Şimdi Ara

İ7 6700K'dan Threadripper'a Geçilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sata portlarinin islemci uzerindeki hizi 4x dir. Bu hiz kanal basina 600mb/s olarak sinirlidir. Eger elinizde 8 tane ssd var ise kabaca 500mb/s hizinda hepsini ayni anda calistirdiginizda 450mb/s gibi bir hiza duserek dar bogaz olustururlar.

Simdi size soru; elinizde 8 tane ortalama 500mb/s hizinda ssd varmi?

Yada elinizde 8x hizinda anakartin butun pci-exp slotlarini dolduracak pci ssd varmi?

Eger cevap yok ise gecmenize gerek yok. Var ise o zaman baska seyler (ws anakartlar ona gore islemciler yada amd eypc yada tr platformu gibi) konusuruz.

Mekanik hdd leri ise gordugunuz gibi hic yazmadim. Elinizde 10 tane mekanik hdd bile olsa dar bogaz yasamazsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 15 Ocak 2018; 0:29:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler
  • elinizde o şekil bi monitör varken 6700k sisteminizi koruyun. 6700k varken 8700k almak müsriflik gibi duruyor. 75hz felan olsa amdyi düşünün derdim.
  • KumKekliği K kullanıcısına yanıt
    Yaz başını beklemesine gerek yok. Nisanda çıkacak r7-2700 hem oyunda hem işte işini fazlasıyla görür eğer depolamayı halledebilirse. Çok da ucuza gelir
  • Alın bi kullanın bu depolama birinlerini ona göre siz karar verin daha üstü gerekli mi değil mi diye. Burada aynı platforma bir üst işlemci almıyorsunuz, anakart +işlemci alarak sırf depolama için binlerce lira harcamayı düşünüyorsunuz. Bunun getirisini, karşılayacak mı bu yaptığınız maliyet..?

Önce depolama birimini alın, performansı yerlerde mi oluyor noluyo bi görün. Öyle bu paraları saçacak, tatava yapacak kadar bir durum yok. Tabi denemesi, görmesi sizin elinizde buyrun.

• Hazır nas sistem al daha mantıklı bence

• quote:

Orijinalden alıntı: KumKekliği

quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

quote:

quote:

quote:

quote:

Threadripper oyun işlemcisi değildir, güç tüketimi çok fazla.

Arkadaş threadripper 1900X demiş. 1900X birebir 1800X ile aynı. Sadece daha kaliteli çekirdekler kullanıldığı için daha az voltajla 4.1 e hatta 4.2 ye çıkan bir işlemci. Kabaca adı farklı 1800X. Muhtemelen 95W denilen 1800X den daha az elektirik çekip ısınıyor. Ya bilmiyorsunuz ve buna rağmen yorum yapıyorsunuz yada AMDye laf atmaya can atan aşırı bir fanboyluk var.

Selam boş fanboy.

8700K ile ilgili tek laf etmediğim halde konuyu 8700K çektiğine göre ağır AMD fanboyu falansın.

6700K varken 1900X almak parayı çöpe atmaktır.

1900X çok elektirik çekiyor oyunlar için iyi değil dediğine göre ne kalıyor ortada 8700K'dan başka? 6700K'dan 7700K'ya mı geçecek? 8700K'dan başka önerecek işlemci kaldı mı elinde, threadripper oyunda kötü çok elektirik çekiryor gibi bir yorumdan sonra?

Aşırı fanboylugun da bir yolu yordamı vardır. İnsan mesaj göndermeden önce bir okumalı yazdığı şeyi ben burada ne yazdım mantıklımı falan diye. Fanboyla da muhatap olduk şunları yazmak zorunda kaldık ya... Sen takıl buralarda threadripper çok elektirik harcıyor falan yazmaya devam...

AMD Fanboyu olduğundan kelimeleri nerenle anladığın belli değil.

Ben 6700K'dan 1900X geçmenin sadece para kaybı olduğunu söylüyorum herhangi bir artısı yok. Eğer benim gibi zeki adamlar olmasaydı bu forumda adama boşu boşuna 1900X aldırtcaktınız. Yazık.

1- Ben seni alıntılayıp "Threadripper oyun işlemcisi değildir, güç tüketimi çok fazla. " yazdığın komedi mesajı düzeltince apar topar mesajını silip düzenlemişsin. Bu zaten herşeyi anlatıyor

2- Ben foruma ara sıra giren mesaj yazmayan biriyim. Sen ise gördüğüm kadarıyla hemen her sayfada tartışma çıkaran, threadriper çok elektirik tüketiyor tarzı komedi yorumlar yazan, ilk mesajda olduğu gibi herzaman AMDye çakmak için bahane kollayan, Donanımhaber işlemci bölümünde yaşayan tipik bir intel fanboyusun.

