Şimdi Ara

i7 6700K, i7 5820K ile i7 4790K arasında kaldım yardım lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Artı olarak Video paylaşılmış titan x ile alınan fps'ler karşılaştırılmış. Titan x Top Tier dediğimiz model bir ekran kartı olup 2600k'nın darboğaz yapması normaldir. Şu anki ekran kartınızı bilmiyorum ancak 6700K aldığınız zaman alacağınız fps mevcut ekran kartınızla 2600k ile alacağınızdan çok farklılık göstermeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcan911

quote:

Orijinalden alıntı: TheDino

Tam bir ergen konusu olmuş, kimse neyi neden istediğini bilmiyor, atıp tutuyor.
    Biiiir, sıraladığın işlemcilerin tamamı performans/fiyat oranı yüksek işlemciler, yani belli ki iyi performansı makul fiyatlarla almak istiyorsun. Bu durumda her üç işlemciye uygun birer ana kart ve ram seçip fiyatları karşılaştırmak olacaktır.
    Aralarında nesil farkı olsa da sıradan kullanıcı olarak yoktur birbirlerinden farkı. DDR4 ile DDR3 farkını senin bilmem, görmen mümkün değil.
    internet'te bir sürü test sonuçları var, gir hepsine bak, hangisi veya hangileri senin günlük hayatına daha yakınsa onun gibileri baz al. Ne bileyim mesela 3D render yapacak biri değilsen render testlerine bakma, video processing yapmayacaksan o testleri ciddiye alma. Gerçi bir çoğunuz için sonunda oyundan başka bir şey kalmayacak ya, neyse....

Hangisini alırsan al 4 yıl sonra hepsi eski teknoloji olacak, o günün yeni oyunlarını orta/düşük ayarlarla oynayabileceksin. Aralarından hiç biri sana "oh be, iyi ki 4 sene bunu almışım" dedirtmeyecek.

Teşekkürler çok detaylı bilgilerin için ergen olmayan arkadaş

Yok, özür dilerim. Ben sana söylemedim aslında, sana cevap veren ama gereksiz şeyler yazanları kastetmiştim.
    Bu CPU olayında olay son derece basit aslında, her zaman en son çıkan fiyat performansı en düşük olandır.
    4790K+Anakart+RAM paketi en eski olduğundan, en iyi fiyat performans değerini verecektir. Ben olsam uygun bir ana kartla bunu alırdım.
    6700K en yenisi, henüz iyi ve ucuz ana kartlar yaygınlaşmadı. En ucuz ana kartları bile pahalı hem de DDR3 kullanıyorlar. %5'lik bir performans farkı için %25 fazla para ödemiş olursun.
    5820'yi biraz kapsam dışı bırakmak lazım, oyun için asla değmez, ana kartları pahalı. Çekirdek sayısı itibariyle oyun dışı kullanımda fark yaratabilir. Ama ben yine de bu tür profesyonel işler için bile daha uygun seçenekler olduğunu düşünüyorum.

Bazı arkadaşlar al/sat yaparak sistemlerini sürekli güncel tutuyorlar, onlar farklı seçim yapabilirler. Ama senin öyle olduğunu sanmıyorum, olsan zaten bu konuyu açmazdın. O yüzden sonuç olarak, elinde kısıtlı para varsa, veya paranı iyi değerlendirmek istiyorsan 4790K'nin çok iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum. K olmasını önemseme, overclock yapmasan bile 4790'a göre daha hızlıdır, fiyat farkına değer. Hem kaldı ki stok fanla bile %4-5 OC yapabilirsin uygun bir ana kart alırsan.

Dediğim gibi, 5 yıl sonra 6700K neyi ne hızda yapabiliyorsa, 4790K da aynı şeyi neredeyse aynı hızda yapacak. "Tüh keşke 4790K yerine 6700K alsaydım demeyeceksin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.