Şimdi Ara

i7 950 li oyun ve grafik tasarım sistemi toplama (2500-3000 TL arası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• seçimler iyi raid0 yada ssd düşünülebilir
    anakart içinde asus sabertooth a bakın
    cpu cooler alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckhan
    seçimler iyi raid0 yada ssd düşünülebilir
    cpu cooler alın

Anakrt ve sogutucu kismina +1..ama ssd -1 fiyat cok ucuk oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: guld3n
    Arkadaşlar merhaba.
    Başlıkda değindiğim gibi oyun ve grafik tasarım sistemi toplamak istiyorum.
    Başlarda over clock yapmayı düşünmüyorum. Daha sonra yapacağım.
    Düşündüğüm sistem şu şekilde:

İşlemci: INTEL Intel Core i7 950 Soket 1366 3.06GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

Anakart: GIGABYTE X58A-UD3R Intel X58 / ICH10R Soket 1366 DDR3 2200MHz (O/C) USB 3.0 Anakart

Ekran Kartı: MSI GTX460 Cyclone GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Ram: OCZ 6 Gb (2Gb*3) Gold Edition 1600MHz DDR3 Üç Kanallı Bellek Kiti

Monitör: SAMSUNG 24" B2430H GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR

Sabit Disk: WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

Kasa: COOLER MASTER HAF 922 MidT ATX SİYAH KASA

PSU: CORSAIR CMPSU-650TX 650W 120MM FANLI 80 PLUS GÜÇ KAYNAĞI

Sistem intel oldugu iin anakarti saglam tutun sabertooth iyi bir secim olur ekran kartinida 6870 :)

• HAF-X yerine silverstone rv02 işlemci soğutucusu olarak thermalright silver arrow alın 7/24 4.2ghz.
  • Cpu cooler şu aşamada gerekli olur mu acaba? Çünkü over-clock 1 sene kadar yapacagımı düşünmüyorum.
    Ayrıca Sabertooth u düşüneceğim.
    Teşekkürler.
  • Çok güzel bir sistem olmuş ssd ve cpu coller'de ekledin mi tamamdır tam performans kasa olmuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckhan

seçimler iyi raid0 yada ssd düşünülebilir
    cpu cooler alın

http://forum.donanimhaber.com/m_44538717/tm.htm

Bu konuda GIGABYTE X58A-UD3R tavsiye etmişsiniz. Ama bana Asus Sabertooth öneriyorsunuz.
    Nedenini öğrenebilir miyim?
  • PSU dan emin değilim.
    Corsair 650 W iyi mi?
    Yoksa neler önerirsiniz...
  • KDV Bizden WorldCard 6 Taksit, Havale, Kredi Kartı Tek Ödemeli;

www.vatanbilgisayar.com

GIGABYTE X58A-UD3R DDR3 (Sata 3, Usb 3.0) --- 383 TL
    INTEL Core i7 950 3.06GHZ 8MB --- 555 TL
    CORSAIR 6GB (3*2GB) XMS3 DDR3 1600MHZ CL8 --- 239 TL
    MSI GTX460 Hawk Talon Attack GDDR5 DX11 --- 413 TL
    CORSAIR 120GB Force Serisi Sata 2.0 SSD (285MB Okuma / 275MB Yazma) --- 599 TL
    SAMSUNG 1TB 32MB SATA II 7200RPM --- 105 TL
    XIGMATEK UTGARD PURE BLACK EDITION (80PLUS 700W PSU) ATX KASA --- 299 TL
    +
    XIGMATEK DARK KNIGHT Cpu Cooler (12cm Fanlı) --- 89 TL
    SAMSUNG 24" B2430H GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR --- 449 TL

3.131 TL kdv dahil.

• quote:

Son hali bu şekilde:

İşlemci: INTEL Intel Core i7 950 Soket 1366 3.06GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

Anakart: GIGABYTE X58A-UD3R Intel X58 / ICH10R Soket 1366 DDR3 2200MHz (O/C) USB 3.0 Anakart

