Şimdi Ara

i7 6700 + RX 480 5 bin TL Sistem toplama.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi sistemi topladım. Eksiği gediği var mı bi bakalım istedim.

RX 480'i Özel soğutmalı olanı ile değiştiricem. Vatan'da mağazalarda var diyor hangi mağazada olduğunu öğrenmem lazım.

MSI RX 480 8GB GAMING X

Şunu da belirteyim GTX 1060 seçmeme sebebim G-Sync özellikli monitörlerin aşırı el yakması. Sistemde ekli olan monitörde FreeSync var.
    Ayrıca monitörü kullananlardan deneyimlerini paylaşmalarını isteyeceğim :)

Herkese teşekkürler :)

Düzenleme: Monitörü almak isteyenler için DOOM oyun anahtarı hediye olarak geliyordu hala devam ediyor mu emin değilim.

Düzenleme 2: Arkadaşlar monitörde FreeSync yokmuş yanlış gördüm herhalde. O yüzden monitörü ASUS MG248Q FreeSync Oyuncu Monitör ile değiştiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteoffical -- 7 Eylül 2016; 10:19:25 >

• o monitörde bildiğim kadarıyla freesync yok. upgrade kit ile g-sync desteği gelecekti ancak nasıl bulunur veya halen var mıdır bilmiyorum. Yine de fiyatına göre alınacak 144hz güzel bir monitör performansından memnun kalırsınız.

sistemle ilgili olarak ise ben olsam i7 yerine, i5 6500 alıp gtx 1070 gibi bir kartı zorlardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteoffical

Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi sistemi topladım. Eksiği gediği var mı bi bakalım istedim.

RX 480'i Özel soğutmalı olanı ile değiştiricem. Vatan'da mağazalarda var diyor hangi mağazada olduğunu öğrenmem lazım.

MSI RX 480 8GB GAMING X

Şunu da belirteyim GTX 1060 seçmeme sebebim G-Sync özellikli monitörlerin aşırı el yakması. Sistemde ekli olan monitörde FreeSync var.
    Ayrıca monitörü kullananlardan deneyimlerini paylaşmalarını isteyeceğim :)

Herkese teşekkürler :)

Düzenleme: Monitörü almak isteyenler için DOOM oyun anahtarı hediye olarak geliyordu hala devam ediyor mu emin değilim.

yakın zamanda bende böyle bir sistem toplayacağım kardeşim.

gtx1070 ile i5 6600k darboğaz yapıyor. ona laf söyletmiyorlar.
    en iyisi işlemciyi güçlü seçip ekran kartını biraz aşağıda tutmak...

i7 6700 ile rx480 iyi bir seçim olur.
    anakartıda z li seçebilirsin. oyun hediyeli diye msi'ye mahkum olma.

o monitöre gerek yok. almadıysan düz bir monitör almaya bak. derine indikçe sıkıntılar artar buna emin ol.

işlemciyi ekran kartından yüksek tutman iyi bir seçim.

hayırlı olsun.

• Chillout C kullanıcısına yanıt
    ilyasturksas kullanıcısına yanıt
    Evet bende şimdi fark ettim yanlış görmüşüm herhalde.

Şu monitör ile değiştiriyorum: ASUS MG248Q 1MS 144Hz FREESYNC GAMING MONITOR

GTX 1070 sıkıştırma olayını bende düşündüm ama monitör ile birlikte falan 6000 seviyesine yaklaştığı için vazgeçtim.

@ilyasturksas

quote:

Oyun hediyesi aslında çok önemli değil. Belli bir fiyat çerçevesinde olduğum için çıkamıyorum maalesef.

quote:

Dar boğaz olduğunu bilmiyordum. 6600 + 1070 düşünüyordum bende ama olaya monitör girince işler değişiyor.

quote:

hayırlı olsun.

Teşekkür ederim :)

• quote:

Evet bende şimdi fark ettim yanlış görmüşüm herhalde.

Şu monitör ile değiştiriyorum: ASUS MG248Q 1MS 144Hz FREESYNC GAMING MONITOR

GTX 1070 sıkıştırma olayını bende düşündüm ama monitör ile birlikte falan 6000 seviyesine yaklaştığı için vazgeçtim.

@ilyasturksas

quote:

Oyun hediyesi aslında çok önemli değil. Belli bir fiyat çerçevesinde olduğum için çıkamıyorum maalesef.

quote:

Dar boğaz olduğunu bilmiyordum. 6600 + 1070 düşünüyordum bende ama olaya monitör girince işler değişiyor.

quote:

hayırlı olsun.

Teşekkür ederim :)

i5 6600k ne kadar overclock yaparsan yap bir kaç oyunda gtx1070 ile yetersiz kaldığını iddaa ediyor bazı arkadaşlar.

freesync 144 hz bakmadan, 500 liraya monitör al ve geç.
    60 hz iyidir. biraz daha ince eler sık dokursan 1.500 liraya alacağın monitör 2 ay sonra elidne kalır. 2 tane ölü pixel çıkarsa zaten moralin bozulur.
    bence 500 liralık 23-24 inç monitör al ve geç...

zaten 1k ultrada çoğu oyunda 60 fps üstü görülmüyor gtx1070 ile bile...

