Şimdi Ara

i7 - Quad core Performans farkı Yok... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: gholen

ben e 7200 den i7 950 ye geçtiğimde farkı hissetmiş ve çok memnun kalmıştım. hala çok memnunum. yeni çıkan i7ler benim kullanım amacıma göre geçişi haketmiyorlar. 4 ghzde kullanıyorum. zaten genelde oyun için kullandığımdan 3960x e kadar arada kalan hepsi benim için aynı bu nedenle yeni çıkacak konsoıllarla birlikte grafik teknolojisinde açılacak çığırla gelen üst düzey işlemci ve fark yaratacak ekran kartı mimarilerine ve bu tür oyunlara kadar kalıcıyım. donanım hastalık olmamalı bence. sıfırdan bir sistem günün koşullarında üst düzey toplanıp bir sonra çıkana geçmek yanlış

Kelimesi kelimesine katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CuCuK

q9650 4 ghz in maximum sınırı gtx 580 gibime geliyor.yukarda verdigim testte buna yakın bir sonuç veriyor.gtx 680,7970

gibi kartlarda daha iyi bir işlemci gerekebilir.olaya sade max fps min fps olarak bakmakta tam sonuç vermeyebilir.stabilite

farklı bir olay.yeni sistem geldiginde sadece bf3 üzerinden bir kanıya varırım diye düşünüyorum

sadece bf3 için konuşursak oyunda ciddi bir rahatlama oldugunu söyleyebilirim.grafik yogunlugunun arttıgı anlarda çok daha rahat

hareket ediyorsunuz.tüm sistem degiştigi için sadece işlemciye baglamak yanlış olabilir ama ben kendi açımdan bf3 ü baz olarak

fark gördüm

q9650@4.0,4 gb 800 mhz ram,sata 2 ssd eski sistem.

• Bende sistemi değiştireceğim. Esasen anakartımın sata 3.0 desteği olsa idi ssd değiştirip yola devam edecektim. Bazı arkadaşların önerdiği üzere bence de sisteminize ssd takviyesi yapın derim.
  • Q9550 her gün nerdeyse kullanıyorum internet kafede en iyi masa o zaten orayı rezerve ettik.Yalnız sistem donmaları çok oluyor o işlemcide ve ara ara bu tip uyuzluklar içindede geforce200 serisi bi kart var ama MW3ü 1440X900 AAX4 oynatabiliyor ve Schedule map yani Full map cilalı görünüm açıyor kasmadan hemde OCsiz haliyle bu eski karta bile bu performansı verdirebiliyor ama oyun harici kasıntı diye düşünüyorum İ7 ile pek kıyslamam onu pek ii deil Q9550 2500K yi daha fazla tuttum
  • Halen Q6600@3.6 Ghz günlük kullanıyorum, 2x2 Gb remleri CL 4 olarak kullanmak çok hoşuma gidiyor, DFI artık anakart üretimini bıraktı Ama halen benim için ayrı bir yeri var

Çok zaman sistemi değiştirmeyi düşündüm, Ama her defasında gereksiz masraf akşamda gene yenisi çıkacak gene eskicek diye hep vazgeçtim.

Bu donanım tutkusu gerçekden bir hastalık gibi bişey ne paralar döktüm sıfır aldım yenisi çıktı hevesim bitti 2 el sattım hep zarar ettim

Düşünüyorum da sadece 7800 GTX çıktığında EVGA 7800 GTX 512mb için 700 tl para verdim. Onu sattım 8800 GTS 320 mb aldım, onu sattım 8800 gt aldım onu sattım 9800 GTX aldım. Onu sattım 4870 aldım. Onu sattım en son 5850 aldım oda yandı. Yerine başka 5850 verdiler sağolsunlar. Halen duruyor. Diğer donanımlari saymıyorum giden gelen işlemci RAM anakartlar cabasi.

En son yeter lan artık dedim kendime

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • q9*** serisi kullanan lullanıcıların şu an i5 veya i7 ye geçmesini çok doğru bulmuyorum.Salt işlemci gücü gerektiren uygulamaları mecburi kullanmıyorsanız kaldı ki q9550 o/c ile çok iyi işler yapıyor aradaki performans farkı fiyat farkına değmiyor, gereksiz buluyorum.Oyunlarda ise yüksek çöüznürlüklerde çok fazla bir fark olmadığını gördüm(q9400+ hızaşırtma ile), ancak işlemci ağırlıklı oyunlarda %30 lara varan farklar mevcut.Normal kullanımda ve güncel oyunlarda kesinlikle yeterli bir işlemcidir q9550.Gel gelelim benim önceki işlemcim olan e6750, 3.8 ghz de çalıştırmama rağman gtx560 ı çok frenledi.Uygun q serisi işlemci bulamayınca mecburen yeni işlemci aldım.e6750 den onra i7 2600k kesinlikle çok farketti.q9*** serisinde ise bu fark çok az...
  • Benim emektar Q6600 ise önümüzdeki Ağustosta 5 yaşına basacak...Arada işlemci değiştirme dürtüsü uyandıkça overclock yapıyorum...