Ekran Kartı: MSI GTX460 Cyclone GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Ram:
    CORSAIR 6 GB (3*2GB) XMS3 İ7 DDR3 1600MHz CL8 Üç Kanallı Bellek Kiti

Monitör: SAMSUNG 24" B2430H GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR

Storage: INTEL X25-M 80GB SATA II SSD (Okuma 250MB / Yazma 70MB)

Kasa: COOLER MASTER HAF 922 MidT ATX SİYAH KASA

PSU: CORSAIR CMPSU-650TX 650W 120MM FANLI 80 PLUS GÜÇ KAYNAĞI

HDD siz sadece SSD kullansam sorun olmaz diye düşünüyorum.

Öylede hocam yapmayın şimdi :S depolaycak da bi yer lazım yani 80 gb nedir ya 10 günlük downloadım benim :S ilk harddisk sora SSD gelir diye düşünüyorum ama karar sizin tabi H.olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: rido_knight

Öylede hocam yapmayın şimdi :S depolaycak da bi yer lazım yani 80 gb nedir ya 10 günlük downloadım benim :S ilk harddisk sora SSD gelir diye düşünüyorum ama karar sizin tabi H.olsun :)

320 GB bir harici hard diskim var. Onla idare edip, maddiyat kuvvetlenince 1TB WD caviar black alabilirim diye düşünmüştüm.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rido_knight

320 GB bir harici hard diskim var. Onla idare edip, maddiyat kuvvetlenince 1TB WD caviar black alabilirim diye düşünmüştüm.

Tmm hocam o zman :) onu bilmeyince tabi sizde hak vermissinizidr ki direk 80 gb ssd almak pek akil kari olmuyor :)) h.olsun tekrar gule gule kullanin o.c yapin :)
  • O ssd alinmaz cunku yazma hizina bakin 70mb o diski alıcağnıza raid0 kurun daha iyi olur
  • Arkadaşım bu kadar para harcayacaksın madem, yazdığım sistemi aynen al, kafanı da karıştırma o mu bu mu diye...

Bütçeyi aşamazsan cpu cooler'ı çıkar sonra al, o zaman da bütçene tam geliyor zaten, SSD + depo diski ile beraber üstelik, tutupta o SSD bozuntusuna da para verme sakın.

Seçtiğin kasa ve psu benim yazdığım kasadan ve üzerindeki psu'dan çok çok daha kaliteli değil, kasanın incelemesi mevcut her yerde, soğutma ve montaj olsun gayet kaliteli ve şık bir kasa, yine de zevk meselesi olduğundan çok bir şey diyemiyorum tercih meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 29 Kasım 2010; 2:32:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Arkadaşım bu kadar para harcayacaksın madem, yazdığım sistemi aynen al, kafanı da karıştırma o mu bu mu diye...

Bütçeyi aşamazsan cpu cooler'ı çıkar sonra al, o zaman da bütçene tam geliyor zaten, SSD + depo diski ile beraber üstelik, tutupta o SSD bozuntusuna da para verme sakın.

Seçtiğin kasa ve psu benim yazdığım kasadan ve üzerindeki psu'dan çok çok daha kaliteli değil, kasanın incelemesi mevcut her yerde, soğutma ve montaj olsun gayet kaliteli ve şık bir kasa, yine de zevk meselesi olduğundan çok bir şey diyemiyorum tercih meselesi.

Leon-X yazdığın sistemi çok beğenmiştim açıkçası. Foruma ufak bir göz attığımda bu sistemi başkalarına da tavsiye etmen tutarlı olduğunu gösteriyor.
    Fakat SSD konusu kafamı karıştırıyor. Yapancı forumlarda birkaç incelemeleye baktığımda SSD lerinde ekran kartlarında olduğu gibi çekirdekleri ayrı etiketleri ayrı markalar tarafından yapıldığını öğrendim. Bunların çoğunun içinde de intel çekirdeği varmış.
    Örneğin:

Ayrıca INTEL in okuma ve multi-threading de çok başarılı olduğu yazma da ise çok başarılı olmadığı yazıyordu. Bizim işimizde yazmadan çok okuma olduğu için ben Intel'e yönelmiştim.

