Şimdi Ara

i7 7700k Problemlerin işlemcisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
2
Favori
11.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Delid yaptıktan sonra soğutucu ile işlemci arasına ihs üzerine koyduğunuz macunu mu kullandınız? Yoksa başka kullandınız mı?
    Delid videolarında hep ihs için sıvı termal macun kullanıyorlar(özellikle Thermal Grizzly Conductonaut) ama soğutucu ile işlemci arasına ne kullanıyorlar onu bir türlü göremedim.
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    hem delid işlemi için hem de soğutucu-işlemci arasına Coollaboratory Liquid Ultra kullandım. ancak soğutucu ile işlemci arasında sıvı metal kullanmasanız da olur, artic mx4 ya da noctua nt-h1 kullansanız da kafi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

hem delid işlemi için hem de soğutucu-işlemci arasına Coollaboratory Liquid Ultra kullandım. ancak soğutucu ile işlemci arasında sıvı metal kullanmasanız da olur, artic mx4 ya da noctua nt-h1 kullansanız da kafi.

Elimde nt h1 var zaten ama sıvı metal bir macun yok.
    Ultra modelini de çok gördüm, delid tool bulabilirsem eğer deneyecem. Fiyatı da keşke uygun olsaydı, 200 lirayı buluyor bir delid işlemi için
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    delid tool satın almak yerine benim yaptığım gibi 3 boyutlu yazıcıdan kalıp çıkarttırın, marangozların kullandığı işkence aleti ya da herhangi bir mengene ile sıkıştırarak açabilirsiniz. toplam maliyeti sıvı metal dahil 75tl civarı tutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

delid tool satın almak yerine benim yaptığım gibi 3 boyutlu yazıcıdan kalıp çıkarttırın, marangozların kullandığı işkence aleti ya da herhangi bir mengene ile sıkıştırarak açabilirsiniz. toplam maliyeti sıvı metal dahil 75tl civarı tutuyor.

3 boyutlu yazıcı işini nasıl halledecem ki? Öyle bir imkanım yok, mengene felan neyse de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Çözüm delid

1000 - 2000 tl para vericeğim, işlemciyi anakarta takamadan söküp delid yapacağım,

• quote:

Orijinalden alıntı: LampdaLamp

quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Çözüm delid

1000 - 2000 tl para vericeğim, işlemciyi anakarta takamadan söküp delid yapacağım,

En iyisi, ben direkt aldığı gibi delid yapanı gördüm.

• Arkadaşlar, ben bir tane i7 960 pert ettim, işlemci kapağını sökeyim dedim ama göbeğinden lehimliymiş. Eski bir amd vardı 6400+ çift çekirdek, bunun da bakır yüzeyi işlemci tepesine lehimliydi.

Şunu anlamıyorum, delid yapanlar nereye delid yapıyor?

yani ortada macun felan yok bildiğin lehim var!!
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    sizin dediğiniz eski işlemcilerde intel 2600k dan sonra bildiğim kadarıyla macuna geçti.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Sandy Bridge'den sonra lehim olayını bıraktı Intel. O yüzden daha kolay açılıyor.

LGA 2011'de lehim olayı devam ediyor tabi.
  • 6700k ve Asus Maximus Hero kullanıyorum. Aynı sıcaklık spike'lari bende de var. Hyper 212 Evo ile 80 dereceleri görüyordum sonra Asus AI Suite ile fan hızlarını manüel ayarlayınca 70-75 arasına indirdim ki tam yükte de değil bu sıcaklıklar. Sonra stok kullandığım halde anakartın işlemciye 1.3V'den fazla voltaj verdiğini farkettim ki bu çoğu insanın 4.6 ghz gibi hızlarda kullanırken verdiği voltaj dolaylarındaydı. Sonra test ede ede 1.225 V'a kadar düşürdüm altını denemedim hem sıcaklık spike'ları iyileşti hem de max sıcaklıklarım ciddi oranda düştü. Spike sadece bir anda yükten düştüğünde oluyor bir anda 60 dereceden 40a düşmesi gibi, sıcaklık çıkarken eskisi gibi 10 15 derecelik spikelar olmuyor daha stabil. Yine de tamamen kurtulmak imkansız sanırım. 1.225 V verip adaptive voltage modunu seçmek yeterli biostan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel ve sorun ???? Kafayı yemiş olmalısınız böyle bişey mümkün değil.

Sensörlerden gelen değerler yanlış veya yanlış okunuyor sadece. İntel'in fazla ısınması mümkün değil. Hangi modelde intelin ısındığı veya ucuz malzemeden ötürü sorun yaşadığı görülmüş.

Bu basit hatayı giderecek bios güncellemesi ve intel tarafından güncelleme hemen gelecektir. O zaman görürüm ben sizi. Hepiniz intel'den ve intel seven arkadaşlardan özür dileyeceksiniz o zaman.

Sahi ne zaman gelir bu basit sorunu halledecek bios güncellemesi bilen var mı ? Veya çıktı mı ? Çıkacaktır elbet tabi hiç kuşkum yok. Ama ne zaman olduğuna dair bi duyum vardır herhalde değil mi ?

Edit: Açıklama gelmiş. Geleceğini söylemiştim zaten. Çokta yerinde olmuş.

