Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 MSI B450 Gaming Plus Görüntü Vermeme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSI malzeme kaliteis oalrak çok övülüp duruluyor ama ,ryzen işk çıktığına msi ram sorunları görüntü alamam vs. Çok olağandı. Çoğu kişi benim gibi asus aldı, asuslar geçrkten sorunsuzdu. MSI da değişen birşey olmamış 2 yıldır.
  • Bende aynı kombinasyonu kullanıyorum bios düğmesi var arkada flashı takıp tuşa basınca her şeyi anakart kendi yapıyor. Flasha atacağın dosyanın isminin değiştiriyorsun o kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bendede oldu 1-2 slotta ramları çıkardım rami teke düşürdüm windows açıldı
    sonra kapattım bütün ramları taktım düzeldi
  • 4minorkinq 4 kullanıcısına yanıt
    Tam detaylı anlatırsan cok sevinirim aynı parçalaramı sahipsin sende bir daha oldumu aynı sıkıntı
  • İade süresi geçmedi ise iade etmeni öneririm.Bios uptade sıkıntısı MSI in 3-5dolar tutucak 32mb bios belleğini anakarta koymayip 16mb ile satmasindan dolayi oluyor.Sorunu çözmek yerine 32mb bios bellekli yeni b450 chipset anakartlari satışa sundular... Eğer alicaksan bu yeni sürümden alabilirsiniz.Asusun b serisi anakartlarinin çoğunda 32mb bios belleği var diye biliyorum.İstresn Asus bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doblosman -- 19 Ağustos 2019; 13:4:30 >
  • aynı fikirde olup satın alanlardan biriyim. 2000-1000 serisi işlemcim olmadığından aldığım yerden bios update yaptırdım. İlk açılışta çalıştı ama çok yavaş açılıyor neyse biosdan ram frekansını 2666 ya çektim. Gitti çalışmadı.
    yine aynı işlemler için magazaya gittim dedi abi bizim işlemciylede çalışmıyor verdim garantiye daha kullanamadan adam iade talebinde bulundu inşallah olur da para iadesiyle 570 serisine geçeriz
  • Yaşadığın sorunun aynısını bende var ve bu sorunun adı Cold Boot. Hatta Forumda ryzen 3000/b450 ikilisiyle bu sorunu dillendiren, yaşayan ilk kullanıcıyım ve bakıyorumki benim gibi devamıda geliyor başkalarının sorunları. çünkü işlemci çıktıktan 4 gün sonra mı 7 gün sonramı ne montajı yapıp fark ettim bu durumu.

https://forum.donanimhaber.com/sistem-toplama-sonrasinda-yasadigim-2-gunluk-surecteki-sorunlar--139200421

Buda açtığım konu. Okuduğunda aynı sorun olduğunu anlayacaksın. Benim anakartımda tomahawk. Pek fark yok yani.

Ben sorunun %50 den fazla ihtimalle cpu-güç kaynağı bağlantısı yaptığımız kablodan dolayı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu kabloyla ne zaman uğraşsam tak çıkar yaptığımda veya kabloyu böyle kasıllmış şekilde değilde rahat bi şekilde taktığımda cpu ledi sönüyor.

Benim aklıma gelen ikinci ihtimal ise ryzen 2000 serisi bi işlemciyle biosu güncellemeden montajı yapıp bilgisayarı açtıktan sonra ryzen 2000 ile biosu güncelleyip sonra ryzen 3000 takmadığımız için böyle yapıyor. 2000 serisi bi işlemci varken biosu güncelledikten sonra yerine 3000 serisini takınca hem bios yeni olucaktı hemde bilgisayar işlemcinin değiştiğini anlayıp biosu ve bilgisayarı default bi şekilde yükleyip devam edicektik.

Sizinkisi gene 3-4 defa kapatmadan sonrada olmuyomuş daha sıkıntı. Ben resete bastığımda açıkken, 3.4 saniye sonra cpu led sönüp boot ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    O kadar para veriyoruz yeni sistem topluyoruz heyecan sonra boyle boş sorunlar msi gibi bir firmanın yapmaması lazım şimdi bende ne yapayım bilmiyorum bios um güncel yeniden kurayım diyorum aynı biosu ama zaten guncel suan nası yapıcam bilmiyorum beklemedeyim yine pc fişe takıp actıgımda cpu ledi yanıyor oyle kalıyor kapat aç kapat aç bazen inat ediyor 10,15 kez yapıyor anca görüntü geliyor

• Hocam 10-15 kere res atarak yada kapatıp açarak boot ediyosa hiç öyle yapmayın sistem daha yeniyken sıkıntı çıkarır.

