Şimdi Ara

İ7 SİSTEM İÇİN YORUMLAR VE TAVSİYELER LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR MEVCUT SİSTEMİMİ İ7 OLARAK YÜKSELTMEK İSTİYORUM VE AKLIMDA ŞÖYLE BİR SİSTEM VAR

İNTEL CORE i7 3770 İŞLEMCİ
    GIGABYTE GA-Z77-DS3H Z77 1155PİN DDR3-1600MHZ ANAKART
    8 GB DDR3 1600 MHZ GSKILL RIPJAWSX (2*4GB) CL9 RAM
    BİRDE BUNLARA UYGUN CPU FAN İSTİYORUM AMA KARARSIZIM BU KONUDA

ELİMDEKİ MEVCUT ÜRÜNLER
    500 GB HARDDİSK
    ATİ RADEON HD 5830 EKRAN KARTI 1GB 256BT
    600W PEGASUS KASA

OYUNLARDA SIKINTI ÇIKSIN İSTEMİYORUM.ÖYLE UFAK FPS FARKLARIDA ÖNEMLİ DEĞİL BENİM İÇİN.ALACAĞIM ÜRÜNLERE MUVCUT ÜRÜNLERİM YETERLİMİDİR.YADA EKRAN KARTI OLARAK NVİDİA KULLNSAM NASIL OLUR.AMA BU 5830 3 SENEDİR BENİ HİÇ ÜZMEDİ AÇIKCASI KIYAMIYORUM AYRILMAYA ŞİMDİDEN TŞKLER YARDIMLARINIZ İÇİN

• oyun amaçlı olarak alacaksanız i7 ye para verip hd5830 ile devam edene kadar fx 8320 + gtx 770 / r9 280x gibi bir sistem yapabilirsiniz.

Pegasus kasadaki 600w ne marka tam olarak değerleri nelerdir?
  • klubnika kullanıcısına yanıt
    Bu sistemle oyun falan oynayamazsın kardeşim. İntele boşuna para yatırıp diğer parçaları alt seviyede bırakacağına orta seviye bi amd sistem toplamalısın bütçe belirle kendine biz toplayalım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzFurkan

Bu sistemle oyun falan oynayamazsın kardeşim. İntele boşuna para yatırıp diğer parçaları alt seviyede bırakacağına orta seviye bi amd sistem toplamalısın bütçe belirle kendine biz toplayalım

Kesinlikle katılıyorum.
  • arkadaşlar yanlız söyle bir durum var ben bu parçaların hepsini çok özel bir fiyata alacağım..işlemci+anakart+ram bana 900 tl gibi bir fiyata gelecek.bütcemde o kadar zaten.bu şartlarda ne dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: klubnika

MERHABA ARKADAŞLAR MEVCUT SİSTEMİMİ İ7 OLARAK YÜKSELTMEK İSTİYORUM VE AKLIMDA ŞÖYLE BİR SİSTEM VAR

ELİMDEKİ MEVCUT ÜRÜNLER
    500 GB HARDDİSK
    600W PEGASUS KASA

OYUNLARDA SIKINTI ÇIKSIN İSTEMİYORUM.ÖYLE UFAK FPS FARKLARIDA ÖNEMLİ DEĞİL BENİM İÇİN.ALACAĞIM ÜRÜNLERE MUVCUT ÜRÜNLERİM YETERLİMİDİR.YADA EKRAN KARTI OLARAK NVİDİA KULLNSAM NASIL OLUR.AMA BU 5830 3 SENEDİR BENİ HİÇ ÜZMEDİ AÇIKCASI KIYAMIYORUM AYRILMAYA ŞİMDİDEN TŞKLER YARDIMLARINIZ İÇİN

intel para israfıdır bu işlemciye bu parayı verene kadar fx 8350 al bence kalan parayla ekran kartı ve cpu soğutucu alırsın hatta sana tavsiyelerim

http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-8350-soket-am3--4ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html 485 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/r9-270x-directcu-ii-top-2gb-gddr5-256bit--amd-radeon-dx112-ekran-karti.html 560 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/cnps10x-optima-intel-lga775_1155_1156_1366_2011am2_am2-_am3-islemci-sogutucu.html 106 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/120mm-siyah-sessiz-fan.html 28 tl toplamda 1179 tl
    senin işlemcin ise 750 lira 429 lira farkla bilgisayarın iyi bi sistem haline gelir istersen cpu soğutucuyu çıkarıp 1000 liraya işi kapatabilirsin

• quote:

arkadaşlar yanlız söyle bir durum var ben bu parçaların hepsini çok özel bir fiyata alacağım..işlemci+anakart+ram bana 900 tl gibi bir fiyata gelecek.bütcemde o kadar zaten.bu şartlarda ne dersiniz

ozaman iş başka. kasayla ilgili detaylı bilgi yazarmısın 12v kanalından kaç amper akım veriyor ve net kaç w güç veriyor. üzerindeki tabloda yazması lazım ona göre kasada gerekliyse onu önerelim yoksa sadece ekran kartı önerecem çünkü o kart bildiğin çöp artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzFurkan

quote:

arkadaşlar yanlız söyle bir durum var ben bu parçaların hepsini çok özel bir fiyata alacağım..işlemci+anakart+ram bana 900 tl gibi bir fiyata gelecek.bütcemde o kadar zaten.bu şartlarda ne dersiniz

ozaman iş başka. kasayla ilgili detaylı bilgi yazarmısın 12v kanalından kaç amper akım veriyor ve net kaç w güç veriyor. üzerindeki tabloda yazması lazım ona göre kasada gerekliyse onu önerelim yoksa sadece ekran kartı önerecem çünkü o kart bildiğin çöp artık

güç kaynağı high power ae-a600-v2
    forumdan bir arkadaş 12V kanalından 432 Watt kombine güç verebiliyor demişti