Eğer yüksek sıcaklık istemiyorsanız OC yapmayın demişler. Evet arkadaşlar adamlar haklı eğer fazla sıcaklık istemiyorsanız OC yapmayın. Düzgün düzgün kullanın işte. OC yaparsanız sıcaklığa razı olacaksınız. Olay budur yani :

http://www.pcgamer.com/intels-tells-core-i7-7700k-owners-to-stop-overclocking-to-avoid-high-temps/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 7 Mayıs 2017; 2:4:26 >

• i7-7700k yı 4 aydır XIGMATEK Xi-3 HDT macun ile kullanıyorum sıvı soğutmam var turbo ve xmp açık oyunlarda 50 C yi bazen görüyorum bundan öncekide i7-860 ilk seridendi 7-8 sene kullandım bunuda allah ömür verirse kullanırım 10 numara 5 yıldız bir işlemci bu işlemcinin sorun çıkarması mümkün değil eğerki sıkıntı varsa biryerlerde yanlış birşeyler yapılmıştır.
  • amd fx serisi aşırı ısınıyor...
    amd fx 9590 240 watt çekiyor...
    intel çok pahalı satıyor bizi kazıklıyor.
    intel stok fanı çok kötü.
    intel skylakelerde eğilip bükülme sorunu var.
    amd tek çekirdek performansında çok çok kötü. hatta 1000 tl lik fx serileri 200 tl lik g4560'dan bile çok kötü.
    intel her yıl soket değiştiriyor.

şimdide i7 7700k'yı kötülediniz ? ne olacak ? sizden i7 7700k yı alıp 2000 tl nizi geri mi verecek ler ?
    amd ryzen çıktı ama nasıl çıktığı belli değil. ram uyumsuzluğu var daha sonra anakartları optimizasyonsuz. 100 çekirdek olsa ne yazar ?
    grafik stüdyosunda gece gündüz render mi alıyorsunuz ?
    i7 7700k çok kötü ama ryzen de mükemmel değil. ryzen 10 watt güç tüketip 100 dolara satışa çıkmadı. neredeyse i7 7700 k fiyatına satılıyor.

intelde amd de eşittir. ikisininde sorunları vardır. yok değil.

herneyse saçma sapan konular açacağınıza ekonomimiz bitik durumda bunlar için konu açıp uğraşın.

• Sizi bilmem ama ben çatır çatır kullanıyorum, hiçbir problemi yok.
  • bende de i7 4790k var anlık ısı değişimi yükselmesi oluyor

sıvı soğutma olduğu halde

sebebi belkide işlemci içindeki macun sebebi dir bilemiyorum

yazın sıcak havalarda daha da kötü oluyor
  • os_lnx kullanıcısına yanıt
    Açıklamanın özeti

-Domates 10 lira olmuş.

+Yeme o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alito kullanıcısına yanıt
    aynen bendede gram problem yok alan arakadaşlar olduğunu düşünüyorsa iade etsin bence
  • Arkadas konuya bekleniyor. amd'yi surekli yerden yere vurup intel'le nvidia'ya toz kondurmayan birisi. amd dusmanliginin nedeni de zamaninda 7870xt ekran karti almis coil whine cikmis kartta halbuki nvidia kartlarda da cikti o sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadpool__77__

Arkadas konuya bekleniyor. amd'yi surekli yerden yere vurup intel'le nvidia'ya toz kondurmayan birisi. amd dusmanliginin nedeni de zamaninda 7870xt ekran karti almis coil whine cikmis kartta halbuki nvidia kartlarda da cikti o sorun.

Gerçekten bu kadar basit mi bu işler ? aldığım kartta cw çıktı ve AMD kötü mü oldu ? peki forumda hem işlemciler hem ekran kartları için benzer yorum yapan bir dünya insanda aynı şeyi yaşayıp mı bunları söylüyor yoksa ortada belli gerçekler mi var ? Geçiniz, popülist yorumlarla boş gurur kasmayın herkes neyin ne olduğunu biliyor.

Ryzen çıktı da önerecek alternatif sistem oldu kaç yıldır tarihi eser chipsetlerle güncellenmeyen değersiz anakartlarla lafta çok güçlü icraatte güçsüz takoz mimarilerle yüzüne bakan yoktu AMD'nin.

Gerçi Ryzen için bile o kadar büyük beklentileri karşılamadığı söylenen başlıklar falan açıldı dikkatli bakmak lazım, önemli olan sorunsuz olması(anakartıyla beraber) ve paranın karşılığını verebilmesi isterse yeni firma çıksın o versin ondan alalım farketmez yalnız benim bu çağda abuk subuk hatalara, fps droplarına, darboğazlara, takozluklara tahammülüm yok insanlara da sistem önerirken sorunsuzluğundan emin olduğumu öneririm yapacak bir şey yok kimse babamımızın oğlu değil. (kaldı ki fırsatı düştüğünde 1050 Ti yerine 470, 1060 3GB yerine 480 4GB veya 1060 6GB yerine 580 4GB-8GB önerdiğim çok oldu amacımız en az parayla en iyi performans, insanları mutlu etmek topluluğa oynamak değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 7 Mayıs 2017; 13:8:5 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.