Şimdi Ara

i7 930 İşlemci - Isı Ölçme Programları Arası Tutarsızlık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kardeşim yanlış anlaşıldım özür dilerim. senin işlemciye takoz demedim. bazı işlemciye ne kadar voltaj versende yemez, oc olmaz. ama senin işlemci iyi de sıcaklıklar biraz yüksek. ben sana noctua D14 tavsiye ederdim de x58a ud3r'de galiba ram slotlarına değiyormuş. i7 930-950 başlıklı konuya bakarsan xanberk nickli arkadaş öyle söylüyor. ona tavsiye ettiğim termalrirgt ultra 120 extreme'i ve noctua fanları sana da tavsiye ederim. sana da tavsiye ederim. ben de 922 kullanıyorum 8 adet 12cm, 1 adet 14cm ve 1 adet 22cm fan var. 2 tane de noctua D14'ün kendi fanları var. demek istediğim kasan çok süper fan takmaya müsait avantajını kullanmalısın.
  • yok yanlış anlaşılmadın ben takoz dedin demedim sadece olmadığına dair yorum yaptım..fan zaten taktım imzada da yazıyor..yan paneldeki ve tepedeki 20cm yerine 2x14cm düşündüm ama biraz gürültülü olduğundan vazgeçtim..kasa serin baya sıkıntı yok ama sıcaklıklar yüksek oluyor.. şuan 160bclk 10 ram çarpanı ve turbo boost etkin çalıştırıyorum hala 50lerde geziyor boşta..4.0 da da 50 ydi boşta bakalım şimdi yükte kaç çıkcak max ona bakıcam..cpu cooler bi süre sonra akasa nero ya da ccf alcam sanırım..

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirut -- 25 Ağustos 2010; 2:01:23 >
  • sen dediğim soğutucu ve fanlardan şaşma. hem gayet performanslı, hem de gayet sessiz bir kombinasyon. sadece noctua fanlar biraz pahalı. ama noctua D14 kadar yer kaplamamasına rağmen D14 kadar performanslı bir soğutucu.
  • link atarsan sevinirim...bir de cpu cooler montajı hiç yapmadım o yüzden korkuyorum biraz da :)
    bunu da vatandan aldığım için herşeyi istediğim gibi montaj yaptılar sağolsunlar...
  • işlemci soğutucu bu:
    http://www.sanalmarketim.com/urun/26aca8147c5189d41b46f5061abfaf3f/THERMALRIGHT-Ultra-120-eXtreme-Rev.C-AMD/Intel-LGA-775/1366-Islemci-Sogutucusu

2 adette bu fandan al:
    http://www.sanalmarketim.com/urun/05b9de2284ce32b9c00e2909f8d89dcf/NOCTUA-NF-P12-1300-1300Rpm-120mm-16.9dB-Kasa-Fani

fanlar biraz tuzlu ama soğutucuyu istersen forumdan 2. el al. metal sonuçta bozulacak bir tarafı yok. montajı da öğren kardeşim. nereye kadar vatanın teknik olmayan teknisyenlerinden yardım alacaksın. talimatname soğutucunun kutusundan çıkıyor ona göre kurulum yaparsın.

• 160bclk + turbo boost enebled + auto voltaj + 10ram çarpanı + xmp enebled ile alınan sonucun ss i
    sıcaklıklar yükte baya düşük çıktı öncekine göre..

i7 930 İşlemci - Isı Ölçme Programları Arası Tutarsızlık

i7 930 İşlemci - Isı Ölçme Programları Arası Tutarsızlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirut -- 25 Ağustos 2010; 2:30:13 >

• @El Mukteda
    teşekkürler linkler için..
    yakın bir zamanda düşüneceğim böyle bir upgrade..

sende fanlar nereye ve kac cm lik takılı??
  • 2 adet 12cm yan kapakta, 2 adet 12cm üstte, 1 adet 12cm arkada, 1 adet 14cm tabanda, 3 adet 12cm hdd panelin arkasında, 1 adet 22cm hdd panelin önünde ve en önemlisi cpu cooler noctua D14 ve kasa içi sıcaklığına en büyük etkiyi yapan parça. kasa içinde adeta bir hava koridoru oluşturuyor.
  • hdd panelin arkasında 3 adet 12cm mi??? öyle bir desteği varmıydı bu kasanın yoksa sen uğraşıp modla mı yaptın... okadar fanlar o kasa ısınamaz ki :))
  • evet şuan kasa sıcaklığı 37 derece hdd panelin yanına sıcak silikonla tutturdum 3 adet üstüste. gayet güzel oldu ekran kartına da baya fayda sağlıyor. hem fanlar ışıklı olduğu için mod yapmış gibi bak buda D14 takmadan önceki halinin resimlerini görebilirsin konun aşağısına doğru. yukarıdaki resimler fanları takmadan önceki hali aşağıdaki resimlere bak.
    http://forum.donanimhaber.com/m_40971331/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40971331
  • hdd arkasına uğraşmam sanırım da 20cm likler yerine 2x12cm düşünüyorum aslında...kırmızı ledli xilence var kasa tabanında sessiz çalışıyor baya hoşuma gitti... teşekkürler cevapların için...iyi forumlar..
  • bendekilerin de 4 tane 12cm olanı xilence gayet sessiz ve performanslı tavsiye ederim. ucuz da.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.