Şimdi Ara

i7 - Quad core Performans farkı Yok... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben e 7200 den i7 950 ye geçtiğimde farkı hissetmiş ve çok memnun kalmıştım. hala çok memnunum. yeni çıkan i7ler benim kullanım amacıma göre geçişi haketmiyorlar. 4 ghzde kullanıyorum. zaten genelde oyun için kullandığımdan 3960x e kadar arada kalan hepsi benim için aynı bu nedenle yeni çıkacak konsoıllarla birlikte grafik teknolojisinde açılacak çığırla gelen üst düzey işlemci ve fark yaratacak ekran kartı mimarilerine ve bu tür oyunlara kadar kalıcıyım. donanım hastalık olmamalı bence. sıfırdan bir sistem günün koşullarında üst düzey toplanıp bir sonra çıkana geçmek yanlış
  • Bende sırf sata 3 ssd için sistemi değiştircem yoksa benim elimdeki parçalarda gayet yeterli.q9000 serisi gayet güzeldir.mesela e8400 standar 3.0 olduğu için q9400den bazı oyunlarda çok az da olsa iyidir ama q9400 3.0 üzerine çıkarınca e8400 bütün oyun ve uygulamalarda geride kalıyor.Diğer q serisi işlemciler için de durum böyle hele ki q9550 12mb ön bellek var zamanın da param olsa q9550 alacaktım ama q9400de iyidir.
  • benede e6600 den yeni seriye geçmeyi düşünüyorum bayağı hissedilir fark olacağından eminim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: easymen

benede e6600 den yeni seriye geçmeyi düşünüyorum bayağı hissedilir fark olacağından eminim :)

e6600 den mutlaka fark yaratacaktır ancak q9000 serisinden gecmek anlamsız oldu.
  • Sisteminizde başka sorunlar, darboğazlar olabilir.
    Yoksa testler ortada, i7 serisinin q9000 den her türlü daha hızlı olduğu belli.

Tabi çok fark beklemek hata olur. 3.5 GHZ de çalışan Q6600 var hiç gerek duymadım i5 ve i7 lere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ama=neden -- 17 Nisan 2012; 16:40:13 >
  • bende bir engelli arkadaşıma E4500 den yeni bir oyun sistemi topluyorum bilginizi almak istedim

aldıklarım
    ocz fatal1ty 550w
    memoright 120 gb ftm plus
    GSKILL 4GB Ripjaws 1600MHz DDR3 CL9 1.5V Tek Modül Ram
    kasa var
    klavye ve mouse var
    500gb sata 2 hdd var
    dvdrw var

almayı düşündüklerim
    i5 2500k
    z77a veya z68 tipi bir anakart
    birde kaliteli bir ekran kartı

TAVSİYE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM
  • Ben i5 750 4 Ghz oc li işlemciden i7 2600K 5 Ghz oc li sisteme geçtim ve gerçektende gözle görülür her alanda bir ilerleme oldu. tabi bu birazda beklentiyle alakalı. ben sistem değiştirirken çok fazla beklentiye girmem genelde ve sonucunda çokta memnun kaldım. Bence biraz beklentiyle alakalı...
  • oyun içinse i5 750 ile 2600k arasında almaya deyecek fark göremedim ama başka işler varsa farkeder işte ozaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: CuCuK

ssd kullanan hdd ye dönmez,dönemez kolay kolay.bence günümüz doanımları içerisinde parasını en çok hakeden ürün

ssd im birgün cart diye cortlayınca yerine yenisini verdiler ama kutusundan bile çıkartmadım güvenemiyorum alete, inanılmaz hızlı lafla anlatılmaz bu bir gerçek ama bir gün açılmayabiliyor :(

ben bu bilgisayar işlerinden 98 yılından beri anlarım çalışırım. o seneden beri sadece reklam sattı bu hergeleler. lafta artan bir kaç fps var ama kullanımda şak diye açılan bir windows çıkmadı. yada 500 liralık ekran kartı alıpda driver sorunu yaşamayan olmamıştır. LAF satıyorlar LAF bolca gerçekliği belli olmayan test sonucu var ortada. geçen gün cinebench testi yaptım program ne işlemciyi ne gpu yu tam limitlerine kadar kullanamadığı halde 35 fps puan verdi ölürmüsün öldürürmüsün.

