Şimdi Ara

iATKOS, Kalyway ve diğer Leopard Sürümleri Hakkında Herşey! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
32.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende leo kurayım dedim 10.4.10 üzerine takıyorum dvd yi boot oluyo sonra Loading darwin/x86 yazısı bir türlü geçmiyo neden olabilir[dvd büyük ihtimalle toh dur]
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLTuu

Arkadaşlar bazı trackerlarda iATKOS_10.5.1_v1.0.iso isimli torrent dolaşmaktadır. Fakat uphuck ekibi tarafından henüz hiçbir duyuru yapılmadı. Bu torrentlerin fake olma ihtimalleri yüksek. O yüzden duyuru yapılmadan indirmeyiniz.

şüphen doğrudur. iatkos henüz hazır değil ve herhangibir siteye verilmedi. Şu an için üstünde çalışılan sürüm 9a581 yani 10.5.0 dır. TPB ve benzer bikaç sitede dolaşan ne yazıkki sahte bir dvd. lütfen indirmeyin. ilgi ve sabrınıza teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_bek -- 2 Aralık 2007; 15:56:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2smoke

@mustank;

düzelmesse daha bu foruma ugramam :), bana güven sen..

---------

@emrecan arkadaşım, nvidia ekran kartım olmadığı için bilmiyorum açıkcası, ama 6600 leri otomatik tanıdığını biliyorum, belki onuda tanıyodur.

sistemimi avatarın hemen altındaki linke tıklayarak görebiliyorsunuz zaten

İşlemci : E2160

Anakart : ga-965-ds3

Ram : Hyperx 1GB 800Mhz

Ekran Kartı : Palit 7200gs

HDD : 120gb seagate ide

Dwd-Rw : Philips 16x

psu : FSP 400

Kasa : Dandik

Fan : Artick 8 Eksoz

Monitör : 17''Crt

• kurulması lazım normalde, verdiği mesajı 1 e 1 yazarsan bakalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertkosova

arkadaşlar bende leo kurayım dedim 10.4.10 üzerine takıyorum dvd yi boot oluyo sonra Loading darwin/x86 yazısı bir türlü geçmiyo neden olabilir[dvd büyük ihtimalle toh dur]

up
  • iatkosun çıkacağı yok, milletle kafa buluyorlar sanırım,
  • böyle diosan sen toh kur onu kullan beklemene gerek yok
  • Bencede Kafa buluyorlar.
    9 kasımda çıkacaktı 9 aralık oldu hala çıkacak.
    Biz 9 ocağıda görürüz :)
  • değerli arkadaşlar TOH kurarken şöyle bir uyarı alıyorum ve tabii olarak kuramıyorum

Extentsion "com.apple.driver.iTunes Phone Driver" has no explicit karnel depedency; usnig version 6.0.

Still waiting for root device.

Yardımcı olabilecek arkadaşların katkılarını beklemekteyim.
  • Mac OS X Leopard 10.5 RC2 by TOH - BOOT Sorunu Cozumu

Kurulum DVD'niz ile Mac Os'u , Mac Os X Journalist - Primary partition olusturup kurun.

*Partitionunuzun primary olmasi gerekiyor.

Kurduktan sonra olasi problem karsiniza cikti ve Leopard'i boot edemediniz. Iste cozumu sirasiyla asagida.

Kurulum DVD'nizden PC'nizi BOOT edin ve size soru sordugunda F8 secenegini secin, F8'e basin

boot : -v -x

yukaridaki komutu girerek PC'nizi BOOT edin.

Mac cubugundaki 'Utilities' sekmesinden 'Terminal' uygulamasini baslatin.

# diskutil list

komutunu girerek Mac Os'un kurulu oldugu Volume ismini ogrenin, ornek : disk0s1

simdi ise asagidaki komut ile disk0s1'in ismini Leopard olarak degistirin.