Benim nasıl bir yorumcu olduğum senin de nasıl bir yorumcu olduğun 500m den belli iken bu tip goy goylarla ancak meseleyi uzatmaya çalışırsın, konuyu karıştırmaya çalışırsın. Dedim ya hadi devam et "threadripper çok elektirik harcıyor" tarzı yorumlarına. Eğleniyor buradaki insanlar. Bir çoğu da senin gibiler yüzünden intelden soğuyordur eminim

Ben 6700K'dan 1900X geçmenin sadece para kaybı olduğunu söylüyorum herhangi bir artısı yok. Eğer benim gibi zeki adamlar olmasaydı bu forumda adama boşu boşuna 1900X aldırtcaktınız. Yazık

Şimdi uza çocuk. Donanımsal ve Yazılımsal olarak seni fazla aşarım.

Ayrıca 1950X 8700K'dan 2 kat fazla güç çekiyor bunu söylememe gerek yok araştırıp öğrenebilirsin. AMD Fanboyluğundan kör olmasaydın keşke.

EDIT: 7-8 tane fake hesap açıp kendi yorumlarını artılamış cidden bu forumun Fanboyları ayri bir garip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 16 Ocak 2018; 0:30:52 >

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Tatava yaptığım için özür dilerim sadece fikir alışverişi için başlık atmıştım iki segmenti farklarını fiyatlarını vs biliyorum maliyete siz girmiyosunuz bu kadar dert etmenize gerek yok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Threadripper oyun işlemcisi değildir, güç tüketimi çok fazla.

Arkadaş threadripper 1900X demiş. 1900X birebir 1800X ile aynı. Sadece daha kaliteli çekirdekler kullanıldığı için daha az voltajla 4.1 e hatta 4.2 ye çıkan bir işlemci. Kabaca adı farklı 1800X. Muhtemelen 95W denilen 1800X den daha az elektirik çekip ısınıyor. Ya bilmiyorsunuz ve buna rağmen yorum yapıyorsunuz yada AMDye laf atmaya can atan aşırı bir fanboyluk var.

Selam boş fanboy.

8700K ile ilgili tek laf etmediğim halde konuyu 8700K çektiğine göre ağır AMD fanboyu falansın.

6700K varken 1900X almak parayı çöpe atmaktır.

1900X çok elektirik çekiyor oyunlar için iyi değil dediğine göre ne kalıyor ortada 8700K'dan başka? 6700K'dan 7700K'ya mı geçecek? 8700K'dan başka önerecek işlemci kaldı mı elinde, threadripper oyunda kötü çok elektirik çekiryor gibi bir yorumdan sonra?

Aşırı fanboylugun da bir yolu yordamı vardır. İnsan mesaj göndermeden önce bir okumalı yazdığı şeyi ben burada ne yazdım mantıklımı falan diye. Fanboyla da muhatap olduk şunları yazmak zorunda kaldık ya... Sen takıl buralarda threadripper çok elektirik harcıyor falan yazmaya devam...

Ben 6700K'dan 1900X geçmenin sadece para kaybı olduğunu söylüyorum herhangi bir artısı yok. Eğer benim gibi zeki adamlar olmasaydı bu forumda adama boşu boşuna 1900X aldırtcaktınız. Yazık.

1- Ben seni alıntılayıp "Threadripper oyun işlemcisi değildir, güç tüketimi çok fazla. " yazdığın komedi mesajı düzeltince apar topar mesajını silip düzenlemişsin. Bu zaten herşeyi anlatıyor

2- Ben foruma ara sıra giren mesaj yazmayan biriyim. Sen ise gördüğüm kadarıyla hemen her sayfada tartışma çıkaran, threadriper çok elektirik tüketiyor tarzı komedi yorumlar yazan, ilk mesajda olduğu gibi herzaman AMDye çakmak için bahane kollayan, Donanımhaber işlemci bölümünde yaşayan tipik bir intel fanboyusun.

Benim nasıl bir yorumcu olduğum senin de nasıl bir yorumcu olduğun 500m den belli iken bu tip goy goylarla ancak meseleyi uzatmaya çalışırsın, konuyu karıştırmaya çalışırsın. Dedim ya hadi devam et "threadripper çok elektirik harcıyor" tarzı yorumlarına. Eğleniyor buradaki insanlar. Bir çoğu da senin gibiler yüzünden intelden soğuyordur eminim

Ben 6700K'dan 1900X geçmenin sadece para kaybı olduğunu söylüyorum herhangi bir artısı yok. Eğer benim gibi zeki adamlar olmasaydı bu forumda adama boşu boşuna 1900X aldırtcaktınız. Yazık

Şimdi uza çocuk. Donanımsal ve Yazılımsal olarak seni fazla aşarım.

