şekilde yükseltme yapıyorum manuel olarak voltajda veriyorum. mesela 4.4 ghz de 1.191v da kendi otomatik oc yapıyoken ben 4.6ghz çıkarttım 1,210v verdim. pc yi yeniden başlattığımda direk mavi ekran hatası veriyor ve reset atıyor windows bile açılmıyor. bide işlemci ile aynı anda rami oc ettiğimde xmp profili devreye sokamıyorum.
  • melihkamarat M kullanıcısına yanıt
    hocam bu yeni nesil işlemcilere hiç overclcok atmadığım için pek yardımcı olamayacağım enerji tüketimi nasıl bilmiyorum , youtubeden falan yardım almaya çalış biraz kendimden örnek vereyim pentium dual core e6600 işlemcim var 3.9 ghz stabil overclock attım anakartımda voltaj ayarı seçeneği kısıtlı sadece +150 mV verebiliyorum en fazla core voltajı olarak şuan tam yükte 1.400 çekiyor elimden gelen bu voltajı arttır diyeceğim bu seferde işlemci elinde patlar falan sıkıntı :)
  • konu günceldir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihkamarat

hocam zaten o şekilde yükseltme yapıyorum manuel olarak voltajda veriyorum. mesela 4.4 ghz de 1.191v da kendi otomatik oc yapıyoken ben 4.6ghz çıkarttım 1,210v verdim. pc yi yeniden başlattığımda direk mavi ekran hatası veriyor ve reset atıyor windows bile açılmıyor. bide işlemci ile aynı anda rami oc ettiğimde xmp profili devreye sokamıyorum.

Dostum çok az voltaj veriyorsun.

1,270 ile 4,6 ghz 10 dakik everest denermisin?

Sıcaklıkların everestte 85 üstünü görmesin.
  • hocam birde takıldığım bi nokta hangi ayarları kapatacağım turbo bosttur c-statedir falan onlarıda detaylandırırmısınız.
    yani ben anakart menüsüne girdiğimde sadece 46 x çarpana ayarlayıp voltajı 1270 mi vereyim diğer ayarlara dokunmayımmı yada diğer cpu voltajlarına falan 4-5 çeşit var resimlerden bakarak şunu şöyle yap bunu böyle yap derseniz memnun olurum hocam.
  • quote:

hocam birde takıldığım bi nokta hangi ayarları kapatacağım turbo bosttur c-statedir falan onlarıda detaylandırırmısınız.
    yani ben anakart menüsüne girdiğimde sadece 46 x çarpana ayarlayıp voltajı 1270 mi vereyim diğer ayarlara dokunmayımmı yada diğer cpu voltajlarına falan 4-5 çeşit var resimlerden bakarak şunu şöyle yap bunu böyle yap derseniz memnun olurum hocam.

hocam siz direk verin bu voltajı 46 çarpanla.Ramleriniz stokmu şu haliyle ?

Turbo boost kapatmanıza gerek yok.Zaten şuan ocu turbo üzerinden yapıyoruziki bence daha iyi işlemci en küçük yükte 4,8 ghzde çalışmasın.

Daha sonra işi adaptive voltage ye donüştürcez.Ama şimdilik işlemciniz neler yapıyor görmek lazım.

Hard core oc bilgisine sahip değilim ama böyle oclar herkes için çocuk oyuncağı.

Bence adaptiveye pek bulaşmayın ben işlemcilerimde adaptive modunda stabilite yakalamakta bir fark göremedim tek farkı işlemci istediği kadar voltaj veriyor.

Bazen sizin verdiğiniz voltajdan fazlasını bile verebilir.

Stabil voltajı bulup öyle kullanmak bana mantıklı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 5 Şubat 2015; 10:52:52 >

• hocam ramlerim xmp profilde 1866 mhz cl 9 olarak çalışıyor bir sıkıntı çıkarırmı işlemci oc si için ? orjinal olarak yani ramde hız aşırtma yada memory try it fln kullanmadım.

şuan müsait değilimde hocam denemeleri ancak öğlen yapabilirim.

birde adaptive voltageye dönüştürecez derken neyi kastettiniz. :)

anakarttan otomatik oc genieyi devreye sokunca yukardaki fotoğraflardaki ayarları yapıyor c state turbo bostu fln kapatıp fixed modda çarpanı x46 yapıp voltageyi de 1.270 vereyimmi diğer voltagelere ayarlara falan dokunmadan ?

işlemci sürekli 4.6 da çalışsın sıkıntı olmaz benim için.

yani hocam bide benim adaptive cart curt yapma ihtiyacım yok yani atıroyum 4.6 yı 1.250 de stabil yakalanıyor diyelim bn 1.270 vermişim öylede kullanırım işlemcinin sıcaklığı 3-5 derece fazla olmuş 5 watt fazla elektrik çekmiş önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihkamarat -- 5 Şubat 2015; 11:00:00 >
  • quote:

hocam ramlerim xmp profilde 1866 mhz cl 9 olarak çalışıyor bir sıkıntı çıkarırmı işlemci oc si için ? orjinal olarak yani ramde hız aşırtma yada memory try it fln kullanmadım.

