Şimdi Ara

i7 8700 turbo bost siteler arası farklı gösteriyor (acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i7 8700 almaya karar verdim ama siteler arası turbo bost hızı farklı gösteriyor
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=9124
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-8700-soket-1151-3-2ghz-12mb-onbellek-14nm-islemci.html#urun-ozellikleri

neden biri 4.2 ghz derken diğeri 4.6 diyiyor bun işlemciler aynı değiller mi ?

arkadaşlar acelem var vatanda indirim var 1500 tl ye başka güvenilir bir yerden alamam

• İşlemci aynı işlemci. Fark yok.

4600 MHz (1 core)
    4500 MHz (2 cores)
    4300 MHz (3 or more cores)
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    şuan aydınlandım sağolun
  • 1300 TL'den fazla verilmez 8700'e.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    tr de garantili olarak böyle bir fiyat yok :(
  • Hocam stok soğutucu ile kullanacaksanız fazla beklentiye girmeyin. %50-60 üzeri yüklerde işlemci 3,7 Ghz dolaylarında çalışıyor. Yük %100 ise 3,5 Ghz'ye çekiyor. Bahsi geçen frekansları efektif olarak kullanabilmek için en az 150-200 TL'lik bir soğutucu almalısınız.
    https://www.youtube.com/watch?v=W2HuMxB0qT0

Stok soğutucusuyla i7 8700 default ayarlarda Cinebench R15 testinde stok Ryzen 1600 civarı performans gösteriyor. Fiyatı ise neredeyse iki katı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 15 Nisan 2018; 15:36:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam stok soğutucu ile kullanacaksanız fazla beklentiye girmeyin. %50-60 üzeri yüklerde işlemci 3,7 Ghz dolaylarında çalışıyor. Yük %100 ise 3,5 Ghz'ye çekiyor. Bahsi geçen frekansları efektif olarak kullanabilmek için en az 150-200 TL'lik bir soğutucu almalısınız.
    https://www.youtube.com/watch?v=W2HuMxB0qT0

Stok soğutucusuyla i7 8700 default ayarlarda Cinebench R15 testinde stok Ryzen 1600 civarı performans gösteriyor. Fiyatı ise neredeyse iki katı.
    Ya hocam herşeyi yap şu yorumu yapma işte, komik duruma düşüyorsun. Tamam I7 8700 4.3 Ghz 6C/12T çalışsın, R5 1600'ü köküne kadar OC yapsan max dayanağı yine 4Ghz.

He kaldı ki "ne olursa olsun" 8700 tepe tepe 1600'den daha iyidir. İster render isterse oyun, 2 katı fiyatına demişsin, 1800X'den iyi bir işlemciden bahsediyoruz.

Ya kardeşim gönderdiğim linki izlesene... Çok mu gençsiniz anlamıyorum. Ne bu şiddet bu celal...

İzlemeye vaktim yok diyorsan özet: i7 8700 Cinebench yaparken TDP limitini aştığı için 3,5 Ghz ile çalışıyor. Intel XTU ile TDP limitini kaldırırsanız(h310 ve b360 anakartlarda TDP limitini kaldırma özelliği çalışmıyor da olabilir) da stok soğutucuyla sıcaklıklar artıyor ve thermal throttle oluyor. TDP limitinin kaldırıldığı durumda da 3,6-3,7 Ghz civarında çalışıyor işlemci. Her ne kadar aşılmış olsa da, Intel işlemcilerde de 3,9 Ghz dolaylarında bir duvar var. Verimliliğin azaldığı bir kırılma noktası 3,9 Ghz. 4,2 Ghz falan 65W bir işlemci için acayip fazla. 4,6 Ghz tek çekirdek turbosunda tek bir çekirdeğin harcadığı elektrik 25W falan.

4,3 Ghz çalışmıyor. Coffee Lake işlemciler (8700) turbo yaparken 2 şeyi kontrol ediyor;

1- 65W TDP'yi geçiyor mu. Geçiyorsa 9 saniye boyunca buna izin veriyor, daha sonra geçmeyecek şekilde hız düşürüyor.

