Şimdi Ara

i7 8700 turbo bost siteler arası farklı gösteriyor (acil) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-CA3AA6F80

Tamam kardeş bu konuda haklı çıktın :) ah ah her konuda ölümüne bilgi sahibi ama sonra hep aynı hikaye , aaa haklıymışsın diyip başka konuya zıplamak değişik insanlar doldu forum :) , tartışmana değmez hocam

Tamam burda haklı çıktın :)))
    bro bilmemek değil öğrenmemek ayıp ben öğrensin diye söylüyorum adama insanca. bildiğimi paylaşmamak benim ayıbım olur fakat karşımdaki öğrenmemekte ısrar ediyorsa o onun ayıbı.
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Soğutucu alırsa zaten thermal throttling yok... Ayrıca TDP limitini kaldırmadığı müddetçe isterse Corsair H150i Pro taksın yine 3,6 Ghz civarına sabitleniyor. Yukarıda bu tartışmaya girme sebebim "stok soğutucu ile direk takıp tuşa bastığında i7 8700 Cinebench'te Ryzen 1600'e yakın bir puan alıyor, dolayısıyla stok soğutucuyla kullanacaksan o yazan boost frekanslarına güvenme." Demekti. Bunu dedim ve birkaç kişiyle tartışmaaya girdik. Bana kalırsa Adaptive Thermal Monitor'un kapatılmasına izin verilmemeli. Bu özgürlük değil. Etrafta ne yaptığını bilmeyen birçok insan var. Donanıma zarar vermeleri hayli olası. Çıkıp "Kapatın gitsin, keyfinize bakın." diye öğüt vermek de pek makul bir şey değil bana kalırsa. Yine yukarıda arkadaşlar boostun OC gibi çalıştığını %100 yüklerde işlemcinin sürekli 4,3'de kalacağını iddia etmiş. Ürünü satın alıp sonra "Bu niye 4,3 Ghz değil de 3,5 Ghz oluyor" diyen arkadaşa ne diyecek bu arkadaşlar sonra? Bu konuda arkadaşı uyardım. Bir de kaynak video verdim. FX gibi bir işlemcide de Thermal Throttling'i engelleme şansı vermek dünyanın en aptalca şeyiymiş. Zaten 60-70 derecede çalışmak üzere tasarlanan silikon yanar kül olur...

Intel stok soğutucusu dünyada bulabileceğin en büyük çöptür. Daha ötesi yok. Bütün soğutucu üreticileri çöp bir fan çıkaralım diye toplansa, Intel stok soğutucusu gibi bir çöpü üretemez... Bu arada AMD'nin son stok soğutucusu Wraith Prism evet Hyper 212 EVO seviyesinde bir ürün. 65W'lık Ryzen 3'lerle verilen Wraith Stealth dahi, Intel'in çöp stok soğutucusundan fersahlarca daha iyi. Olayı nasıl AMD'ye bağladın onu da anlamadım ya... Intel'in stok soğutucusu yeterli dahi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 19 Nisan 2018; 3:37:19 >

• Kardeşim ben şu forumda hayatımda ilk kez birine "Haklıymışsın bu konuda" dedim. Bilmediğim konularda iddialarda bulunma huyum yoktur. Aklım mantığım Thermal Throttling'in kaldırılmasına izin verecek bir özelliğin koyulmasını gerekçelendiremediği için "Yüksek ihtimal, öyle bir şey yoktur" dedim. Sonra da arkadaş haksız olduğumu söyleyince bu konuda haklıymışsın dedim. Ne yapalım hırsızlık yaptığında yakalandığında dahi "Hırsızlar şerefsizdir, Allah hepsinin belasını versin" diyen adamlar gibi mi takılalım... AKP sonrası Türkiye'de bu normal oldu herhalde. Bir konuda haksız olduğumuzu kabul edip bir erdem gösteriyoruz(kaldı ki daha önceki konuyla alakası olmayan bir şey bu tartışma, bütün tartışmalar konu sahibine stok soğutucuyla çalıştırdığında öyle tüm çekirdeklerde 4,3 falan göremeyeceğini belirtmek içindi, yani ben zıplamıyorum başka konuya), siz arkamdan atıp tutuyorsunuz... Ayıptır vallahi.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Soğutucu alırsa zaten thermal throttling yok... Ayrıca TDP limitini kaldırmadığı müddetçe isterse Corsair H150i Pro taksın yine 3,6 Ghz civarına sabitleniyor. Yukarıda bu tartışmaya girme sebebim "stok soğutucu ile direk takıp tuşa bastığında i7 8700 Cinebench'te Ryzen 1600'e yakın bir puan alıyor, dolayısıyla stok soğutucuyla kullanacaksan o yazan boost frekanslarına güvenme." Demekti. Bunu dedim ve birkaç kişiyle tartışmaaya girdik. Bana kalırsa Adaptive Thermal Monitor'un kapatılmasına izin verilmemeli. Bu özgürlük değil. Etrafta ne yaptığını bilmeyen birçok insan var. Donanıma zarar vermeleri hayli olası. Çıkıp "Kapatın gitsin, keyfinize bakın." diye öğüt vermek de pek makul bir şey değil bana kalırsa. Yine yukarıda arkadaşlar boostun OC gibi çalıştığını %100 yüklerde işlemcinin sürekli 4,3'de kalacağını iddia etmiş. Ürünü satın alıp sonra "Bu niye 4,3 Ghz değil de 3,5 Ghz oluyor" diyen arkadaşa ne diyecek bu arkadaşlar sonra? Bu konuda arkadaşı uyardım. Bir de kaynak video verdim. FX gibi bir işlemcide de Thermal Throttling'i engelleme şansı vermek dünyanın en aptalca şeyiymiş. Zaten 60-70 derecede çalışmak üzere tasarlanan silikon yanar kül olur...