bu kadar az performans artışlarına karşı fiyatları dağlar gibi arttı. yıllar önce aldığım amd x2 4000+ işlemcim amd phenom x4 9650 ile günlük kullanımda hiç bir fark yaratmıyor. buna rağmen i5e geçmemek için kendimi zor tutuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: CuCuK

ssd kullanan hdd ye dönmez,dönemez kolay kolay.bence günümüz doanımları içerisinde parasını en çok hakeden ürün

ssd im birgün cart diye cortlayınca yerine yenisini verdiler ama kutusundan bile çıkartmadım güvenemiyorum alete, inanılmaz hızlı lafla anlatılmaz bu bir gerçek ama bir gün açılmayabiliyor :(

ben bu bilgisayar işlerinden 98 yılından beri anlarım çalışırım. o seneden beri sadece reklam sattı bu hergeleler. lafta artan bir kaç fps var ama kullanımda şak diye açılan bir windows çıkmadı. yada 500 liralık ekran kartı alıpda driver sorunu yaşamayan olmamıştır. LAF satıyorlar LAF bolca gerçekliği belli olmayan test sonucu var ortada. geçen gün cinebench testi yaptım program ne işlemciyi ne gpu yu tam limitlerine kadar kullanamadığı halde 35 fps puan verdi ölürmüsün öldürürmüsün.

bu kadar az performans artışlarına karşı fiyatları dağlar gibi arttı. yıllar önce aldığım amd x2 4000+ işlemcim amd phenom x4 9650 ile günlük kullanımda hiç bir fark yaratmıyor. buna rağmen i5e geçmemek için kendimi zor tutuyorum.

• oyun ve normal kullanımda fark görülmüyor nerdeyse. (p4 ile core2duo arasındaki gözle görülür performans farkı yoktur mesela)

ama yatırımınızı platform değişikliğinden ziyade ssd ye yapsaymışsınız o zaman farkı görmemek imkansız olurdu. (gerçi o zaman da sata2 sata3 mevzusu var)

pci-e sata portlara tur bile bindirirken, özellikle ssd için neden sata veriyolu kullanılır onu da hiç anlamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 18 Nisan 2012; 22:13:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

oyun ve normal kullanımda fark görülmüyor nerdeyse. (p4 ile core2duo arasındaki gözle görülür performans farkı yoktur mesela)

ama yatırımınızı platform değişikliğinden ziyade ssd ye yapsaymışsınız o zaman farkı görmemek imkansız olurdu.
    bu nasıl bir post ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: artariel

quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

oyun ve normal kullanımda fark görülmüyor nerdeyse. (p4 ile core2duo arasındaki gözle görülür performans farkı yoktur mesela)

ama yatırımınızı platform değişikliğinden ziyade ssd ye yapsaymışsınız o zaman farkı görmemek imkansız olurdu.
    bu nasıl bir post ?