Siz bence kabloları çıkarıp tekrar takın ve güç kaynağındaki girişlerinide kontrol edin bi boşluk bi gevşeklik vs olmasın herşeyin iyi kablolandığını kontrol edin.

Bunları yaptıktan sonra gene boot etmiyosa kapatıp bios pilini çıkarın bi 5 dk bekleyin. Açılınca zaten ekranda cpu yada memory değişti yada Cmos cleared diye bi seçenek çıkıcak. F1 yada F2 seçeneği çıkıcak ordan load default settingsi seçin 1-2 gün öyle kullanın bakalım saf haliyle bile gene boot sorunu olucakmı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doblosman D kullanıcısına yanıt
    İade süresi ilk 15 gün olması lazım oda gecti malesef yeni anakart içinde bütçemde yok suanda siz ne önerirsiniz ne yapayım sizce ? aldıgım yer vatan bilgisayar onlarda bios kaynaklı yeni bios larla düzelir diyorlar

• Biosu m-flash yöntemiyle kurmustum simdide diyorum acaba bide flashback yöntemiyle tekrar kurup denesem ama biosum zaten son sürüm bildiğim kadarıyla bios üstüne biosta yüklenmiyor fabrika ayrlarına döndürme yada sıfırlama gibi birşey oluyor mu öyle yapıp son sürümü tekrar kursam yararı olurmu acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Achilless7

İade süresi ilk 15 gün olması lazım oda gecti malesef yeni anakart içinde bütçemde yok suanda siz ne önerirsiniz ne yapayım sizce ? aldıgım yer vatan bilgisayar onlarda bios kaynaklı yeni bios larla düzelir diyorlar
    Onların keyfine kalırsan aylarca beklersin bios için.Zaten bios sürümü çıksada gene sıkıntılı dediğim bios hafızası yüzünden.Sistemi en azından çalıştırmak için ryzen 2000 bir işlemci takıp denemelisin.Eğer sorunsuz çalışırsa taktığın işlemcide anakartı servise vereblirsin problem anakartta diye.3 kereden sonra mecbur almak zorundalar zaten.Ordakilerle konuşman lazım değişim için.En azından 32bm sürümle değiştirebilrsen sorunsuz kullanma olasılığın yüksek.
  • Arkadaşlar benzer bir sorunla karşı karşıyayım bir bakıp yardımcı olabilirmisiniz..

https://forum.donanimhaber.com/ryzen-3600-ile-x470-anakartlarda-birinci-vga-slotunda-goruntu-vermiyor--141841689

• Bana sorun ram problemi gibi geldi

Corsair ramlerin farkli üreticilerden alinan chiplerle üretildiğini biliyorum

Mutlaka kingston yada gskill sniper x ramler deneyin ve kit olsunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 1 Şubat 2020; 19:58:21 >
  • hakanlevent kullanıcısına yanıt
    banada ram problemi gibi geldi.

msi b450 gaming pro carbon'u ryzen 3600 ile kurdum. son bios'u yükledim. hiçbir sorun olmadı. o anakarttada 16mb bios rom var. yanlız kullandığım ramler micron e-die'dı. ( Crucial 16GB(2x8) Ballistix Kırmızı 3000mhz CL15 DDR4 Ram (BLS2K8G4D30AESEK) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: osidimenia