Ayrıca 1950X 8700K'dan 2 kat fazla güç çekiyor bunu söylememe gerek yok araştırıp öğrenebilirsin. AMD Fanboyluğundan kör olmasaydın keşke.

İ7 6700K'dan Threadripper'a Geçilir mi ?

Kaynak: Linustechtips

"Şimdi uza çocuk. Donanımsal ve Yazılımsal olarak seni fazla aşarım.Ayrıca 1950X 8700K'dan 2 kat fazla güç çekiyor bunu söylememe gerek yok araştırıp öğrenebilirsin. AMD Fanboyluğundan kör olmasaydın keşke."

Uza.

Bu kadar paranı çöpe atma peşindeysen bari 1800X al yazık.

Oyun oynayan biri için Render işlemcisi önerecek kadar kör olmuşsun fanboylukta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 15 Ocak 2018; 16:26:52 >

• Kardeşim 1900X denen işlemci tamamen sizin gibi bol PCI-E Hattına ihtiyaç duyan kişiler için tasarlanmış bir işlemcidir. Fiyatlarda indirime gidildi. Alacaksanız da indirimin Türkiye'ye yansımasını bekleyin derim. Ama tam olarak neler kullanıyorsunuz bilemediğim için gerçekten ihtiyacınız var mı yok mu bilemiyorum. Soğutması çok sorun olmayacaktır. En fazla 8700K kadar ısınır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boşnak Ağa

Adam sana 8700k ile 1950 karşılaştırmalı tablolarını atmış sen yanıt olarak hiçbirinde 8700k olmayan saçmasapan tablolar atmışsın. Bide yanıt verebilmiş gibi -uza- falan yazmışsın. Kaç yaşındasın kardeş?

Ben 8700K lafını 1 kere bile etmedim.

6700K dan 1950X geçmenin oyun anlamında sadece para kaybıdır dedim.

Lafı nerenizle anlıyorsunuz cidden ?

Yok cidden bu fanboylar lafı kendi istediği gibi anlayıp cevap veriyor. Cidden sıkıntılısınız.

EDIT: 7-8 tane fake hesap açıp kendi yorumlarını artılamış cidden bu forumun Fanboyları ayri bir garip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 16 Ocak 2018; 0:31:5 >
  • Konu zaten troll konu kavga etmenize değmez amd mi alsam intel mi alsam falan konuların çoğu belli zaten amacı

Mantık olarak 6700K dan biri neden 1900x e geçer :)

Konu açıp milleti kavgaya tutuşturmaktan başka amacı yok belli .

Yazsa google 6700k vs 1900x görür zaten tartışmanıza değmez beyler

• Zafer korkmaz gibi boş insanları süresiz banlayacaksın. 6700K oyun için yeterli. Eğer multi-tasking yapıyorsanız ya da çok çekirdek gücüne ihtiyaç duyuyorsanız threadrippera geçebilirsiniz.

• Bende 6700k kullanıcısıyim şahsen 7 nm cpular ve ddr5 çıkmadan geçiş düşünmüyorum. Gereksiz olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Hocam bence de bahsedildiği kadar kötü bir işlemci değil ve muadillerine göre fiyatı da bence uygun ancak sanırım işlemci değişmeme gerek kalmayacak çünkü diğer arkadaşların verdiği cevaplara bakarsak mekanik disk genişlemesi pcı-e lane den götürmüyormuş. Benim sormamın nedeni depolama arttırmanın pcı-e lane götürdüğünü düşünmemdi.
  • Şuan gördüğüm tek troll sensin yeni üye olup yeni bir konu açtım merakımı gidermek için iki kişi'nin kavgaya tutuşacağını nereden bilebilirdim ? Ayrıca Bu onların problemi bir ikincisi amd mi alayım intel mi tartışması değil zaten sistemim kurulu diğer cevaplarımda da yazdığım gibi Sata portlarına mekanik disk takmanın pcie lane götürdüğünü düşündüğüm için ve birden fazla mekanik disk takıcağım için 6700k da yeteri kadar lane kalmayacağına göre ve intelin de pahalı x99,x299 sistemlerine pahalılıktan geçemiyeceğime göre yapabileceğim en iyi karşılaştırma buydu
  • Tamamdır hocam iyi geceler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.