Limitlerini bulup 1 ay kadar kullandıktan sonra tekrar 3ghz seviyesine çekiyorum...İçimdeki tüketim şeytanını ancak bu şekilde zaptediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKIPPER84

Benim emektar Q6600 ise önümüzdeki Ağustosta 5 yaşına basacak...Arada işlemci değiştirme dürtüsü uyandıkça overclock yapıyorum...

Limitlerini bulup 1 ay kadar kullandıktan sonra tekrar 3ghz seviyesine çekiyorum...İçimdeki tüketim şeytanını ancak bu şekilde zaptediyorum...

q6600 + 8800gt bunlar efsaneydi 5 sene önce
  • quote:

Orijinalden alıntı: 865pe

Halen Q6600@3.6 Ghz günlük kullanıyorum, 2x2 Gb remleri CL 4 olarak kullanmak çok hoşuma gidiyor, DFI artık anakart üretimini bıraktı Ama halen benim için ayrı bir yeri var

Çok zaman sistemi değiştirmeyi düşündüm, Ama her defasında gereksiz masraf akşamda gene yenisi çıkacak gene eskicek diye hep vazgeçtim.

Bu donanım tutkusu gerçekden bir hastalık gibi bişey ne paralar döktüm sıfır aldım yenisi çıktı hevesim bitti 2 el sattım hep zarar ettim

Düşünüyorum da sadece 7800 GTX çıktığında EVGA 7800 GTX 512mb için 700 tl para verdim. Onu sattım 8800 GTS 320 mb aldım, onu sattım 8800 gt aldım onu sattım 9800 GTX aldım. Onu sattım 4870 aldım. Onu sattım en son 5850 aldım oda yandı. Yerine başka 5850 verdiler sağolsunlar. Halen duruyor. Diğer donanımlari saymıyorum giden gelen işlemci RAM anakartlar cabasi.

En son yeter lan artık dedim kendime

Allah'tan donanım tutkusu çok uzun süren bir şey değil en azından benin için eskiden yüksek donanım için ciddi paralar harcıyordum, resimlere
    incelemelere bakıp gaza gelip %10-15 fark icin sistem değiştirirdim şimdi düşünüyorum da ne büyük hata sırf en iyisi bende de olsun diye... ki zaten o hazzı
    insana en fazla 6 ay yaşatıyorlar bir kart çıkıyor daha az enerji daha yüksek performans heves diye bişey kalmadı artık İhtiyaç olmadıkça
    ve x2 katı performans farkı olmadıkca upgrade yapmıyorum. Yeni çıkan donanımları takip ederek de insan tatmin olabiliyor kendini firenlemek lazım
    gerçekten iyi tezgah kurmuşlar imalatçılar

• quote:

Orijinalden alıntı: BecHo-minaTor

i7 2600 ile q9550'i karşılatırdın ya cevap bile verilmez sana ama... öncelikle bu işlemcilerin biri X diğeri P serisi ve nesillerine bakarsan birisi yeni nesil diğeri kaç sene önceki. Resmen saçmalamışsın.

Bu tür insanların neslini tüketmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poopsy

1. q9950 diye bi işlemci yok
    2. quad diye bi işlemci serisi yok
    3. cpu ağırlıklı işlemler yapmıyor veya oyunlar oynamıyor olabilirsin

q9550 nasıl yok.açta gooleyi araştır biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

quote:

Orijinalden alıntı: poopsy

1. q9950 diye bi işlemci yok
    2. quad diye bi işlemci serisi yok
    3. cpu ağırlıklı işlemler yapmıyor veya oyunlar oynamıyor olabilirsin

q9550 nasıl yok.açta gooleyi araştır biraz.

kendini begenmiş arkadas 9950 yazmıssın ya yanlıslıkla onu diyor o haricinde herkes anladı q9550 oldugunu bir tek o anlamadı sanırım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.