Şimdi Ara

i7 9700 İşlemcim Yanıyorr Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    www.vatanbilgisayar.com
    INTEL I7 9700-MSI RTX2060 SUPER GAMINGX-B360-A PRO-SAMSUNG 500GB-KINGSTON 16 GB - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i7-9700f-msi-rtx2060-super-gamingx-b360-a-pro-samsung-500gb-crucial-16-gb.html

sisteme sahibim sıkıntım işlemcim ile alakalı stok fanıyla kullanıyorum ve pubg far cry 5 gibi oyunlarda afterburnerda 100 dereceyi gördüm ve hemen oyunu kapattım bu derecelerde uzun süre oynamak ne kadar zararlı bilgisayarıma çok hasar verirmi bilgisayardan fazla anlamıyorum da malesef acilen sıvı soğutmamı almalıyım yoksa bana önerebileceğiniz herhangi bir şey var mı şimdiden teşekkürler

• Kule tipi işlemci fanı da deneyebilirsiniz,sıvı soğutmada.Biraz bütçeyle alakalı.Zaten vatan bilgisayardan almışsınız. Orada değişimini yaparlar.
  • Kule fan alabilirsin. Sorunun çözülebilir. Ama bu sorunu bypass etmek olur. Stok fan dahi olsa o kadar ısınması nor al değil. Termal macunu temizleyip yenisini sürüp tekrar kontrol et. Hatta termal yapmadan önce işlemciyide sil birde sokette islemci iğnelerini kontrol et bi. Yanma kopma şase vs bir durum var mı. Ama termal macunla sorun çözülecek gibi duruyor.

Bu arada işlemci ısınıyor diyenlere neden kule fan öneriliyor. Stok fanlar gayet iş görüyor. Oc yapacaksanız veya daha serin çalışsin isterseniz kule tipi önerilir. Örneğin araba yağ yakıyor siyah duman atıyorsa arabanın motorunun onarılması mı gerekir yoksa eksoza filtre takarak siyah dumanın çıkmasını mı engellemek gerekir?
    Ben bazen anlam veremiyorum. İşlemci ısınıyor diyenlere işlemcinin voltajını düşür ısınmaz diyen var.
    Bence refah seviyesindeki düşüşün bir etkisi de bilgi kirliliği...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli kule tipi soğutucu ve macun almanız gerekiyor
    Kasanızın havalandırması nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinknc

Kule fan alabilirsin. Sorunun çözülebilir. Ama bu sorunu bypass etmek olur. Stok fan dahi olsa o kadar ısınması nor al değil. Termal macunu temizleyip yenisini sürüp tekrar kontrol et. Hatta termal yapmadan önce işlemciyide sil birde sokette islemci iğnelerini kontrol et bi. Yanma kopma şase vs bir durum var mı. Ama termal macunla sorun çözülecek gibi duruyor.

Bu arada işlemci ısınıyor diyenlere neden kule fan öneriliyor. Stok fanlar gayet iş görüyor. Oc yapacaksanız veya daha serin çalışsin isterseniz kule tipi önerilir. Örneğin araba yağ yakıyor siyah duman atıyorsa arabanın motorunun onarılması mı gerekir yoksa eksoza filtre takarak siyah dumanın çıkmasını mı engellemek gerekir?
    Ben bazen anlam veremiyorum. İşlemci ısınıyor diyenlere işlemcinin voltajını düşür ısınmaz diyen var.
    Bence refah seviyesindeki düşüşün bir etkisi de bilgi kirliliği...
    Ya bana da çok yüksek geldi bu değerler ve sonraki günlerde denediğim diğer oyunlarda da bu tip ısınma sorunlarıyla karşılaştım şuan sanırsam sadece cs go ve gta 5 de ısınmıyor bilgisayarım dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk_marina

Kaliteli kule tipi soğutucu ve macun almanız gerekiyor
    Kasanızın havalandırması nasıl ?
    Önde 3 arkada tek fan
    arkada üstte ve ön panelin kenarlarında filtreli hava açıklıkları mevcut uygun bütçeyi ayarlayabilirsem alacağım hocam ama intelin stok fanının bu kadar kötü olacağını tahmin edememiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeanSeri8

Önde 3 arkada tek fan
    arkada üstte ve ön panelin kenarlarında filtreli hava açıklıkları mevcut uygun bütçeyi ayarlayabilirsem alacağım hocam ama intelin stok fanının bu kadar kötü olacağını tahmin edememiştim

Alıntıları Göster
    fanı kontrol edin el ile sallanma veya tam oturmama gibi sorun varmı.
    intel fanları işi bilmeyen kişiler tam takamayabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

fanı kontrol edin el ile sallanma veya tam oturmama gibi sorun varmı.
    intel fanları işi bilmeyen kişiler tam takamayabiliyor.

Alıntıları Göster
    Hocam kontrol ettim sallanma yok fakat yeniden çıkarıp takmayı deneyeceğim olmazsa uygun bir soğutma sistemi alacağım
  • yan kapağı acık bırakın
    odada klima var ise stok fanı degistirmene gerek yok
    islemci yanmaz merak etme..en fazla pc kapanır yada resetler
    termal macuna ihtiyac yok

bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz
    www.hepsiburada.com
    Xigmatek Soğutucular Overclock ve Fiyatları - Hepsiburada.com - Sayfa 2
    https://www.hepsiburada.com/xigmatek/sogutucular-overclock-c-1125?sayfa=2

• quote:

Orijinalden alıntı: awaqado

yan kapağı acık bırakın
    odada klima var ise stok fanı degistirmene gerek yok
    islemci yanmaz merak etme..en fazla pc kapanır yada resetler
    termal macuna ihtiyac yok

bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz
    https://www.hepsiburada.com/xigmatek/sogutucular-overclock-c-1125?sayfa=2
    Hocam ilginiz için teşekkürler linke bakacagım
  • yüksek performanslı işlemcilerde kesinlikle düzgün bir soğutucu kullanmak lazım, "stok fan her türlü yeter" diyor millet ama kesinlikle yetmiyor. önerim güzel bir soğutucu almanız.
  • Termal macun yada soğutucu tırnakları tam oturmamış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.