Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 MSI B450 Gaming Plus Görüntü Vermeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vatan bilgisayardan yeni topladığım sistemim bios sürümü en güncel sürüm olmasına rağmen genelde ilk açılışta bazen 3,4 sefer üst üste kapat aç yapmama rağmen görüntü vermiyor.
    Anakartdaki CPU ışığı yanıyor öyle kalıyor. Anakartım ve bios sürümüm işlemciye destek veriyor gözüküyor MSI ın sitesinde ama bu sorunu yasayan çok kişi var. Vatan bilgisayar çalışanları pc yi toplamadan beni uyarmıslardı çalışır ama b450ler henüz tam uyumlu degiller MSI ın dedigine bakmayın sorunlar var diye bana x570 anakartları önermişlerdi ama aradaki fiyat farkı cok fazla oldugundan ve islemcim icin fazla oldugundan dolayı tercih etmemistim ne yapmam gerekir yardımlarınızı bekliyorum simdiden tesekkürler.Bu arada sistemim su sekilde

RYZEN 5 3600
    MSI RTX 2060 GAMING Z
    MSI B450 GAMING PLUS
    CORSAIR VENGEANCE 8X2 3000MHZ CL16 RAM
    SAMSUNG 860 EVO 500GB SATA 3 SSD
    CORSAİR SPEC DELTA RGB KASA
    COOLER MASTER WATT 600W 80PLUS PSU

• Aynı sorunu yaşamıştım farklı bir bellekle biosu güncelledim çalıştı. Güncellemeyi yaparken pc'nin herşeyi takılıydı bu arada.
  • Teşekkür ederim cevap için farklı bir bellekle derken normal başka bi usb bellek dimi aynı bios u nasıl yuklediniz bi daha tam anlayamadım detaylı anlatırsanız çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Achilless7

Teşekkür ederim cevap için farklı bir bellekle derken normal başka bi usb bellek dimi aynı bios u nasıl yuklediniz bi daha tam anlayamadım detaylı anlatırsanız çok sevinirim.
    Hocam sistemi kurmadan önce ne olur ne olmaz diye iki adet bellek hazırlamıştım, birini rufus ile fat32 formatına çevirdim, diğerini windowstan hızlı biçimlendirme kullanmadan fat32 formatına çevirdim. Sistemi kurmadan önce rufus ile biçimlendirdiğim bellek ile biosu güncelledim, güncelleme ışığı yanıp söndü fakat kısa sürdü, bende olmuştur herhalde dedim ve sistemi montajladım. Fakat bilgisayarı açtığımda sizin sorununuz ile karşılaştım, sonra hiçbir şeyi sökmeden windostan biçimlendirdiğim bellek ile biosu güncelledim ve görüntü alabildim.

Not: Belleklerin ikisi de 16gb kapasiteliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hidetaka Miyazaki -- 18 Ağustos 2019; 21:40:23 >

• Benimle aynı anakart ve işlemciye mi sahipsiniz merak ettimde yoksa başka parçalarda mı aynı sorun oluştu sonrasında bir daha görüntü vermeme gibi bir sorun oldu mu?
  • quote:

Benimle aynı anakart ve işlemciye mi sahipsiniz merak ettimde yoksa başka parçalarda mı aynı sorun oluştu sonrasında bir daha görüntü vermeme gibi bir sorun oldu mu?
    Birebir aynı parçalar. Dün pc açıkken elektrik kesildi ve tekrar açtığımda bios sıfırlanmıştı bu nedenle görüntü alamadım, ve tekrar biosu güncellemek zorunda kaldım, bu sıkıntıyı tekrar yaşar mıyım bilemiyorum.
  • Umarım bir daha yaşamazsınız ben daha çözemedim siz bios u tekrar nasıl kurdunuz acaba önce sıfırlama gibi bir işlem mi yapıyoruz tam bilmiyorumda kusura bakmayın bende öyle deneyeyim eğer bios sıfırlanabiliyorsa bende sıfırlayıp tekrar kurayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Umarım bir daha yaşamazsınız ben daha çözemedim siz bios u tekrar nasıl kurdunuz acaba önce sıfırlama gibi bir işlem mi yapıyoruz tam bilmiyorumda kusura bakmayın bende öyle deneyeyim eğer bios sıfırlanabiliyorsa bende sıfırlayıp tekrar kurayım.
    Ben sıfırlamadan kurdum, sıfırlamanın bir kaç yolu var galiba, benim bildiğim bios pilini çıkardıktan sonra bir süre bekleyip tekrardan takınca bios sıfırlanıyor.
  • Ben vatan bilgisayardaki çalışanlara söyledim ama bios un üstüne aynı bios tekrar kurulmaz dediler bana siz nasıl yaptınız acaba
  • quote:

Ben vatan bilgisayardaki çalışanlara söyledim ama bios un üstüne aynı bios tekrar kurulmaz dediler bana siz nasıl yaptınız acaba
    Hocam ilk sefer denediğimde güncellenmemiş o yüzden görüntü alamadım zaten. Büyük ihtimalle sizinkide güncellenemedi.
  • Anladım hocam benim güncellenmiş görüntü veriyor bazen BIOS a girdiğim zaman versiyonu yazıyor yani
  • quote:

Anladım hocam benim güncellenmiş görüntü veriyor bazen BIOS a girdiğim zaman versiyonu yazıyor yani
    O zaman bilemeyeceğim hocam, yeni bios versiyonlarını bekleyebilir yada önceki versiyonları deneyebilirsiniz yada anakartı servise verebilirsiniz. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
  • Teşekkür ederim hocam kolay gelsin.
  • Selamlar kardeşim bu yöntemi uygularmısın
    Sorunu çözdüm ama sanırım bir daha msi anakart kullanmam zor hatalarım tabiki oldu fakat asıl hatanın çoğunluğu firmada emin olun sorun çok fakat çözüm az bu şekilde olunca ne yazıkki itibar kaybettiriyor. Neyse gelelim konuya benim gibi aynı sorunu yaşayan insanlara bir yardım olur diye açıklayayım MSİ b450 Gaming Plus anakart ve yanında ryzen 2000 serisi bir işlemci ile alıpta bios yükseltmek isterseniz kesinlikle ve kesinlikle 03:06:2019 sürümünü ( E7B86AMS.170) nolu sürümü kurun daha alt ve üst bios siyah ekranda kaldı bende tabikide başkalarında yapmayabilir bende oldu aynı sorun olan arkadaşlara yardımcı olmak amacı ile yanlış yönlendirme olmasın kendi sitesinden msi.com.tr girip bu sürümü kurun tavsiye ederim. siyah ekrandan dolayı malum açamadığım pc bios flashbacktan kurdum ve hiç bir bileşeni sökmedim hatta kasanın fanları bile duruyordu ne ekran kartı ne işlemci nede ram veya başka bir yerden bir şey sökmeden direk kurdu ve sonrasında ekran geldi. ayarlarını ve ram hızlarını yaptık ve şuanda stabil bir şekilde çalışıyor benim gibi başına gelen olursa bu sorun en azından yardımcı olmak istedim yazı uzun oldu yardımcı olan ve olmak isteyen arkadaşlara teşekkür ederim saygılar.. NOT KESİNLİKLE SON SÜRÜMÜ VE ALT SÜRÜMLERİ YÜKLEMEYİN BU SÜRÜM İLE EKRAN GELİCEKTİR UMUT EDİYORUM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osidimenia -- 18 Ağustos 2019; 22:40:21 >