2- işlemci sıcaklığı 80 dereceyi geçiyor mu(K işlemcilerde 100 dereceye kadar turboya devam ediyor). Geçiyorsa direkt olarak sıcaklığı düşürmek adına frekans düşürüyor. Stok soğutucuyla i7 8700, stok soğutuculu Ryzen 1600'e çok benzer "RENDER PERFORMANSI VERİR". Eğer bir oyun da işlemciye %60-70(örn; AC:Origins) civarı yükleniyorsa i5 8400'e dahi yakın bir oyun performansı verecektir. Hatta stok Ryzen 2600X, yeni boost algoritmasının tüm çekirdekleri yüksek hızda çalıştırmasına izin vermesi sayesinde, hızlı bir bellek ile renderde i7 8700'ü geçer, oyunlarda da benzer performans verir. Bakalım görelim.

Bu oyun performansı işinde doğru düzgün zamanlamalı RAM ile test yapan yok. Ve RAM'ın etkisi çok büyük. Mesela 480P Low ayarlarda BF1 Single Player FPS testi yaptım elimdeki GPU güçsüz olduğu için;https://www.youtube.com/watch?v=jXonFbd6GBs&feature=youtu.be

Bir ara Multiplayer test de yapacağım. Yayınlarım onu da. Ryzen işlemciler birçok oyunda FPS olarak bir sorun yaşamıyor aslında. Çok abartılıyor olay. Bazı FPS farklılıklarının sebebi CPU darboğazı değil Nvidia driverlarının Ryzen ile düzgün çalışmaması. Dediğim gibi lütfen yorum yapmadan önce dayanak olarak gönderilen videoyu izleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 15 Nisan 2018; 16:47:23 >

• quote:

Ya kardeşim gönderdiğim linki izlesene... Çok mu gençsiniz anlamıyorum. Ne bu şiddet bu celal...

İzlemeye vaktim yok diyorsan özet: i7 8700 Cinebench yaparken TDP limitini aştığı için 3,5 Ghz ile çalışıyor. Intel XTU ile TDP limitini kaldırırsanız(h310 ve b360 anakartlarda TDP limitini kaldırma özelliği çalışmıyor da olabilir) da stok soğutucuyla sıcaklıklar artıyor ve thermal throttle oluyor. TDP limitinin kaldırıldığı durumda da 3,6-3,7 Ghz civarında çalışıyor işlemci. Her ne kadar aşılmış olsa da, Intel işlemcilerde de 3,9 Ghz dolaylarında bir duvar var. Verimliliğin azaldığı bir kırılma noktası 3,9 Ghz. 4,2 Ghz falan 65W bir işlemci için acayip fazla. 4,6 Ghz tek çekirdek turbosunda tek bir çekirdeğin harcadığı elektrik 25W falan.

4,3 Ghz çalışmıyor. Coffee Lake işlemciler (8700) turbo yaparken 2 şeyi kontrol ediyor;

1- 65W TDP'yi geçiyor mu. Geçiyorsa 9 saniye boyunca buna izin veriyor, daha sonra geçmeyecek şekilde hız düşürüyor.

2- işlemci sıcaklığı 80 dereceyi geçiyor mu(K işlemcilerde 100 dereceye kadar turboya devam ediyor). Geçiyorsa direkt olarak sıcaklığı düşürmek adına frekans düşürüyor. Stok soğutucuyla i7 8700, stok soğutuculu Ryzen 1600'e çok benzer "RENDER PERFORMANSI VERİR". Eğer bir oyun da işlemciye %60-70(örn; AC:Origins) civarı yükleniyorsa i5 8400'e dahi yakın bir oyun performansı verecektir. Hatta stok Ryzen 2600X, yeni boost algoritmasının tüm çekirdekleri yüksek hızda çalıştırmasına izin vermesi sayesinde, hızlı bir bellek ile renderde i7 8700'ü geçer, oyunlarda da benzer performans verir. Bakalım görelim.

