Şimdi Ara

i7 serisinden işlemci 1600 tl ye kadar hangisi olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. i7 serisinde oyun ve grafik işleri için rahat performans sağlayacak bir sistem kuracağım. işlemciye ayırdığım bütçe 1500 1600 civarı. takriben DDR4 2800/3000 mhz 16gb ram güzel bi ekran kartı vs de işin içinde olacak tabi mesela :

Asus MAXIMUS VIII RANGER Intel Z170 3400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 ATX Anakart

Kingston HyperX Savage 16GB(2x8GB) 2800MHz DDR4 Ram HX428C14SBK2/16

Asus Amd Radeon R9 390 STRIX GAMING 8GB 512Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (STRIX-R9390-DC3OC-8GD5-GAMING)

Bu sistemi tamamlayacak bir i7 e ihtiyaç var. Önerilerinizi bekliyorum.

• i7 6700k alabilirsiniz. Fiyatı 1400'e yakın civarlarda. Vatanda 1333 lira.

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-6700k-soket-1151-40ghz-8mb-onbellek-14nm-islemci.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yazdığın anakartı aldıysan 6700k kalıyor bir tek zaten.
  • i7 6700k

• teknopata rakip olursun artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

O yazdığın anakartı aldıysan 6700k kalıyor bir tek zaten.

yok daha almadım kardeş :) tüm konfigürasyonu belirlemeden almak istemedim. Ama testerların listesinde bunlar vardır genelde. Ben amd ciyim bugune kadar 15 senedir amd den şaşmadım :) o yüzden inan pin lerine blie bakmadım 6700k mı sadece oluyor Ranger a ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeviL's

i7 6700k alabilirsiniz. Fiyatı 1400'e yakın civarlarda. Vatanda 1333 lira.

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-6700k-soket-1151-40ghz-8mb-onbellek-14nm-islemci.html

6700k yı inceledim ancak 8mb cache grafik ve müzik programlarıyla uğraşacağım için az geldi oyun vs de ne varsa oynarım o eyvallah ama ön bellek de iyi olması gerek :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ranger değil VII ranger.Her soket için ranger modeli çıkarır asus.O sokete 6700k var bir tek i7 olarak.6700 de var da o kadar iyi anakart alıp 6700 almak olmaz.Aslında overclockdan anlamıyorsan o anakarta gerek yok.

İşlemci soğutucusu da lazım bu arada.6700kdan bildiğiniz gibi soğutucu çıkmıyor(çıksa da işe yaramaz stok soğutucu).
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

teknopata rakip olursun artık

işe alsınlar ahah :D
  • quote:

Ranger değil VII ranger.Her soket için ranger modeli çıkarır asus.O sokete 6700k var bir tek i7 olarak.6700 de var da o kadar iyi anakart alıp 6700 almak olmaz.Aslında overclockdan anlamıyorsan o anakarta gerek yok.

İşlemci soğutucusu da lazım bu arada.6700kdan bildiğiniz gibi soğutucu çıkmıyor(çıksa da işe yaramaz stok soğutucu).

Ranger VII değil yalnız benim listedeki Ranger VIII yanlış olmasın. Amd kullanıcısıyım yıllardır e amd kullanıcısı olup oc den anlamamak veya ilgilenmemek ayıp olur artık :) Hiç olmazsa 15 sene süredir.. 6700k da stokfan çıkmadığını biliyorum önemli değil dediğin gibi zaten beş para etmez. Soğutucum var akasa venom çift fan takılı eski 985 BE de. Baya faydasını gördüm. Intel e yabancı olduğum için zaten soruyorum yoksa amd sistem toplamaya alışığım :D Bu anakart a hangi cpu tavsiye edersin ? İşlemciye göre ana kart bakarım başka dersen...

