Arkadaşlar eski anakartım malesef çuvalladı. Yenisini alacağım. Ancak iki kart arasında kaldım. Birisi ASUS Rampage III GENE Intel X58/ICH10R DDR3 diğeri ise GIGABYTE X58A-UD3R Intel X58 / ICH10R Soket 1366 DDR3 2200MHz (O/C) USB 3.0. İkiside sata 3.0 ve USB 3.0 ı destekliyor. Asus Gigabyte tan 100 tl daha pahalı. Sizce hangisi daha iyidir ? Aradaki 100 tl yi vermeye değer mi ? Sistemim ise şöyle : Core I7 920. OCZ 3x2 Gb. DDR3 1066 Mhz ram. 2x 1TB. Western Digital Cavair Hdd. Zotac 8800 GT AMP Edition. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Her zaman için ASUS
Ben de i7 930 alıcam yakın zamanda. Ben anakart olarak Asus p6x58d-e ye karar vermiştim aslında. Gigabyte karşılaştırmıştım(UD3R) ile ancak Gigabyteın ramlerle yaşadığı sorunlarla uğraşmak istemediğim için Asus diyordum. Yalnız şimdi de p6x58d-e ile Rampage III Gene arasında kaldım. Aşağıdaki incelemede Gene hemen hemen her testte daha iyi x58d-e den ancak en sonda yine de x58d-e öneriliyor. Aklım karıştı açıkçası. Ayrıca SLI yapmayı düşündüğüm için yer sıkıntısı olur mu da aklımda. Gerçi her anakartta oluyor iki slotlu ekran kartı kullanılıyorsa.
Sonuç olarak bu fiyatlar civarında bu üç kart var konuyu açan arkadaşın dediği gibi sizce hangisi alınmalı?
Daha önce sürekli gigabyte anakart kullandım. Overclock için gigabyte mı iyidir Asus mu ? Gigabyteın overclok menüsü çok zengin gerçi biraz karışık ama her şeyi yapabiliyorsunuz Asus tada bu opsiyonlar varmı ?
asusun biosu çok sade oc çok kolay. gigabyte da iyi ama o model sizin ramlerle sıkıntı yaşatabilir. gigabyte alırsanız ud5 alın.
bence 100 tl daha var asus al. bende asus kullanıyorum sorun yaşamadım.
rampage 3 gene benim bildiğim mini atx kasalar için yani normal ramageden küçük.biraz daha araştır bence.