Şimdi Ara

i7 920 + EX58 Extreme Yüksek Isı Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zaman önce bilgisayarımı topladım sistem şu şekilde
    i7 920 (D0)
    Gigabyte EX-58 UD5 Extreme
    Radeon HD5870
    Kingston HyperX 3x2 DDR3 2000 mhz
    Enermax Liberty 620 W

Problem şöyle.. İlk zamanlarda stock cpu fanı ile kullandım sistemi, sonra daha iyi bir işlemci soğutucu ile kullandım.
    Yine burdan bir arkadaşın yardımı ile overclock yapmaya kalktığımda ise işlemci sıcaklığımın overclock olmadan normalin üstünde olduğunu gördük idle 38 primte95 testlerinde 85 leri görüyordu.
    Soğutucuyu ve termal macunu değiştirmeye karar verdim ve ozaman Thermaltake Frio OCK ile birlikte yine Thermaltake TG-1 macun aldım.
    Fakat overclock yapmadan o şekilde bios default olarak kullandım..
    Şuanda bu setup idle 40 dereceki hava şuanda ciddi soğuk, full load primeda 69 lara kadar çıkıyor 70 derecenin altında sabit kalıyor.
    Bu işlemcide overclock yok, herhangi bir voltaj arttırımı söz konusu değil en az 3 defa termal macunun tüm yüzeye ince bir tabaka şeklinde yayıldığından ve heryerinin temas ettiğinden emin olmak için tekrar tekrar uyguladım.
    İşlemci fanını 2000rpm de çalıştırıyorum.
    Gigabyte ın aynı işlemci ve ana kartı ile 4.0 ghz de cpu vcore 1.400 ve qpi 1.515 voltaj değerleri ile prime stres testinde maksimum 53 derece gördüğünü görünce asabım bozuldu.
    http://imagescdn.tweaktown.com/imagebank/Core%20i7%20920%20oc%204G%202008.12.12_%28ENG%29.pdf

Buarada kasa olarak VH6000BWS kullanıyorum üzerinde gelen fanları ile birlikte ekstra olarak sadece işlemci soğutucum var.
    Bu sıcaklığa ne sebep oluyor olabilir? Overclock olmadan idle ve maksimum değerlerim ciddi yüksek.
    Gigabyte ın uyguladığı voltaj ve overclock değerleri ile idle sıcaklığım 60 larda stres altında ise 100 derecelere vurup sistem kendini kapatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jam da Joker -- 23 Kasım 2014; 19:07:58 >

• termal macunu yenile işlemci sugutucusunun tam oturdugundan emin ol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.