Şimdi Ara

i7 980x overclock Noctua d14

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, i7 980x işlemci, rampage3 extreme anakart ve noctua nh d 14 işlemci soğutucu var. overclocksuz max derece 64 iken 4.0 overclock yaptığımda 100 dereceye kadar çıkıyor.
    Anakartın kendi hazır overclock seçeneğinden yaptım.
    Dereceler yüksek değil mi ? Su soğutmaya geçeyim diyorum ama noctua d14 te iyi bir soğutucu. Hatta corsair h100 sogutmaya kafa tutuyor. Ama bendeki degerler anormal.
    Termal macunu elimden geldigince ayarında surdüm.(ne az ne çok) ama noctua’nın kendi kurulum videolarında termal macunu sürdükten sonra dağıtmıyor. Bir de öyle deneyecegim musait oldugumda. Başka neden olabilir ? Pt350x kasa var, önde iki fan, arkada bir egzoz fan ve sogutucunun üstünde 2 fan var.(biri hafif yuksekte ramden dolayı)
    üst egzoz fanları sogutucudan dolayı sığmadı. Bukadar etkiler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hk@n -- 30 Kasım 2018; 1:50:58 >

• Anakart aşırı voltaj vermiş olabilir. Cpu z programını indirip ekran görüntüsü atarsan daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıvan Ç

Anakart aşırı voltaj vermiş olabilir. Cpu z programını indirip ekran görüntüsü atarsan daha iyi olur.
    Hocam yanlış hatırlamıyorsam 4.0 da 1.375 voltta çalışıyordu. Şehirdışındayım dönünce göndereceğim. Ancak stok halinde de değerler yüksek değilmi ? 65 derece.. Stok halinde de anakart fazla voltaj veriyor olabilir mi ? Anakart bios güncellesem faydası olur mu acaba?
  • İnternetten i7 790x örneklerine baktığımda voltaj değerin yüksek gözüküyor.
    Multiplier değerini 30 cpu coltaj değerini 1.275 girerek deneme yapabilirsin. Eğer sistem stabil çalışıyorsa voljaı 1.270 e düşürürsün ve böyle devam eder. En düşük voltajı bulduğunda sistem daha serin çalışacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıvan Ç

İnternetten i7 790x örneklerine baktığımda voltaj değerin yüksek gözüküyor.
    Multiplier değerini 30 cpu coltaj değerini 1.275 girerek deneme yapabilirsin. Eğer sistem stabil çalışıyorsa voljaı 1.270 e düşürürsün ve böyle devam eder. En düşük voltajı bulduğunda sistem daha serin çalışacaktır.
    Merhaba hocam, kısa süreli testlerin sonunda not edip paylaşmak istedim.
    4.2ghz 1.40 voltaj Yükte 95 derece boşta 55derece
    stock 3,33 ghz 1.078 volt boşta 35 derece yükte 63 derece
    4.0 ghz 1.376 volt boşta 50 derece yükte 90 derece

Stock halinde de yüksek değil mi değerler noctua d14 için ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.