Bu oyun performansı işinde doğru düzgün zamanlamalı RAM ile test yapan yok. Ve RAM'ın etkisi çok büyük. Mesela 480P Low ayarlarda BF1 Single Player FPS testi yaptım elimdeki GPU güçsüz olduğu için;https://www.youtube.com/watch?v=jXonFbd6GBs&feature=youtu.be

Bir ara Multiplayer test de yapacağım. Yayınlarım onu da. Ryzen işlemciler birçok oyunda FPS olarak bir sorun yaşamıyor aslında. Çok abartılıyor olay. Bazı FPS farklılıklarının sebebi CPU darboğazı değil Nvidia driverlarının Ryzen ile düzgün çalışmaması. Dediğim gibi lütfen yorum yapmadan önce dayanak olarak gönderilen videoyu izleyin.
    8700'ün stok fanının throttle yaptırmayacağını iddia etmedim zaten, kaldı ki 8400 bile 70 dereceyi görürken stok fanla 8700'ün sorunsuz çalışmasını beklemiyorum. Bu intelin ayıbıdır bişey diyemem.

Yanlış bildiğiniz 2 şeye değineyim.

1: 8700 stok fabrika ayarında yukarıda verdiğim değerlerde çalışır. 1 core = 4.6 ghz, 6 core = 4.3 ghz yük durumuna göre. Anakarttan bağımsız olarak da turbo ve multicore enhancement kapadıldığı takdirde 8700'ü 6 çekirdek 4.3 ghz sabit kullanabiliyorsunuz. 102.5 BCLK yaparsanız da 6 core birden 4.4 Ghz'de sorunsuz çalışır.

2: Yine aynı şey, bugün 8700 alan hiç bir insan evladı stok fan kullanmaz, kaldı ki kullanıyorsa da dediğiniz gibi throttle sebep oluyor. Bunun önüne geçmek de imkansız değil. Biraz undervolt ile stabil 4.3 ghz 1.1v gibi rahatca kullanılır, yükte 70 dereceye kadar çıkması da normaldir.

2xxx serisi ise tam bir muamma, hala 4-4.1 ghz barajındaysa at çöpe, hiç bir işime yaramaz.

He bir de şu her oyunda ryzenler düşük fps verince çamuru NVidia'ya, oyun yapımcısına, windows'a atmaktan vazgeçin.

Örn. CoffeLake çıktğında CS:GO'ya özel patch mi geldi Intel için? Yoo, hiç bir donanım ile etkileşim olmadı ki Ryzen için oyun patchi falan beklemek sadece gariban tesellisi.

8700 alıp "OC ile falan uğraşmayacağım ben" deyip stok fan+b360 anakartla hiçbir şey ellemeden alacağı Cinebench sonucu yine A320 anakartına Ryzen 1600 işlemcisini takan bir insanın alacağı Cinebench sonucu ile aynı seviyede. Ben bunu söylüyorum. İki işlemcinin potansiyeli aynı demiyorum. Ancak i7 8700k yerine düz versiyonu alanlar yüksek ihtimalle yukarıdaki kafadaki insanlar olacağından, arkadaşları hayal kırıklığına uğramamaları için uyarıyorum. Tepki verdiğin mesajı okursan orada "Stok soğutucu ile kullanacaksanız" ifadesini görürsün. Bütün çekirdekler 4,3 yapmaya sağlam bir soğutucu gerekir aksi takdirde yine thermal throttle yersiniz, çünkü k olmayan işlemcilerde 80 derece thermal throttlingin başladığı nokta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    1800x ten oyun performansı olarak ustun demek istediniz sanirim??

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Maalesef ki bilgin yanlış. 4.3 ghze sabitliyor %50 üstü yükte. Default olarak 8700 de stok soğutma çıkıyor bu da demek oluyor ki intel bunla çıkarabilmiş bunu.
    Önemli olan tek çekirdek performansı hala birçok oyunda yoksa ben ryzen alırdım 8700K var ryzen 2 bekliyorum ryzen+ dada gördük gelişme olacak gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

sıcaklığa bağlı hız düşürme konusunda bilmediğin birşey var, intel thermal monitor'ı kapatınca işlemci yanıp kül olana kadar hız düşürmüyor.

• Ya verdiğim linki izlesene. Adam denemiş. Çalışmıyor işte. Önce TDP limitine takılıyor. Z370 anakart aldıysan tdp limitini arttırıyorsun, o zaman da 80 dereceyi geçip thermal throttlong yapıyor. 8700k ise 100 dereceye kadar thermal throttle olmayıp tüm çekirdekleri 4,3'de çalışabiliyor 100+ derece olarak.

