Şimdi Ara

i7 6700k 0.8ghz de kaldı, yükselmiyor!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • MSI anakartın gazabına uğramışsın gibi geldi İşlemciyi başka bir anakartta deneyin bence sorun anakartta
  • ÇÖZÜM:

Şimdi msi teknik servisi aradım. Adamlar sizin yapacağınız hiç birşey yok garanti kapsamındaysa garanti yoluyla yoksa direk olarak bize gönderin bizim ilgilenmemiz gerekiyor dedi. Bu duruma düşen arkadaşlar notumuzu düşelim. Anakartı yolluyoruz garantiye...

Teşekkürler cevaplayan herkese...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra11_38

ÇÖZÜM:

Şimdi msi teknik servisi aradım. Adamlar sizin yapacağınız hiç birşey yok garanti kapsamındaysa garanti yoluyla yoksa direk olarak bize gönderin bizim ilgilenmemiz gerekiyor dedi. Bu duruma düşen arkadaşlar notumuzu düşelim. Anakartı yolluyoruz garantiye...

evet ya işlemci yada anakart tahminim doğru çıktı neyse geçmiş olsun birde son tavsiye nasıl olsa servise yollayacaksın varsa yeni bios onu yüklle bakarsın şansına düzelir göndermekten kurtulursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Mart 2017; 14:38:0 >

• "MOS sıfırladım. Bios resetledim. bios pilini çıkarttım taktım, windows yüksek performansa aldım, format attım, driverlerı yükledim tekrar vs. donanımsal olarak anakart üzerindeki switchleri denedim fakat çözüm alamadım"

Bunlari yaptin bios update yapmadin mi? Tebrik ediyorum gercekten :)

Karti yollamadiysan bios update yap, muhtemelen duzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLawMan

"MOS sıfırladım. Bios resetledim. bios pilini çıkarttım taktım, windows yüksek performansa aldım, format attım, driverlerı yükledim tekrar vs. donanımsal olarak anakart üzerindeki switchleri denedim fakat çözüm alamadım"

çözümü yazmama ve msi yetkililerini hiçe saymanızı bende tebrik ediyorum gerçekten :)

msi sitesinde bulunan mevcut 12 bios sürümünüde denedim, OLMADI :)

Zaten msi yetkilisine 0.8ghz de kaldı dedim adam hiç sorgulamadan gönderin dedi. büyük ihtimal bu hatadan gönderen çok oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobra11_38 -- 24 Mart 2017; 15:17:35 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheLawMan

"MOS sıfırladım. Bios resetledim. bios pilini çıkarttım taktım, windows yüksek performansa aldım, format attım, driverlerı yükledim tekrar vs. donanımsal olarak anakart üzerindeki switchleri denedim fakat çözüm alamadım"

çözümü yazmama ve msi yetkililerini hiçe saymanızı bende tebrik ediyorum gerçekten :)

msi sitesinde bulunan mevcut 12 bios sürümünüde denedim, OLMADI :)

Zaten msi yetkilisine 0.8ghz de kaldı dedim adam hiç sorgulamadan gönderin dedi. büyük ihtimal bu hatadan gönderen çok oldu.

Yok canim hice saymakla ilgili degil, bios update yaptigini yazmamissin, msi da direk gonder dediginde muhtemelen bios update yapar geri yollarlar diye dusundum ben de haliyle.

Eldeki bilgiyle yorum yapan mi hatali simdi yoksa eksik bilgi veren mi? :)

• quote:

ÇÖZÜM:

öncelikle gecmis olsun,
    benzer sorunu yasayabilecek olanlara güzel bir konu olmus oldu.

en yakin zamanda probleminizin cözülmesi dilegiyle..

msi larda bios problemi cok gördüm sizinki yine iyi, kimisi bios ekranina giremiyordu, kiminin sistemi hic acilmiyordu, bios auto update falan kapatin. bu da aklinizda bulunsun son bios en bios olmayabiliyor.
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    ilk mesajdan sonra yaklaşık 30 saat sonra mesaj atarak yapmadığımı düşünerek önyargılı yaklaşanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobra11_38 -- 24 Mart 2017; 15:59:56 >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    hız diyoruz performans diyoruz ama işte ne kadar hız ne kadar gelişmiş teknoloji desekte o kadar arıza oranı oluyor. Heveslenip alıyoruz ama böylede sıkıntıyıda çekiyoruz :)

Bende tam tersi herşeyi otomatik güncellerim. bakalım artık garantiye gönderdikten sonra ne olacak süreci bekleyeceğiz :)
  • quote:

ilk mesajdan sonra yaklaşık 30 saat sonra mesaj atarak yapmadığımı düşünerek önyargılı yaklaşanda

Kelimelere bak :)

Neyse insallah sorunun cozulur, nasil cozuldugunu de eklersen sevinirim.
  • Çözüldü mü sorununuz?
  • ayni sorunu z77 anakartta yaşadim ayni demiyek benzer diyek aslinda birdenbire çarpan degiştiremez olmuştum cpu def hizda çalişiyordu hep bende sorunlu olarak sattim anakarti ucuza.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

Çözüldü mü sorununuz?

İş yoğunluğundan dolayı anakartı söküp vatana gidip garantiye verecek vaktim olmadığı için biraz geciktimki hala da götüremedim. Fakat 3 gün önce pc yi açtığımda MSI Live Update programından bios güncellemesi geldiğini gördüm yükledim güncellemeyi. fakat son sürümü düşürdüler 1.G sürümüne geçirdiler ama öncesinde 1.H yüklüydü. tekrar güncelleme arıyorum fakat bulamıyor program. sitesine bakıyorum en son bios sürümü 1.H olarak gözüküyor fakat 1.G de bilgisayar sorunsuz çalışıyor şu anda. Ama pc yi 1.H ye manuel olarak yükseltip tekrar deneyeceğim. sorun olursa genede vereceğim garantiye. Sorunun bios la ilgili olduğu açıkca ortaya çıktıki. sanırım bunu farkedip otomatik güncellemeyle bunu geri çektiler sanırım.

• Çözümü basit. Keşke konuyu dah aönce görseydim yardımcı olurdum. B150 GAMING M3 anakrtımda i7 6700 ile aynı problemi yaşadım ve çözümü yabancı forumlarda bulmuştum.

BIOS ayarlarından Intel Thermal Adaptive Monitor ayarını Disabled yap ve bitti !! Hepsi bu.

Bunu yaptığın halde değişen bir şey yok ise var ise anakartın üstünde resimde sarı ile işaretlediğim Slow switch'i değiştir.

i7 6700k 0.8ghz de kaldı, yükselmiyor!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 30 Mart 2017; 13:48:48 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.