Şimdi Ara

i7 6700K, i7 5820K ile i7 4790K arasında kaldım yardım lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2600K iyi overclock olan bir işlemci, rahat şekilde 4.5 Ghz hızına çıkabiliyor. O hıza çekerseniz sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
  • http://youtu.be/4sx1kLGVAF0

Burda testleri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haswell sistemlerde onemli guc birimleri islemci icerisinde bulunuyor bundan dolayi 4.4ghz turbolu i7 4790k yada gereksiz sayilabilcek grafik birimsiz i7 5820k daha iyi olucaktir. AMA Bu islemcilerde ( 5820k da en ucuz anakart bile pahali ve i7 4790k iyi bir sogutucu istiyor ) evdeki hesap carsiya uymayabilir. Ddr 4 ramlerin hesaplanmasindan dolayi iyi bir anakartla i7 6700k belki biraz pahali olacaktir AMA daha Uzun omurlu ve guncel kalacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan olarak söylüyorum işlemcide 6700K da karar kıldım bu nettir. anakartta seçenekleri değerlendiriyorum. 6700K ya geçiş yapmalısın.
  • @MassiveDeviL
    İlla geçiş yapacaksanız da, Cannonlake'i bekleyin derim.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Duymadım henüz. Çıkış Tarihi ne zaman? Yeni mi

2017 ye ertelendi bilgisi dönüyor. en erken 2016 2. yarı o zamanda kadar kim öle kim kala.
  • Evet ertelenmiş, ama Intel'den belli olmaz daha erken de gelebilir yine de. Dediğim gibi, 2600K 4.5 Ghz'de daha gidecek bir işlemci.
  • Ben olsam düz 4790 alırdım.
  • i7 5820K +16 GB DDR4+970
  • Ben almisken k serisi alirdim cunku oc bir zevk. Odedigin paraya islemciyi daha da hizli yapiyorsun

Tick-Tock Adinda Strateji Yuzun'den Ertelenmis Diyor Herkes Keske AMD'de Boyke Bir Strateji Kullansaydi.

i7 2600 K Guzel islemci Kotu Degil Tabi Ki'de Ama Eskidi Artik Yani Stabil Beslemesini Beklemeyin Hepiniz 2011'de Cikan islemci'den Bahsediyorum Cunku AMD FX-8350 Onu Catir Catir Besler 2012'de Cikti Bu islemci Tabi O Besliyorsa Bu Hayla Hayla Besler. FX-9590'nin 2 Tane TITAN X'i Catir Catir Besledigini Sahit Oldum Hatta Bunun'la ilgili Konu Acip Video Koydum 8 Cekirdek Sayesin'de Besliyor 8 Cekirdegi Olmasa Besliyemez FX-9590'nin R9 295x2'de Catir Catir Besliyor Bunun'la ilgili Konu Actim Video Koydum.

• İ7 5820k

• 6700k

• Render amaçlı After Effects için ben de bu soruya cevap arıyorum, 2600k alıp güzel bir sıvı soğutma ile tatlı tatlı ilerleyeyim diyorum düşük bütçem var çünkü; Maximus IV veya Gene alayım takılayım.
    Ancak bir yandan 5820/5830k dürtüsü oluşuyor, napıyorsun olm diyor bir yanım DDR4 varken saçmalama diye.. Melek ve şeytan ikilemindeyim. Biri zengin, biri fakir olduğumu söylüyor :)
  • 5820 ye gerek yok gereksiz pahalı 6700 daha mantıklı bütçe ise 4790 a bakın derim

• sırf bu anakart yüzünden i 6700k alırdım.. anakrtı çok beğendim yok yook herşey var içinde

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-z170x-gaming-7-intel-z170-soket-1151-ddr4-3866mhzoc-usb-31-anakart.html?srt=PU
  • Tam bir ergen konusu olmuş, kimse neyi neden istediğini bilmiyor, atıp tutuyor.
    Biiiir, sıraladığın işlemcilerin tamamı performans/fiyat oranı yüksek işlemciler, yani belli ki iyi performansı makul fiyatlarla almak istiyorsun. Bu durumda her üç işlemciye uygun birer ana kart ve ram seçip fiyatları karşılaştırmak olacaktır.
    Aralarında nesil farkı olsa da sıradan kullanıcı olarak yoktur birbirlerinden farkı. DDR4 ile DDR3 farkını senin bilmem, görmen mümkün değil.
    internet'te bir sürü test sonuçları var, gir hepsine bak, hangisi veya hangileri senin günlük hayatına daha yakınsa onun gibileri baz al. Ne bileyim mesela 3D render yapacak biri değilsen render testlerine bakma, video processing yapmayacaksan o testleri ciddiye alma. Gerçi bir çoğunuz için sonunda oyundan başka bir şey kalmayacak ya, neyse....

Hangisini alırsan al 4 yıl sonra hepsi eski teknoloji olacak, o günün yeni oyunlarını orta/düşük ayarlarla oynayabileceksin. Aralarından hiç biri sana "oh be, iyi ki 4 sene bunu almışım" dedirtmeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDino

Tam bir ergen konusu olmuş, kimse neyi neden istediğini bilmiyor, atıp tutuyor.
    Biiiir, sıraladığın işlemcilerin tamamı performans/fiyat oranı yüksek işlemciler, yani belli ki iyi performansı makul fiyatlarla almak istiyorsun. Bu durumda her üç işlemciye uygun birer ana kart ve ram seçip fiyatları karşılaştırmak olacaktır.
    Aralarında nesil farkı olsa da sıradan kullanıcı olarak yoktur birbirlerinden farkı. DDR4 ile DDR3 farkını senin bilmem, görmen mümkün değil.
    internet'te bir sürü test sonuçları var, gir hepsine bak, hangisi veya hangileri senin günlük hayatına daha yakınsa onun gibileri baz al. Ne bileyim mesela 3D render yapacak biri değilsen render testlerine bakma, video processing yapmayacaksan o testleri ciddiye alma. Gerçi bir çoğunuz için sonunda oyundan başka bir şey kalmayacak ya, neyse....

Hangisini alırsan al 4 yıl sonra hepsi eski teknoloji olacak, o günün yeni oyunlarını orta/düşük ayarlarla oynayabileceksin. Aralarından hiç biri sana "oh be, iyi ki 4 sene bunu almışım" dedirtmeyecek.

Teşekkürler çok detaylı bilgilerin için ergen olmayan arkadaş

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.