Şimdi Ara

i7 7700k Problemlerin işlemcisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
2
Favori
11.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: d3f3ct3d

merhaba,770k yerine ne alınabilir hocam? bende suan i5 6500 var gtx1080 ekran kartı var,yeni işlemci almayı planlıyorum 1600tl civarı kendimce 7700k ya karar vermiştim,banada öneride bulunursanız çok sevinirim.

Hocam geçen pazar 6500 den 6700k ya geçtim sırf 7700k problemli diye es geçtim sistemim imzamda. İntelin sitesinden bakarsanız iki işlemci arasında sadece 200mhz fark var. Forumda 1175 tl sıfır satan bi arkadaş var. Ben 1200 tl ye aldım buradan şuan çok memnunum ilk gta 5 denedim darboğaz marboğaz kalmadı
  • Ryzen alabilirsiz,yerinde duramıyor işlemci.Oyun optimizasyonları gelmeye başladı perfonmans artışları müthiş.
    8 çekirdekli işlemci olmasına rağmen oyun alanında da 5 ghz hızla çalışan problemlerin işlemcisi ile arada minimal farklar kaldı,ben bu satırları yazarken öne geçmiş olmasıda muhtemel
    Henüz daha yeni 1 ayını doldurmuş işlemci için bios güncellemeleri sürekli geliyor,gelmeye devam edecek ve windows güncellemeside yolda.
    1 hafta sonra R5 serisi çıkacak,muhtemel olarak yaz başı gibi sistem oturmaya başlar.O zamana kadar perfonmans ivmesi sürekli yukarı doğru olacak
    Diğer konulara resim attım bugün için istersen bak burada da olursa aynı resmi 6 farklı konuda koymuş olacağım...i7 7700k Problemlerin işlemcisii7 7700k Problemlerin işlemcisi

• d3f3ct3d D kullanıcısına yanıt
    mrb hocam arkadaşlarında dediği gibi 1100 tl yi geçmeyecek şekilde 6700k alınabilir, anakartı da değişirim derseniz 1400 tl üstü için r7 1700 alın, ben 7700k ile z270g strix anakartlı sistem toplayacaktım ama şu sorunlar yüzünden vazgeçtim, şimdi r5 leri bekliyorum, umduğum gibi çıkmazsa eğer r7 1700 alacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla amd alinabilir. Ama internetten benchmarklara saglam sitelerin incelemelerine bak. Benim tercihim 7700k oldu epey kiyaslamaya baktiktan sonra

• psychicsaw kullanıcısına yanıt
    Bendede zalman cnps14x vardı bence yeterli gelmiyordu ama birçok kişiye göre yeterli gelebilir sonra h115i ye geçtim 50 nin üstüne pek çıkmıyor
  • O kadar para verip böyle problemler yaşamak sinir bozucu. Firmalar kullanıcıları denek olarak kullanıyorlar yeni çıkardıkları üründe. Umarım düzelir güncellemeyle..

• -dehşet- kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam. benzer durumdan sıkıldığım için delid uygulaması yaptım 4790K işlemcime, termal çözüm olarak sıvı metal kullandım. ani sıcaklık yükselmeleri ortadan kalktı, yük altındaki sıcaklıklar 23ºC kadar düştü. keşke Intel enthusiast sınıfı işlemcilerde yaptığı gibi soğuk lehim kullansa mainstream sınıfı işlemcilerde.. hiç böyle anlık yükselmeler ve aşırı ısınma gibi olaylarla karşılaşmazdık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

aynen öyle hocam. benzer durumdan sıkıldığım için delid uygulaması yaptım 4790K işlemcime, termal çözüm olarak sıvı metal kullandım. ani sıcaklık yükselmeleri ortadan kalktı, yük altındaki sıcaklıklar 23ºC kadar düştü. keşke Intel enthusiast sınıfı işlemcilerde yaptığı gibi soğuk lehim kullansa mainstream sınıfı işlemcilerde.. hiç böyle anlık yükselmeler ve aşırı ısınma gibi olaylarla karşılaşmazdık.

Delid işlemini neyle yaptınız?
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    3 boyutlu yazıcı ile kalıp yaptım, marangozların kullandığı işkence ile sıkıştırdım.

• quote:

3 boyutlu yazıcı ile kalıp yaptım, marangozların kullandığı işkence ile sıkıştırdım.

İyi yapmışsınız ben de şunun gibi bir şey düşünüyorum, belki onla kurtarırız şu işlemciyi.
    İntel toplamaz heralde bunları değil mi?

https://rockitcool.myshopify.com/
    toplamaktan kastınız nedir ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin ısınma sorunu yüzünden toplama ihtimali var mı acaba diyorum.
    yok yapmaz. düşük bir ihtimal; 4770K da olduğu gibi revizyona giderler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psychicsaw

Valla amd alinabilir. Ama internetten benchmarklara saglam sitelerin incelemelerine bak. Benim tercihim 7700k oldu epey kiyaslamaya baktiktan sonra

Merhaba,

Akasa Venom A20 aldınız mı? Memnun musunuz? Ben, CM Seidon 240V ve A20 arasında kalmıştım. A20 bulamayınca Seidon aldım.
  • quote:

yok yapmaz. düşük bir ihtimal; 4770K da olduğu gibi revizyona giderler.

Bir tane delid aracı bulmak şart oldu o zaman sağolun cevaplar için.
    yük altında hele ki oc ile 23c imkansıza yakın...
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    buyrun siz karar verin, yaklaşık 1 saattir BF1 oynuyorum, cpu kullanımları da görselde mevcut.

i7 7700k Problemlerin işlemcisi
    46-52c aralığında kalmış sıcaklıklar siz yük altında 23c yazmışsınız ya yanlış okudunuz ya yanlış yazdınız :)
  • GobliN kullanıcısına yanıt
    ilk defa sıvı soğutma kullanıyorum karşılaştırma yapamayacağım. Ben aldım diye süper falan diyemeyeceğim ama sessiz olduğunu düşünüyorum ısı değerleride gayet iyi duruyor max. 72 gördüm yük altında ama xmp kapalı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.