• acemixer A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

Tüm bileşenleri yeni alıyorsunuz ve bütçenizde uygun bence i7 5820K alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: *666*

http://www.webdenal.com/intel-i7-5820k_712062.html
    http://www.webdenal.com/asus-x99-deluxe_710282.html

Harika bi anakart evet Bir düşüneyim. 5820k cache olarak çok yüksek ama bu işlemcilerde sanal çekirdek oranı nedir ? 6 gerçek + 2 sanal gibi mi bunda ?

• acemixer A kullanıcısına yanıt
    6+6=12

• Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    666 da aynı öneriyi yaptı. Ancak cahilim intel konusunda yani 5820k 3.3 ghz örneğin. kilit olarak açık olsa da ve cache olarak iyi olsa da 6700 k ya göre hız olarak geride kalır mı acaba ?
  • X99 serisi bir anakart ve 5820k işlemci mantıklı.
  • *666* kullanıcısına yanıt
    listenin başında şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemixer

666 da aynı öneriyi yaptı. Ancak cahilim intel konusunda yani 5820k 3.3 ghz örneğin. kilit olarak açık olsa da ve cache olarak iyi olsa da 6700 k ya göre hız olarak geride kalır mı acaba ?

Ghz olarak daha düşük olması sizi yanıltmasın çoklu çekirdek kullanan uygulamalarda i7 5820K daha önde. Ayrıca şuan 4.2 Ghz günlük olarak kullanıyorum AMD Phenom II X3 720BE dan geçiş yaptım hız farkı muazzam i7 5820K da.

i7 5820K 2011v3 soket yani platform farklı 3.3 Ghz de çalışması düşük performanslı olduğu anlamına gelmiyor aksine i7 5820K çok daha iyi bir işlemci

• Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Eyvallah böyle bir cevap bekliyordum :) Ben de amd kullanıcısıyım şu anki cpu Phenom X4 985 BE oc ile 3 ghz den 3.8 ghz de stabil çalıştırıyordum akasa venom çift fanlı soğutucu ile ancak müzik ve grafik programları + next gen oyunları oynatsa da çalıştırsa da yüksek performans alamamaya başladım . Zamanı geldi dedim. Sadece oyun için olsa yine amd sistem toplardım ancak diğer işler için i7 şart. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemixer

quote:

Ranger değil VII ranger.Her soket için ranger modeli çıkarır asus.O sokete 6700k var bir tek i7 olarak.6700 de var da o kadar iyi anakart alıp 6700 almak olmaz.Aslında overclockdan anlamıyorsan o anakarta gerek yok.

Ranger VII değil yalnız benim listedeki Ranger VIII yanlış olmasın. Amd kullanıcısıyım yıllardır e amd kullanıcısı olup oc den anlamamak veya ilgilenmemek ayıp olur artık :) Hiç olmazsa 15 sene süredir.. 6700k da stokfan çıkmadığını biliyorum önemli değil dediğin gibi zaten beş para etmez. Soğutucum var akasa venom çift fan takılı eski 985 BE de. Baya faydasını gördüm. Intel e yabancı olduğum için zaten soruyorum yoksa amd sistem toplamaya alışığım :D Bu anakart a hangi cpu tavsiye edersin ? İşlemciye göre ana kart bakarım başka dersen...

Yanlış yazmışım işte anla demek istediğimi.Akasa venom çok ahım şahım bir soğutucu değil 212 evo seviyesinde bir şey.Stok hızlarda yetse de oc yapamazsınız.4,8leri filan zorlayacak bir soğutucu değil.

Açıkcası oc işlerinin eskisi kadar getirisi olmadığını düşünüyorum.En azından bazı işlemciler için.Örneğin 6700k ve 4790k gibi işlemciler 4ghz gibi iyi bir frekansla geliyor ve en fazla 700-800 mhz üzerine çıkabiliyorsunuz bunun(4790k 5 ghz oluyor gerçi ama olsun).Bunun için iyi fazlı anakarta ve iyi bir sıvı soğutucuya veya noctua nh-d15 gibi devasa hava soğutmaya ihtiyaç duyuluyor.Bu kadar masrafa değer mi tartışılır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.