• Bu sorunu yaşadığınızda cmos clear yapıp deneyin bir de. Msi anakartlarda cpu ışığı yakması genelde düşük voltaj değerlerinden olabiliyor. Muhtemelen güncelleme gelecek tekrar Bios'a. O zamana kadar cmos clr ile Bios reset(o versiyonda devam eder) atarak deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar kardeşim bu yöntemi uygularmısın
    Sorunu çözdüm ama sanırım bir daha msi anakart kullanmam zor hatalarım tabiki oldu fakat asıl hatanın çoğunluğu firmada emin olun sorun çok fakat çözüm az bu şekilde olunca ne yazıkki itibar kaybettiriyor. Neyse gelelim konuya benim gibi aynı sorunu yaşayan insanlara bir yardım olur diye açıklayayım MSİ b450 Gaming Plus anakart ve yanında ryzen 2000 serisi bir işlemci ile alıpta bios yükseltmek isterseniz kesinlikle ve kesinlikle 03:06:2019 sürümünü ( E7B86AMS.170) nolu sürümü kurun daha alt ve üst bios siyah ekranda kaldı bende tabikide başkalarında yapmayabilir bende oldu aynı sorun olan arkadaşlara yardımcı olmak amacı ile yanlış yönlendirme olmasın kendi sitesinden msi.com.tr girip bu sürümü kurun tavsiye ederim. siyah ekrandan dolayı malum açamadığım pc bios flashbacktan kurdum ve hiç bir bileşeni sökmedim hatta kasanın fanları bile duruyordu ne ekran kartı ne işlemci nede ram veya başka bir yerden bir şey sökmeden direk kurdu ve sonrasında ekran geldi. ayarlarını ve ram hızlarını yaptık ve şuanda stabil bir şekilde çalışıyor benim gibi başına gelen olursa bu sorun en azından yardımcı olmak istedim yazı uzun oldu yardımcı olan ve olmak isteyen arkadaşlara teşekkür ederim saygılar.. NOT KESİNLİKLE SON SÜRÜMÜ VE ALT SÜRÜMLERİ YÜKLEMEYİN BU SÜRÜM İLE EKRAN GELİCEKTİR UMUT EDİYORUM..

• osidimenia kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim söylediğiniz sürümü bulamadım ve işlemcim ryzen 5 3600 2000 serisi bir işlemci değil suan bende yuklu olan surum budur 7B86v1A 2019-07-23 çıkış tarihli en son bu çıkmış
  • quote:

Cevap için teşekkür ederim söylediğiniz sürümü bulamadım ve işlemcim ryzen 5 3600 2000 serisi bir işlemci değil suan bende yuklu olan surum budur 7B86v1A 2019-07-23 çıkış tarihli en son bu çıkmış
    Kardeş zaten biliyorum 2000 serisi olmadığını bu sürüm zaten 3000 serisi destekliyor msi.com.tr adresinden kendi sitesinden kurup hem 2000 serisi hemde 3000 serisi destekliyor.. en son sürüm yüzünden az çekmedim bende aynı şeyden sıkıntı yaşadadım 7B86v14 bu versiyonu kur istersen birde 7B86v17 olmassa bunu ve usb boş ve fat 32 olucak aklınızda bulunsun bunu deneyin. USB İÇİNE ATILAN BİOS İSMİNİ BÜYÜK HARF DİKKAT EDEREK MSI.ROM OLARAK DEĞİŞTİRİN GELEN SORUYA EVET DİYİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osidimenia -- 18 Ağustos 2019; 23:0:42 >
  • osidimenia kullanıcısına yanıt
    tamamdır pek anlamıyorum bu bıos yukleme fat32 den falan ama yapmaya calısıcam tesekkur ederim.
  • quote:

tamamdır pek anlamıyorum bu bıos yukleme fat32 den falan ama yapmaya calısıcam tesekkur ederim.
    MSI HOW-TO CHANNELyoutube
    MSI® HOW TO use Flash BIOS Button
    https://www.youtube.com/watch?v=iTkXunUAriE
    Dikkatli şekilde yapman yeterli 2 sürüm biostan birtanesi kesin açıyor bu arada video olduğu gibi hazır sistemi sökmenize gerek yok kasa olduğu gibi durabilir ekran kartı ram filan işlemci çıkarmayın boşuna video sadece size bileşenleri takmadanda kurabileceğinizi belirtiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osidimenia -- 18 Ağustos 2019; 23:23:30 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.