Selamlar kardeşim bu yöntemi uygularmısın
    Sorunu çözdüm ama sanırım bir daha msi anakart kullanmam zor hatalarım tabiki oldu fakat asıl hatanın çoğunluğu firmada emin olun sorun çok fakat çözüm az bu şekilde olunca ne yazıkki itibar kaybettiriyor. Neyse gelelim konuya benim gibi aynı sorunu yaşayan insanlara bir yardım olur diye açıklayayım MSİ b450 Gaming Plus anakart ve yanında ryzen 2000 serisi bir işlemci ile alıpta bios yükseltmek isterseniz kesinlikle ve kesinlikle 03:06:2019 sürümünü ( E7B86AMS.170) nolu sürümü kurun daha alt ve üst bios siyah ekranda kaldı bende tabikide başkalarında yapmayabilir bende oldu aynı sorun olan arkadaşlara yardımcı olmak amacı ile yanlış yönlendirme olmasın kendi sitesinden msi.com.tr girip bu sürümü kurun tavsiye ederim. siyah ekrandan dolayı malum açamadığım pc bios flashbacktan kurdum ve hiç bir bileşeni sökmedim hatta kasanın fanları bile duruyordu ne ekran kartı ne işlemci nede ram veya başka bir yerden bir şey sökmeden direk kurdu ve sonrasında ekran geldi. ayarlarını ve ram hızlarını yaptık ve şuanda stabil bir şekilde çalışıyor benim gibi başına gelen olursa bu sorun en azından yardımcı olmak istedim yazı uzun oldu yardımcı olan ve olmak isteyen arkadaşlara teşekkür ederim saygılar.. NOT KESİNLİKLE SON SÜRÜMÜ VE ALT SÜRÜMLERİ YÜKLEMEYİN BU SÜRÜM İLE EKRAN GELİCEKTİR UMUT EDİYORUM..
    Hocam dediğinizi yaptım, yine gelmedi ekran, bios ekranına gelemedim, sonra kapatıp açtım, direkt açıldı masaüstü, napıcam anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Hocam dediğinizi yaptım, yine gelmedi ekran, bios ekranına gelemedim, sonra kapatıp açtım, direkt açıldı masaüstü, napıcam anlamadım.

Alıntıları Göster
    Merhaba sorununuzu tam olarak yazarmısınız birde bios flashbacktan kurulum yaptınızmı yani en azından doğru kodlu yani şunu kurdunuzmu ( E7B86AMS.170) ryzen 2000 serisi veya 3000 serisimi kullanıyorsunuz bu önemli belirtirseniz elimden geldiğince yardımcı olmak isterim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: osidimenia

Merhaba sorununuzu tam olarak yazarmısınız birde bios flashbacktan kurulum yaptınızmı yani en azından doğru kodlu yani şunu kurdunuzmu ( E7B86AMS.170) ryzen 2000 serisi veya 3000 serisimi kullanıyorsunuz bu önemli belirtirseniz elimden geldiğince yardımcı olmak isterim..

Alıntıları Göster
    İşlemcim ryzen 5 3600 stok fanlı, anakart msi b450 tomahawk.

Sorun tam olarak; hiç bir sıkıntı yokken bir anda sabah pc'yi açmak istediğimde, kasanın çalıştığını, klavyenin vs. ışıklarının yandığını, monitöründe power ışığının yanıp söndüğünü ama siyah ekranda kaldığını gördüm. Kasanın power tuşuna basarak kapatıp açtım defalarca gelmedi, anca ekran kartının kablosunu takıp çıkarınca ve ram'i takıp çıkarınca açıldı. Fakat sorun düzelmedi. Her gün aynı şeyi yapıyor.

Açıkçası pc'den tam anlamıyorum o yüzden bios flashback dediğinizi nasıl yapacağım bilmiyorum ama sizin dediğiniz gibi dün açılırken bios ekranına gelmek istedim ama gelemeden pc masaüstüne attı. Acaba bir bilgisayarcıya mı götürsem diyorum yarın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 14 Haziran 2020; 13:27:47 >

• Rodin kullanıcısına yanıt
    Eğer sistemin açılmadığı zamanlarda cpu_led yanıyorsa;

7B86v1D

Numaralı biosu yüklersen sorunun çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 14 Haziran 2020; 13:35:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Eğer sistemin açılmadığı zamanlarda cpu_led yanıyorsa;

7B86v1D

Numaralı biosu yüklersen sorunun çözülür.
    Evet hocam o kısımda kırmızı bir ışık vardı sanırım cpu, tam olarak sorun nedir? ve Nasıl yükleyebilirim çok hakim değilimde bu konulara.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.