Şimdi Ara

i7 7700 ve GTX 1070 sistem performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben sistemimi daha cumartesi günü topladım fakat yeni olmasına rağmen oynadığım oyunlarda FPS çok düşük ve sebebini ne yaptıysam bulamadım. Acaba bilgisayarı kuran parçaları toplayan yerde bilgisayarı kurarken mi bir yanlışlık yaptılar? Format mı yanlış oldu veya driverlar mı yanlıs yüklendi? Bilmiyorum ama Driver Booster, Slim Drivers gibi uygulamaları indirip baktım eksiksiz yüklemis driverları. Sıkıntıyı açmak gerekirse, arkadasımın makinesinde benim makinemde olduğu gibi GTX 1070 var. İşlemcisi de sanırım 6600 idi. i7 7700 işlemci ve GTX 1070 var. O CS:GO'da 300-350 en yüksekte alırken ben en yüksekte 200-250 arası alabiliyorum. O da çoğu yerde değişiyor, düşüyor, çıkıyor ama arkadaşta öyle değil, gayet stabil. PUBG'de o benim 50-80 FPS aldığım yerde 110-120 alıyor ve herhangi OC falan yapılmamıs. Gayet formatını atıp Slim Drivers ya da Driver Booster yükleyip driverlarını yükleyen oyununu oynayan arkadas. Sonuca gelirsek ben bu sıkıntıyı nasıl çözebilirim?
    Sistemim:
    Asus ROG Strix GTX 1070
    16 GB RAM
    i7 7700
    Strix B250G Gaming

İntel Chipset yükledim ve ekran kartı driverini DDU ile sildim tekrar manuel olarak yükledim fayda etmedi acaba sorun nedir?

• i7 7700 olarak görünüyor işlemciniz. K serisi değil. Bazı 6700k ve 7700k modellerinde bios üzerinden düşük çarpan kilidi sorunu vardı. Sizin işlemciniz kaç ghz de çalışyıor bakabilir misiniz?
  • Kaç GHZ de çalıştığına nerden bakabilirim ?
  • CPU-Z den baktım Core Speed: 4000-4100 MHZ Arası Bus Speed 99-100mhz
  • quote:

Orijinalden alıntı: megundogan

CPU-Z den baktım Core Speed: 4000-4100 MHZ Arası Bus Speed 99-100mhz

msi afterburner kurup oyun içinde bakmanız lazım. Çözemezseniz SS alıp değerleri foruma paylaşabilirsiniz.
  • Peki kaç çıkması gerekiyor oyun içinde iken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: megundogan

Peki kaç çıkması gerekiyor oyun içinde iken ?

Zaten işlemcinin normal ghzlerde. 2ghz gibi değerde çalışmıyor. Afterburner ile işlemci kullanımı ve ekran kartı kullanımını seçip oyuna girip fps ye bakmanız lazım. Ordaki görüntüyde foruma paylaşırsan daha faydalı yorumlar yapılabilir. Belkide siz oyundayken arkada windows update oluyorda olabilir. Herşey mümkün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q8400 ve GTX 1070
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hdd ile ilgili olma ihtimali de var sanki

bence afterburner kurun

oyun oynarken ekran görüntüsü alıp yükleyin bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://i.hizliresim.com/rJ4rvm.png
    https://hizliresim.com/rJ4rvm

Mesela tam o esnada 291 fps gözüküyor ama adamlara doğru döndügümde 190 200 220 falan oluyor kmse olmadıgında 300-350
  • Güncel...
  • CS:GO'da yaşıyorsunuz problemi sanırım, oyun genel olarak tek çekirdek performansına baktığından ötürü yapabileceğiniz bir şey yok, isterseniz 1080ti takın 2 tane, fps değişmeyecektir. Başka oyunlarda deneyin, aynı sorunu yaşarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Yok ben öyle bir şey demedim. CS:GO da en düşük ayarda 200-250 fps arası görmek normal bir şey değil. CS:GO, PUBG, RAİNBOW, Gibi çoğu online oyunları hem %50 de oynuyorum ve kasarak oynuyorum. Rainbow ve cs:go hariç kasma olarak. Ama rainbow da benden işlemci olarak düşük olup ekran kartı aynı olan arkadaşım. Rainbow da ultra ayarlarda 200-220 fps alırken ben 100-120 fps arası alıyorum yine aynı şekilde ultra ayarlarda. Sanırım CS:GO ve Rainbow da kasmamasının sebebi de %50 de çalışmasının işlemciyle beraber yeterli olması sanırım.
  • Güncel...
  • http://www.userbenchmark.com/ Şu siteden testi indirip uygulayabilir misiniz acaba? Böylece hangi parçada sorun var anlamış oluruz.
  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    tabii ki hemen indiriyorum
    Ben bu programı indirip test ettim bir sayfa açıldı ama bir şey anlamadım. Yardımcı olabilir misiniz ?
  • megundogan M kullanıcısına yanıt
    Sonucun, yani o açılan sayfanın linkini atabilirseniz yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 21 Aralık 2017; 13:5:42 >
    Özelden attım
  • Sorunu cozdunuz mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.