Rogue Agen: kardeşim hayatımda ilk kez thermal throttlingin durdurulabileceğini iddia eden birini görüyorum. Computerbase sitesi de Hardwareunboxed sitesi de düşünememiş senin düşündüğünü. Hayrına al da bir i7-8700 dene bulgilendir bizi iddianda ısrarcıysan. Bilmiyorsan da insanları yanlış bilgilendirme.

• quote:

Ya verdiğim linki izlesene. Adam denemiş. Çalışmıyor işte. Önce TDP limitine takılıyor. Z370 anakart aldıysan tdp limitini arttırıyorsun, o zaman da 80 dereceyi geçip thermal throttlong yapıyor. 8700k ise 100 dereceye kadar thermal throttle olmayıp tüm çekirdekleri 4,3'de çalışabiliyor 100+ derece olarak.

Rogue Agen: kardeşim hayatımda ilk kez thermal throttlingin durdurulabileceğini iddia eden birini görüyorum. Computerbase sitesi de Hardwareunboxed sitesi de düşünememiş senin düşündüğünü. Hayrına al da bir i7-8700 dene bulgilendir bizi iddianda ısrarcıysan. Bilmiyorsan da insanları yanlış bilgilendirme.
    günaydin o zaman. iddia etmiyorum gercekleri soyluyorum araştır gör benim almama gerek yok, intelde thermal monitor amd'de hpc mode olarak geçiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    1- Güncel işlemcilerde termal limitleri kaldıramazsın.
    2- Velev ki kaldırdın, stok soğutucuyla 4,3 Ghz'de çalışan 8700 bir gün kapanır ve bir daha açılmaz. Belki anakartı yakar, belki kendisini yakar...
    3- Aksini iddia ediyorsan hodri meydan, yap da görelim. Ben modsuz BIOS ile vs. yapılmadığına büyük oranda eminim.
  • quote:

1- Güncel işlemcilerde termal limitleri kaldıramazsın.
    2- Velev ki kaldırdın, stok soğutucuyla 4,3 Ghz'de çalışan 8700 bir gün kapanır ve bir daha açılmaz. Belki anakartı yakar, belki kendisini yakar...
    3- Aksini iddia ediyorsan hodri meydan, yap da görelim. Ben modsuz BIOS ile vs. yapılmadığına büyük oranda eminim.
    1- intelde eskisi yenisi hepsinde kaldırabiliyorsun amd artık hpc mode'u kaldırdı ryzenlarda.
    2- dediğim gibi kaldırılıyor. (thermal monitor enabled olunca düşürüyor disabled olunca yansada dokunmuyor)kimin ne yakacağı umrunda değil adamlar sunmuş sonuçta bunu.
    3- hodri meydan
    bios mod falan yok dediğim gibi hep vardı halada var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 19 Nisan 2018; 1:10:39 >

Tamam kardeş, bu konuda haklı çıktın. Ama bu özellik muhtemelen yalnızca OC destekli anakartlarda mevcut, belki de K olmayan serilerde bu menülere ulaşamıyorsun dahi... Biz B360+i7 8700+Stok soğutucu kullanan bir insandan bahsediyoruz. Ayrıca ne yaparsan yap sıcaklık 120 derece olduğunda işlemci elektriği kesiyormuş.

YANİ SEN STOK SOĞUTUCUYLA İ7-8700 KULLANAN İNSANLARA BÜTÜN ÇEKİRDEKLER 4,3 GHZ OLSUN DİYE BU ÖZELLİĞİ AÇIP CPU'LARINI YAKMALARINI ÖNERİYORSUN ÖYLE Mİ?

Şaka gibisiniz vallahi...

i7 8700 gibi bir işlemcinin müşterisi "Takarım kullanırım abi, hiçbir şeyle uğraşmam" diyen insandır. Bu insan da takar stok soğutucusunu orta-alt segment bir anakarta kullanır. Bu adama "Bütün çekirdekler 4,3 Ghz oluyor" diye bilgilendirme yapmak alenen kandırmaktır. Intel yapıyor, bari siz yapmayın...