koyun postu

esas o nasıl bir soru?
  • Zamanında forumda 2. eline 2500k fiyatı istemeselerdi bende p45 deluxe ve OCZ reaperX ramlerle devam edecektim. Sonra baktım E8500+p45+ramleri satıp üzerine 400 TL ekleyince p67+2500+ddr3 cl7 1600 alma imkanı doğdu yaptım. Keşke daha önce bir şekilde karşılaşmış olsaydık vazgeçirmek için bir tek yalvarmadığım kalırdı sanırım 2600k'ya gelince windows güç ayarlarını, ve biosta faz ayarlarını gözden geçirin. Bir de windows masaüstü performansını ve multitask verimliğini kastediyorsanız ben şahsen o platformlarda 2500k ile e8500 arasında aşırı bir fark göremedim. Ama oyunlarda ve bireysel uygulamalarda, dönüştürme, dosya sıkıştırma vb.. gibi durumlarda C2D'ya karşı SB oldukça üstün. Çoklu uygulamalarda farkı yok gibi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 19 Nisan 2012; 0:59:43 >
  • Bu arkadasimizin ne demek istediğini ben cok iyi anladim. Bende core i7 2600k sistemine geçince ilk basta ayni seyleri yasadim. Bu olay aslinda masa üstünde internete girib cikarken yaşanan bir olaydir. Sonrasinda bios üzerinde biraz gezinti işlemci ve anakarti tanima devaminda overclock ve anakartin en ince ayrintilarini irdeledim. Bu işlemcilerin güçlü ve seri işlemciler olduğunu anladim. İlk anda yasadigim telaş ve korkum bitmiş oldu.
    Önceki anakartim intel Quad core 6600 anakart gigabyte X48 DQ6 ve ramlar ocz 1066 mhz 4 gb olanindan diğer parçalar ise imzamdaki gibidir. Bu önceki sistemim daha fazla ileri dönükdür diyemem çünkü yeni nesil ekran kartlarina darbagoz yapma ihtimali var ve ssd sata 3 desteği yok, usb 3 desteği yok, enerji verimliliği yok, 5 ghz gibi bu overclock yapma sansimiz yok bunuda hava soğutma ile yapiyoruz.

Core İ7 2600k serisi bir işlemci ve buna uygun güçlü bir anakart ile yeni ekran kartlari ile coşmaya olanak saglayacaktir.

• q9650 4 ghz in maximum sınırı gtx 580 gibime geliyor.yukarda verdigim testte buna yakın bir sonuç veriyor.gtx 680,7970

gibi kartlarda daha iyi bir işlemci gerekebilir.olaya sade max fps min fps olarak bakmakta tam sonuç vermeyebilir.stabilite

farklı bir olay.yeni sistem geldiginde sadece bf3 üzerinden bir kanıya varırım diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 20 Nisan 2012; 18:54:06 >
  • Aynı sendromu ben de yaşadım, arkadaşı anlayabiliyorum
    Asus P5Q Deluxe / Q9550@ 4.25Ghz / 4Gb 1066Mhz Ram'den i5 2500K@4.4 Ghz MSI Z77G45 / 8GB Vengeance 1866 Mhz sisteme geçtim. Eski sistemimde kullandığım HD 6950 1GB'ı kullanıyorum hala beklediğim kadar fark göremedim. Tabii ki hakkını vermek lazım asla kötü bir işlemci değil ancak Quad Core serisine sahip olan kullanıcılar sistemlerini kullanmaya devam etsinler derim. Oyunlarda; Battlefield 3 Multiplayer'da minimum fps'lerde iyileşme var bir miktar. Skyrim'de yapılan testlerin aksine çok fark hissedemedim belki de beklentim daha fazlaydı o yüzden fark edemedim. 2500K, daha işlemci bağımlı oyunlarda farkını koyacaktır fakat şuan piyasadaki oyunlarda bildiğim kadarıyla bu kadar işlemci bağımlı oyun yok. Quad Core serisi en az 1-1.5 yıl daha götürür gibi geliyor. SSD ve ekran kartı takviyesi yapmak ev kullanıcıları için daha mantıklı olacaktır oyun/ofis/internet ile ilgileniyorlarsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 21 Nisan 2012; 4:31:06 >

• 4 senedir q6600 3.0
  • i7 2600 ile q9550'i karşılatırdın ya cevap bile verilmez sana ama... öncelikle bu işlemcilerin biri X diğeri P serisi ve nesillerine bakarsan birisi yeni nesil diğeri kaç sene önceki. Resmen saçmalamışsın.
  • ekran kartı hızların yavaş olabilir. bu yuzden aynı performans gıbı gelmştr
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.