• quote:

Orijinalden alıntı: ojhora

quote:

MERHABA ARKADAŞLAR MEVCUT SİSTEMİMİ İ7 OLARAK YÜKSELTMEK İSTİYORUM VE AKLIMDA ŞÖYLE BİR SİSTEM VAR

ELİMDEKİ MEVCUT ÜRÜNLER
    500 GB HARDDİSK
    600W PEGASUS KASA

intel para israfıdır bu işlemciye bu parayı verene kadar fx 8350 al bence kalan parayla ekran kartı ve cpu soğutucu alırsın hatta sana tavsiyelerim

http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-8350-soket-am3--4ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html 485 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/r9-270x-directcu-ii-top-2gb-gddr5-256bit--amd-radeon-dx112-ekran-karti.html 560 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/cnps10x-optima-intel-lga775_1155_1156_1366_2011am2_am2-_am3-islemci-sogutucu.html 106 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/120mm-siyah-sessiz-fan.html 28 tl toplamda 1179 tl
    senin işlemcin ise 750 lira 429 lira farkla bilgisayarın iyi bi sistem haline gelir istersen cpu soğutucuyu çıkarıp 1000 liraya işi kapatabilirsin

evet kardeşim haklısın ama yukarıdada yazmıştım bu ürünleri çok makul bir fiyata alacağım için tercihim bu yönde oldu açıkcası..işlemci+anakart+ram 900 tl civarı

• klubnika kullanıcısına yanıt
    Yetersiz kalır ekran kartı eklediğimizde. Sırf ekran kartı ve kasa için bütçe ne kadar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5830'dan memnun olduğunuzu söylüyorsunuz. Fazla grafik kalitesi aramadığınız belli. 5830 yanına i7 işlemci koymak biraz mantıksız olur (eğer amaç oyun ise). Fazla yüksek fiyatlara çıkmadan AMD tercihine yönelebilirsiniz.

Ekran kartı değiştirmeyi düşünürseniz. O zaman bütçenizi belirleyip tekrar belirtin.
  • ekran kartını bir süre sonra değişmeyi düşünüyorum şu an bütce pek yeterli değil
    peki cpu soğutucu olarak ne önerirsiniz
  • quote:

ekran kartını bir süre sonra değişmeyi düşünüyorum şu an bütce pek yeterli değil
    peki cpu soğutucu olarak ne önerirsiniz

Bütçe yoksa sonra alabilirsin hemen overclock yapmazsın zaten eski sisteminle arasında uçurum kadar fark olacağı için, yeni bilgisayarın performansı seni tatmin edecektir. Fakat ilerde overclock yapmak yada kasa sıcaklık sorun yaratırsa o zaman soğutucu alırsın.

Aslında bir fiyat belirle ve ona göre sana sistem önerisi sunalım. En sağlıklısı bu olacak. i7 sana fazla hemde eski 3770 almak mantıklı değil. Bu yüzden bütçeni söyle eski kullanmak istediğin parçaları yaz, ekran kartını sonra değişeceğini de not düşersen düzgün bir konfigrasyon hazırlarız

• i7 yi gömüp amd al demişler, oyun oynanmaz demişler maşallah maşallah.. :) Hocam sen tomshardware de cpu bencmarkların hepsini komple aç, eğer i7 nin üstünde fx6300 yada 8320 gibi bi işlemci görürsen özelden istediğin kadar küfür edebilirsin bana :) Bu parçalara ekleyeceğin güzel bi grafik kartı ile (gtx 780, r9 290 gibi) bu arkadaşların alamıcağı performansı alırsın. Hemde her türlü monitör ve çözünürlükte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xe_oN

i7 yi gömüp amd al demişler, oyun oynanmaz demişler maşallah maşallah.. :) Hocam sen tomshardware de cpu bencmarkların hepsini komple aç, eğer i7 nin üstünde fx6300 yada 8320 gibi bi işlemci görürsen özelden istediğin kadar küfür edebilirsin bana :) Bu parçalara ekleyeceğin güzel bi grafik kartı ile (gtx 780, r9 290 gibi) bu arkadaşların alamıcağı performansı alırsın. Hemde her türlü monitör ve çözünürlükte

8 ay önce cevaplanmış konuya cevap

• quote:

Orijinalden alıntı: mohijito

quote:

i7 yi gömüp amd al demişler, oyun oynanmaz demişler maşallah maşallah.. :) Hocam sen tomshardware de cpu bencmarkların hepsini komple aç, eğer i7 nin üstünde fx6300 yada 8320 gibi bi işlemci görürsen özelden istediğin kadar küfür edebilirsin bana :) Bu parçalara ekleyeceğin güzel bi grafik kartı ile (gtx 780, r9 290 gibi) bu arkadaşların alamıcağı performansı alırsın. Hemde her türlü monitör ve çözünürlükte

Ben tarihe dikkat etmeden yazdım çünkü.. De senin ne işin var acaba o zaman :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mohijito

quote:

Ben tarihe dikkat etmeden yazdım çünkü.. De senin ne işin var acaba o zaman :)

Az daha hortlasın bari

• mohijito kullanıcısına yanıt
    sayende öyle olacak, hadi işine..
  • quote:

sayende öyle olacak, hadi işine..

LOL
  • yaw he heee...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.