Z370 anakartın olacak da Adaptive Thermal Monitoring'i ve Power Limit'i kaldıracaksın, işlemci de 100-120 derece aralarını görecek ve o sırada tüm çekirdekleriyle 4,3 Ghz'de çalışacak... Vay anam vay.

• quote:

Tamam kardeş, bu konuda haklı çıktın. Ama bu özellik muhtemelen yalnızca OC destekli anakartlarda mevcut, belki de K olmayan serilerde bu menülere ulaşamıyorsun dahi... Biz B360+i7 8700+Stok soğutucu kullanan bir insandan bahsediyoruz. Ayrıca ne yaparsan yap sıcaklık 120 derece olduğunda işlemci elektriği kesiyormuş.

YANİ SEN STOK SOĞUTUCUYLA İ7-8700 KULLANAN İNSANLARA BÜTÜN ÇEKİRDEKLER 4,3 GHZ OLSUN DİYE BU ÖZELLİĞİ AÇIP CPU'LARINI YAKMALARINI ÖNERİYORSUN ÖYLE Mİ?

Şaka gibisiniz vallahi...

i7 8700 gibi bir işlemcinin müşterisi "Takarım kullanırım abi, hiçbir şeyle uğraşmam" diyen insandır. Bu insan da takar stok soğutucusunu orta-alt segment bir anakarta kullanır. Bu adama "Bütün çekirdekler 4,3 Ghz oluyor" diye bilgilendirme yapmak alenen kandırmaktır. Intel yapıyor, bari siz yapmayın...

Z370 anakartın olacak da Adaptive Thermal Monitoring'i ve Power Limit'i kaldıracaksın, işlemci de 100-120 derece aralarını görecek ve o sırada tüm çekirdekleriyle 4,3 Ghz'de çalışacak... Vay anam vay.
    hala ulaşamıyorsun diyorsun ya alakası yok hepsinde var diyorum en alttaki ss h110m pro-vd biosu. intelde sıcaklığa bağlı clock düşüşü diye birşey yok yani bunu aklına bir sok. şimdiye kadar böyle biliyor olmana gerçekten şaşırdım doğrusu.

tjunction sınırı dünyadaki tüm işlemcilerde mevcut. thermal monitor'ı bilip kapatacak adam zaten soğutmasına güveniyordur. gerisi zaten sen gibi bilmiyordur bile.

intel ne zaman demiş bütün çekirdekler 4.3 ghz olacak diye? overclock mode demiyor ki adam sana turbo boost max 4.3 ghz demesini sen tüm çekirdekler 4.3 ghz olacak diye kendin kendini şartlandırmışsın. adı üstünde boost bu overclock değil stok ile max boost frekans arasında diyor adam sana nasıl öyle anlayabiliyorsun pes yani.

takar kullanırım uğraşmam örneğini verdiğin adama niye sadece intel kullanıcısı kılığına sokuyorsun ki intel özgürlüğü tanımış kapatma şansı vermiş adama alır kendi bir soğutucu 80 90larda gezer tj limitine vurmaz clockta düşmez alır istediği performansı. amd tarafında adam soğutucusunu almış tj limitine vurmayacağından emin 80lerde gezsin ama hız düşmesin istiyor yine de thermal throttle la boğuşuyor bu daha mantıklı geliyor sana? fx'lerde hpc mode ayarıyla kapatıyordu ryzenlarda hiç kapatamıyor artık thermal throttle'a karşı eli kolu bağlı yazık. sanki amd hyper 212 evo veriyor işlemci yanında birde intel stok soğutucuya sallıyorsun akıl alır gibi değil

en sonunda iyice dediğimi kabul edip savunduğun şeyden sapmışsın kapatınca 100 120 görür hikayeleriyle kendini avutmaya başlamışsın good job man

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 19 Nisan 2018; 3:7:47 >

Tamam kardeş bu konuda haklı çıktın :) ah ah her konuda ölümüne bilgi sahibi ama sonra hep aynı hikaye , aaa haklıymışsın diyip başka konuya zıplamak değişik insanlar doldu forum :) , tartışmana değmez hocam

Tamam burda haklı çıktın :)))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.