Şimdi Ara

İ7 7700K İçin Anakart Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Prime z270-A aldım bana daha iyi gelmişti hata mı ettik acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Hata diyemem hocam. Çünkü Z270-A da kötü bir anakart değil. Sabertooth serisi TUF etiketiyle uzun süreli ve yoğun kullanıma özel bir kart olduğu için ondan biraz daha iyi diyebilirim. Ben şahsen gaming serilerine boşa para kaptırmadığınız için sevindim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 25 Ocak 2017; 14:42:26 >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Kötünün iyisini almış sayıyorum kendimi bir tane prime vardı baktım ucuz, sata girişleri tepeye bakıyor, direkt eledim incelemeye bile almamıştım.

Tuf mark 2 benim anakarttan biraz daha ucuzdu. İlk ona niyetlenmiştim 245 euro fiyatı yüzünden yaklaşmıyordum.

Bir aralar zaten 200 euroluk anakart bakıyordum ama euro öyle hale geldi ki rog serisine bakamadım bile. Aynı fiyat olsa belki rog alırdım.

Kötünün iyisi diyemem. Daha olumlu olarak iyinin ortası denebilir. ROG serisi de ekstrem performans arayanlar ya da ciddi overclock yapanlar için ideal. Sabertooth bu nedenle ikisi arasına oturuyor. Kesinlikle güzel bir anakart almışsınız.

Bahsettiğim gibi TweakTown'un editörü olan arkadaş ile uzunca yazıştıktan sonra ikna olmuştum Sabertooth anakarta. Yoksa benim de ilk başta gözüm ROG ve Gaming serisindeydi. Ben aynı fiyatta arada kalsam Mark 2 ile ilerlerdim sadece ama bu pişmanlık duyulacak bir durum değil kesinlikle.
  • Z270-A Prime zaten mark 2 den daha iyi bir anakart, mark 2 nin vrm dizaynını inceledim resmen şaka gibi. Bildiğin TUF adı altında milleti kandırmaya yönelik hazırlanmış. TUF adına yakışmayan berbat vrm tasarımı, kullanılan fazlar ise Z270-A ile aynı model, mark 1 de ki özel TUF fazlar ile aynı bile değil.

• Bu arada gözümün aldandığı bir nokta var. Güç fazı olaraktan Mark 2 yetersiz. Mark 1 ile Z270-A bu konuda bariz bir şekilde üstünler. Yorumlarımdaki tüm Mark 2 olanları Mark 1 yapmak lazım. Mark 2 epey bir kırpılmış gibi duruyor. Aynı durum Z170 serisinde Sabertooth Mark 1 ile Sabertooth Z170-S arasında yoktu.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben de tam onu yazmıştım. Cidden Mark 2 şaka gibi. Kesinlikle Mark 2 alınmaz.
    Kötünün iyisi dediğim o ilk elediğimden sonraki modellerden biriydi. Gerçi prime modellerinde en iyisi o gibi duruyor.

Valla ben o kadar şeye dikkat ettim ki en sonunda dedim tamam bu iyi. Niyetim asrock k6 idi ama fiyatı ve satıcısı amazon olmamasından eledim. Gigabyte auros k5 vardı o da güzel görünüyordu ama onda da kendi baktığım kriterlere göre fark yok gibiydi. Led olayı gerçekten güzeldi ama bütçeyi aşıyordu. Maks 600 lira veririm derken 700 çıktı...

Neyse artık hayırlısıyla kullanmak nasip olur inşallah. İşlemci de geldikten sonra sistem tamam.

Yok yok gayet iyi seçim olmuş. Ben Z170'teki gibi aynı düşünüp hiç detaylı kontrol etmemişim. Mark 2 bildiğin müşteri düdüklemeye kart olmuş. Mark 1 alınırdı ama onun da Z270-A Prime ile arasında fiyat farkı fazla. Güle güle kullan hocam sen.
  • 270E aldım
    Sağolun içim biraz daha rahatladı. Mark 2 ile mark 1 arasına iki üç model daha girer heralde.

Sağolun darısı isteyenlerin başına inşallah.

Girebilir gerçekten. EVGA'nın FTW DT olayı gibi Mark 2 resmen kandırmaca. Dediğim gibi ilk yaptığım yorumlardan Mark 2 diye yazdıklarımı lütfen Mark 1 kabul edin ancak o zaman mantıklı olur. O da zaten fiyat olarak %25 falan üzerinde Prime Z270-A'nın bile.
    Mark 2'nin önerildiğini fark ettiğimde tembellik edip vrmleri konusunda uyarmadım kusura bakmayın. 270 serisinin ana konusunda buna değinilmişti de. Prime-A gayet iyi bir kart ve niye mark 1 almadım diyecek halinizde yoktur herhalde en iyi ihtimalle garantisiz arada 350 lira gibi bir fark var SSD alırsınız o paraya
  • marshall_fb kullanıcısına yanıt
    %30 fps farkı i7 2600k ile i7 7700k arasında var. Belki biraz daha fazlası(ikisininde 4.5ghzde olduğunu varsayalım). jenerasyondan jenerasyona bahsettiğiniz farklılıklar yok. kablylake, skylake, haswell işlemciler arasında bile gaming olarak fpsler neredeyse aynı.

i7 işlemciler ise oyun oynarken takılma yasamamak için şuanda tercih edilmesi gereken işlemciler. özellikle 144hz düşünenlerin alması gereken bir işlemci.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    %30'a varabilecek maksimum şekilde bir performans farkı olabilir.
    Doğrudan FPS ile değerlendirmek doğru olmaz. İmzamdaki sistemi kullanıyorum i5 6600K ile, 1080p'de 144hz olarak sistemimi zorlayacak oyun piyasada yok şuan için.
    tabiki o konuda haklısınız. eğer işin içine render blender performans farkını katarsak durum değişecektir. eminim 1080p 144hzde i5 6600k oc yapıldığında 144fpsleri görecektir. Ancak anlık fps düşüşleri i7 de çok daha az olacaktır. (%1, 0,1% low fpsleri kastediyorum)

OC'ye gerek kalmadan çok rahat 144FPS alınabiliyor ama video stream gibi ekstra şeylere yetmiyor gücü, bizzat denedim, olmadı.
    Ya video streaming olayının çözünürlüğünü düşürmek gerekiyor ya da oyunun
    ne güzel. bende i5 6400 işlemcimi z170 board ile blck oc yaptım. şuan 4.4ghzde güzelce çalışıyor. sen de sistemini kazasız belasız kullanırsın inşallah.

Umarım, teşekkür ederim.
  • Kurt Knispel kullanıcısına yanıt
    Ben vrm araştırmadım bile o kadar bilgim yok faz benim için faz diyeyim yeter:)

Ssd parası çıkıyor doğru, ah bir de toplamaya başlarken dolar olduğu gibi kalsaydı da ettiğim kâr kalan parçalara gitmeseydi:)

Anakartı bugün montajladım da bu karta 9 tane vida takılıyor değil mi arkadaşa sormuştum 10 demişti ama yuva yok zaten o kadar. Arka panel sayesinde epey uğraştım takarken de, sıkıntı çıkmaz inşallah. İlk defa topluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 25 Ocak 2017; 23:49:14 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.