Intel stok soğutucusu dünyada bulabileceğin en büyük çöptür. Daha ötesi yok. Bütün soğutucu üreticileri çöp bir fan çıkaralım diye toplansa, Intel stok soğutucusu gibi bir çöpü üretemez... Bu arada AMD'nin son stok soğutucusu Wraith Prism evet Hyper 212 EVO seviyesinde bir ürün. 65W'lık Ryzen 3'lerle verilen Wraith Stealth dahi, Intel'in çöp stok soğutucusundan fersahlarca daha iyi. Olayı nasıl AMD'ye bağladın onu da anlamadım ya... Intel'in stok soğutucusu yeterli dahi değil.
    o öyle değil işte sadece işlemci sıcaklığıyla bitmiyor olay istediği soğutucuyu alsın anakart voltaj kontrolcüleri ısınınca yine thermal throttle oluyor voltajla birlikte frekansta düşürüyor işlemci.

sabitleniyor dediğin frekanslar overclock olamayan işlemcinin boost frekans aralığındaki değerler ya, dediğim gibi adam sana 4 ghz overclock mode demiyor turbo boost diyor stok frekans ile max boost frekansın arasında frekans alırsın diyor boost diyor boost ben mi anlatamıyorum. 8700 varken 8700k niye çıkartıyor o zaman? git yap overclockı istediğin frekansta sabit kal diye.

kapatılmasına izin verilmemeli diyorsun bilmeyen insan sen gibi bilmiyor işte zaten thermal monitor falan dolayısıyla dokunmuyorda ayara.

ürünü satan sana stok frekansı bu boost frekansı bu diye satıyor. 4.3 ghz diye satmıyor 3.5 diye satıyor 4.3e kadar boost olabilir şartlara bağlı olarak diyor. sen ise illa 4.3 olacak diyorsun adam overclock değil o boost diyor overclock istiyosan k uzantılısını al diyor. burada hiçbir yalan dolan yok. 4.3 bekleyenler boost ne overclock ne onu öğrensin önce. daha nasıl anlatayım arkadaş.

herşey bitti stok soğutucu üzerinden bambaşka konular kurdun kafanda iyi yada kötü banane amdnin intelin stok soğutucusundan mümkünse hiç vermesinler boşuna 10-15 dolarda o çöplere para bayılmayalım fiyat dahilinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 19 Nisan 2018; 3:52:18 >

• Abim olay ne aslında biliyormusun yanlış anlama ama , sürekli bir kavga yada tartışma içindesin ve açtığın konulara bak hep aynı şekilde , tabi bu kendi görüşüm tarzın budur saygı duyarım eleştirmedim bile ama bir güne bir gün ne bir incelemeni gördüm ne kullandığın işlemci ne sistem hakkında nede başka birşey hakkında sadece her konuda kendinde dikkat et bir youtube videosu paylaşıyorsun yada yabancı forumlardan link yapıştırıyorsun , translate yapıp copy paste devam ediyorsun .

Tabi bu benim görüşüm ve izlenimlerim sadece saygı duyarım yine tarzına ama hoş değil biraz kendi işlemcinle ilgili incelemeler test sonuçları yada başka işler yapsan daha da hoş olur

Bıktırdın yemin ederim amd intel kavgası yapmaktan okutmaktan , 3. Bir işlemci çıksada onu kullansak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.