şuan müsait değilimde hocam denemeleri ancak öğlen yapabilirim.

birde adaptive voltageye dönüştürecez derken neyi kastettiniz. :)

anakarttan otomatik oc genieyi devreye sokunca yukardaki fotoğraflardaki ayarları yapıyor c state turbo bostu fln kapatıp fixed modda çarpanı x46 yapıp voltageyi de 1.270 vereyimmi diğer voltagelere ayarlara falan dokunmadan ?

işlemci sürekli 4.6 da çalışsın sıkıntı olmaz benim için.

Hocam turbo kapatmak bence bir kazanç sağlamıyor.

Diğer voltaj modları derken adaptive falan var bu modlar enseye göre şamar atıyor.Duruma göre voltaj veriyor ama stabilite sıkıntısı yaşayan var.

4,8ghz için 4790k çok fazla ince ayar istemeyecektir.

Bu arada soğutucu neydi?

Siz öncelikle 1,270 le 4.6 ghz atlatın ardından ince ince işlersiniz.

4.8 ghzyi 1,350 nin çok üstüne çıkmadan elde edebilirsek güzel olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 5 Şubat 2015; 11:06:54 >

• hocam soğutucu hyper 212x üzerinde 2 tane corsair pwm high static pressure fan var. 4.8 e yetersiz gelirmi? yetersiz gelir derseniz 4.6 deneyim.

birde 4.6 da 1.270 vercem 4.8 de kaç vermem gerekir ?
  • quote:

hocam soğutucu hyper 212x üzerinde 2 tane corsair pwm high static pressure fan var. 4.8 e yetersiz gelirmi? yetersiz gelir derseniz 4.6 deneyim.

birde 4.6 da 1.270 vercem 4.8 de kaç vermem gerekir ?

Yetersiz gelir hocam büyük ihtimalle.

Deneriz ama.Siz 4,6 yı verin çalıştırın stabilite testini yapın everestte primede95 de ardında sıcaklıklarıda kontrol eder verebilirsek fazladan voltaj veririz gerekirse 4,7 ghz falan deneriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 5 Şubat 2015; 11:15:46 >
  • tamamdır. hocam çok teşekkür ederim ilginiz için. o zaman hiç kasmayalım 4.6 deneyelim ilk başta 1.270 de dediğiniz gibi sonuçlara göre ufak ufak artırırız. bakalım sıcaklık değerlerine ben testleri yapınca tekrar size dönerim hocam özel mesaj olarak. iyi günler iyi forumlar.
  • quote:

tamamdır. hocam çok teşekkür ederim ilginiz için. o zaman hiç kasmayalım 4.6 deneyelim ilk başta 1.270 de dediğiniz gibi sonuçlara göre ufak ufak artırırız. bakalım sıcaklık değerlerine ben testleri yapınca tekrar size dönerim hocam özel mesaj olarak. iyi günler iyi forumlar.

Tamamdır iyi şanslar.
  • Öncelikle Turbo boost ve Eist'i kapatın. XMP kapalı olsun. Çarpanı 46'ya getirin. Vcore 1.25, Vrin 1.85 yapın. Açılmazsa V core 1.26, 1.27 diye yükseltin. V rin değerini de 1.90'a kadar ufak ufak yükselterek deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegorian

Öncelikle Turbo boost ve Eist'i kapatın. XMP kapalı olsun. Çarpanı 46'ya getirin. Vcore 1.25, Vrin 1.85 yapın. Açılmazsa V core 1.26, 1.27 diye yükseltin. V rin değerini de 1.90'a kadar ufak ufak yükselterek deneyin.

teşekkürler hocam xmp nin kapalı olmasının özellikle bi sebebi varmı ? kapatmasam olurmu ?
  • İlk asamada islemciyi stabil edelim sonra memorye gecersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben gene bi yerde takılı kaldım dediğiniz vrin hangisi oluyor. resimden yola çıkarak aşağıda yazdığım gibi açıklarsanız sevinirim.

VCCIN Voltage nedir ? işlemciyi 4.6 ya çekerken bu değer kaç olmalıdır? değiştirmelimiyim ?

CPU Core Voltage dediğimiz verdiğimiz voltaj bunu biliyorum 4.6 için 1.270 de deneyeceğim.

CPU Ring Voltage nedir ? işlemciyi 4.6 ya çekerken bu değer kaç olmalıdır? değiştirmelimiyim ?

CPU SA Voltage nedir ? işlemciyi 4.6 ya çekerken bu değer kaç olmalıdır? değiştirmelimiyim ?

CPU IO Digital Voltage nedir ? işlemciyi 4.6 ya çekerken bu değer kaç olmalıdır? değiştirmelimiyim ?

i7 4790K ve MSI Z97 Gaming 5 Overclock değerleri yardım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihkamarat -- 6 Şubat 2015; 9:02:09 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.