Şimdi Ara

i7 7700HQ sürekli anlık hız değişimi sorun olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba,beyler uzun yıllar masaüstü pc kullandım, ilk defa notebook aldım ve, işlemci başlıkta belirttiğim gibi i7 7700HQ işlemci sürekli anlık olarak frenks değiştiriyor işlemci gücü lazım olunca hızlandırıyor sonra düşürüyor, bu uzun vadede işlemciye zarar verirmi acaba sabitlesekmi hızı? sport moda alınca pcye mesela hız aşırtıyor 3.5ghz ın üstüne çıkıyor min. 3.5 ghz düşüyor 3.7 e kadar çıkıyor ara ara işlemci gücü lazım olunca, fakat bu seferde fazla ısınıyor, ne yapmak gerek bu konuda bilgili arkadaşlardan bilgi istiyorum konu hakkında teşekkürler.

• Tabikide zarar vermez,

İşlemci ihtiyacı olduğunda enerji çekip ihtiyacı olduğunda çekmeden ekonomi sağlıyor,

Cihaz güç seçeneklerinden dengeli modda çalıştığı için denge kuruyor bir nevi,

Tam aksine eğer sürekli sport mod dediğin modda kullanırsan işlemci ihtiyacı olmadığı zamanlarda bile sürekli tam performans çalışıp kendine zarar vericektir.

(zarar derken bir işlemcinin ömrü 20 sene civarıdır bu zararda o ömrü 19 seneye düşürür,ama sen o işlemciyi 19 sene sonra çöp olarak dahi evde tutmayacağın için prensip olarak bir problem yok ama yinede dengelide kalsın tasarruf iyidir)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.goodies B kullanıcısına yanıt
    cevap için tşkler, sürekli voltaj değiştirip anlık olrak saat frenkansı değişiyorya acaba dedim bir sıkıntı olurmu,çünkü masaüstünde biliorsunuz işlemci hızı sabittir hiç oynamaz, ondan merak ettim zaten zararı olsa öyle üretip göndermezler herlde
  • Yanlışınız var masaüstünde'de frekans ve ghz değişir,

Sadece kullandığınız masaüstü eski nesil bir cihaz ise o dönemin bios'unda idle özelliği yoktur.

Güncel sistemlerin (laptop,desktop) bios'ları idle destekli olduğu için saat hızları ve voltajları değişkendir.

asusun anakartı vardı bende am3+ deskli ve işlemcim fx6300dü birkaç sene önce sattım sistemi fakat o sistem de dedğin destek yoktu heralde halbuki okadar eski bir sistemde deyildi enteresan o işlmeci hep sabit frekanstaydı
  • Şöyle örnek vereyim benim kendi kullandığım,

4.5ghz günlük olarak kullandığım intel 6600k işlemcim boştayken 0.8 mhz hıza kadar düşüyor kimi zaman,

Aynı şekilde voltajda 0.8'lere kadar düşüyor.

Tahminimce bazı bios versiyonlarından dolayı veya farkında olmadan oc yaparken bazı arkadaşlarımız idle ayarlarını kapatıyor veya voltajı sürekli sabit tutuyor.

İşlemciyi bu değişken performans moduna nasıl geçirebileceğini soran çok arkadaşımız oluyor forumda.

tşkler notebooklar hep böyle geliyor zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.