Bir de kasa konusu. İmzamda görülen HP laptop kullanıcısıyım. Bilindiği üzere HP ler aşırı ısınıyor fanlar çoşuyor. Ben artık fan sesi duymak istemiyorum ve kasanın buz gibi olmasını istiyorum. Cooler Master HAF'ı da onun için tercih etmiştim. Corsair'in de PSU larda çok güvenli ve yazan gücü aynen verdiğini öğrendim onun için tercih etmiştim. Eğer XIGMATEK UTGARD PURE BLACK EDITION (80PLUS 700W PSU) ATX KASA dediğim hususlarda fark ettirmeyecekse gözüm kapalı alırım. Çünkü fiyat farkı mevcut. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildpadawan -- 29 Kasım 2010; 11:08:50 >

• up...
  • SSD yazmam diğer bileşenlerini kalitesiz yazdığım izleneimi vermesin yüksek seviye sistemler de SSD olamdan bir şey anlamazsın performans hissetmezsin.

Vatan'da %25 kampanyası var fiyatlar baya düşmüş son halini yazıyorum; senin istediğin gibi olsun...

%25 İndirim WorldCard 6 Taksit;

www.vatanbilgisayar.com

GIGABYTE X58A-UD3R DDR3 (Sata 3, Usb 3.0) --- 341 TL
    INTEL Core i7 950 3.06GHZ 8MB --- 494 TL
    CORSAIR 6GB (3*2GB) XMS3 DDR3 1600MHZ CL8 --- 212 TL
    MSI GTX460 Hawk Talon Attack GDDR5 DX11 --- 367 TL
    CORSAIR 120GB Force Serisi Sata 2.0 SSD (285MB Okuma / 275MB Yazma) --- 533 TL
    SAMSUNG 1TB 32MB SATA II 7200RPM --- 93 TL
    COOLER MASTER HAF 922 MidT ATX SİYAH KASA --- 239 TL
    THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 675W GÜÇ KAYNAĞI (Modüler) --- 212 TL
    +
    XIGMATEK DARK KNIGHT Cpu Cooler (12cm Fanlı) --- 79 TL
    SAMSUNG 24" B2430H GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR --- 400 TL

2.970 TL kdv dahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

SSD yazmam diğer bileşenlerini kalitesiz yazdığım izleneimi vermesin yüksek seviye sistemler de SSD olamdan bir şey anlamazsın performans hissetmezsin.

Vatan'da %25 kampanyası var fiyatlar baya düşmüş son halini yazıyorum; senin istediğin gibi olsun...

%25 İndirim WorldCard 6 Taksit;

www.vatanbilgisayar.com

GIGABYTE X58A-UD3R DDR3 (Sata 3, Usb 3.0) --- 341 TL
    INTEL Core i7 950 3.06GHZ 8MB --- 494 TL
    CORSAIR 6GB (3*2GB) XMS3 DDR3 1600MHZ CL8 --- 212 TL
    MSI GTX460 Hawk Talon Attack GDDR5 DX11 --- 367 TL
    CORSAIR 120GB Force Serisi Sata 2.0 SSD (285MB Okuma / 275MB Yazma) --- 533 TL
    SAMSUNG 1TB 32MB SATA II 7200RPM --- 93 TL
    COOLER MASTER HAF 922 MidT ATX SİYAH KASA --- 239 TL
    THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 675W GÜÇ KAYNAĞI (Modüler) --- 212 TL
    +
    XIGMATEK DARK KNIGHT Cpu Cooler (12cm Fanlı) --- 79 TL
    SAMSUNG 24" B2430H GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR --- 400 TL

2.970 TL kdv dahil.

Hocam SSD konusunda bilgi sahibi değilim siz daha iyi bilirsiniz ben sadece birkaç forumda gecen seneden kalma yazılar okudum.
    Ama %25 indirim çok iyi
    %20 sini bekliyordum ama %25 çok iyi olacak.
    Bunların çoğunu yarın almam lazım. Teşekkürler yardımlarınız için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.