• freesync yerine 144hz VG248QE alın 1000 civarına, işlemciyi de dediğim gibi i5 6500 yapın, 1070 için bütçe yeterli gelecek zaten.
    i5 6500, 1070 için cpu ya fazlasıyla yüklenen gta5 testlerine göre yeterli bir işlemci, tabi i7 yle ekstra multitaskingle bir işiniz varsa bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chillout -- 7 Eylül 2016; 10:36:04 >
  • Kim demiş 6600K darboğaz yapar diye ?

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3093654/6600k-bottleneck-gtx-1070.html

6400 ile dahi darboğaz söz konusu değil iken.

Bottleneck yani darboğaz denilen olayın olması için GPU %100 e ulaşmadan CPU nun %100 de takılı olması gerekir ki testlerde görüldüğü üzere öyle birşey mevcut değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xronize -- 7 Eylül 2016; 10:36:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilyasturksas kullanıcısına yanıt
    Zaten 7-8 yılda bir bilgisayar aldığım için monitörü ileriye de dönük seçmek istedim. 1-2 sene sonra anakart değişimi ile CF yapabilirim.
  • quote:

Zaten 7-8 yılda bir bilgisayar aldığım için monitörü ileriye de dönük seçmek istedim. 1-2 sene sonra anakart değişimi ile CF yapabilirim.

uzun süre bilgisayar değiştirmeyenler için i7 iyi bir seçim olur. en azından intelin yüksek sınıf işlemcisi.
    7-8 yıl demeyelimde 4 yıl gitse iyidir diyelim. ben 3 yılada razıyım. ama şu rx480 lerin 900 liraya düşmesi şartıyla alınır tabiki. biraz daha beklenmesi lazım.
    rx490 olsa dahada iyi olurdu...
  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    ilyasturksas kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz sistemi denedim, daha mantıklı duruyor.

@ilyasturksas Hem üniversitem başladığı için hemde bu bilgisayara katlanacak gücüm kalmadığı için almam gerekiyor.
  • bu arada aldığınız yer nereyse çok pahalı yahu. bizim burda bir bilgisayarcı daha pazarlık bile yapmadan 1100 tl dedi i7 6700'e
    geneldede öyle alırsın.

i5 6600k almak saçmalık. alanlar bile beğenmeyip oc yapıyor. çünkü yetmiyor. diğer konumda arma oyununda yetmediğinden söz ettik.

6600k + 300 lira soğutucu = 1250 liraya geliyor buda sana düz i7 6700'den daha düşük bir işlemci oluyor.
    birde overclock yaptın yapamadın diye kumar oynuyorlar resmen.

i5 6600k al diyenelre takılma sen. 5000 lria limit varsa i7 6700'den aşağısı alınmaz.
  • Monitörü burdan al
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=117703707&p=1&anchorToGo=117703707#117703707
    Piyasada 1000 tlye sıfır 6700k var fiyat araştırmasını iyi yapın paranızı israf etmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilyasturksas kullanıcısına yanıt
    ya hocam sen neyi saçmalıyorsun anlamadım ki. millet 6600k yı begenmeyip oc yapıyormus da kötü işlemciymiş de. o işlemcinin yanına k ibaresinin konulma sebebi oc yapmaya açık olmasıdır. yani oc yapmayacaksan o işlemciyi almak mantıksızdır. ayrıca 6600k gibi bir işlemci çoklu çekirdek performansında 4.6ghz gibi hızlarda i7 6700la hemen hemen aynı işlem performansa sahip. ancak bu performansa 4 cekirdek ve 4 izlekle ulaştığından ve oyunlar 4 çekirdekten fazlasını desteklemediğinden oc yapılmıs bir i5 6600k nın performansını veremiyecektir. ulan i5 6500 gtx1070i kaldırıyor sen neye dayanarak 6600k ya laf atıyorsun. evet bir i5 6500 bir i7 6700k performansı veremeyebilir oyunlarda ama bu onun darboğaz yaptığı anlamına gelmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkke

Monitörü burdan al
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=117703707&p=1&anchorToGo=117703707#117703707
    Piyasada 1000 tlye sıfır 6700k var fiyat araştırmasını iyi yapın paranızı israf etmeyin

söylediğin iyi oldu kardeşim. 1000 tl'ye 6700k varsa, 900 lirayada 6700 bulunabilir.
    çoğu satıcı zaten dolandırıcı.

bnen en ucuz gördüğüm i7 6700'i buraya yazdım 1100 liraydı. sonuçta vatandan 100-150 lira daha ucuz.

ucuz parça satan yerleri paylaşırsan sevinirim. konuların altında yazman bir nevi piyasayı düşürmeye yönelik atılım olacaktır.

iyi forumlar.

• berkke kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.