# diskutil rename disk0s1 Leopard

Volume etiketi Leopard olduguna gore scriptimizi asagidaki komut ile calistiralim

# /usr/misc/script.sh Leopard

Bu komut sayesinde bilgisayarimiza MBR'yi kurmus olduk. PC'nizden DVD'yi cikartip DVD'siz BOOT edin.
    Tekrar F8'e basin ve bu kez asagidaki komut ile sistemi BOOT edin.

boot : -legacy

Leopard'imiz iste karsimizda, her defasinda -legacy komutu vermeden boot edebilmek icin sirayla asagidakileri uygulayalim.

Apple Finder'i acip , soldaki DEVICES menusu altindaki daha once olusturdugumuz 'Leopard' surucusune tiklayalim ve asagidaki dizine 3 asamada gidelim.

> Library > Preferences > SystemConfiguration

Orada "com.apple.Boot.plist" isimli dosya goreceksiniz. O dosyayi secili konuma getirin ve pencerenin yukarisindaki 'Disli Carka' benzeyen sembole tiklayin, orada "Get Info" yazisini goreceksiniz. Ona tiklayin ve cikan pencerenin en asagisindaki "Sharing & Permissions" sekmesine gelin. Pencerenin sag alt kosesindeki 'Asma Kilit' sembolune tiklayin, karsiniza ROOT sifrenizi soran bir kutucuk cikacaktir. Sifrenizi dogru girdiginiz taktirde oradaki 'Asma Kilit' kilitli konumundan kilitsiz konuma geldigini goreceksiniz. Bu size sistem dosyasin da modifikasyon yapma yetkisi vermis oldu. Simdi kaldigimiz yerden devam edelim.

"com.apple.Boot.plist" isimli dosyayi simdi acip icerisine -legacy komutunu son satira <string><string> terimlerinin icine ekleyelim, ornek asagidaki gibi olmalidir.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
    <dict>
    <key>Kernel</key>
    <string>mach_kernel</string>
    <key>Kernel Flags</key>
    <string>-legacy</string>
    </dict>
    </plist>

Dosya'yi bu sekilde kaydettikten sonra yukarıdaki 'Mac Cubugu' ndan "Go" menusundeki "Utilities" sekmesine gidip "Disk Utility" uygulamasini calistiralim. Daha once olusturdugumuz "Leopard" isimli surucuyu secelim ve "Repair Disk Permissions" secenegine tiklayalim. Bu islem de bittikten sonra PC'niz sorunsuz bir sekilde Mac Os X Leopard 'a BOOT edilecektir. Sisteminizi simdi tekrar BOOT edin.
    Dilediginiz vakit artik "Leopard" isimli surucunuzun ismini degistirebilirsiniz veya o sekilde de birakabilirsiniz.

NOT : 2 Haftadir ben de boot sorunumu halletmeye calisiyordum, elimde ToH RC2 DVD si var ve defalarca sildim kurdum cozum bulamadim. Ne zaman yukaridaki yazdiklarimi insanelymac forumunda gorup bir bir uygulayinca bu cozumun bende %100 ise yaradigini gordum ve baktim ki bu forumda bu soruna yanit veren birisi henuz cikmamis, ben de uye olup bu yaziyi herkezin anlayip yapabilecegi bir dille anlatmaya calistim. Umarim sorunu olan butun arkadaslara yardimci olabilmisimdir. Artik sizlerde buraya screenshot 'larinizi gonderip havanizi atabilirsiniz :-D Hahaha....

• Açıklama için teşekkür. yukarıdaki çözüm önerinizde leopardı sıfırdan mı kuracağız . yoksa tiğer in üzerine mi. açıklamanız için şimdiden ayrıca teşekkürler.

İATKOS için bir not : 9 oldu 39 oldu bu iş 109 ve 219 u görecek herhalde TOH intel RC3 veya finali çıkarsada kurtulsak bari bizimkilerden haber yok kendi aralarında kurup, kullanıyorlar hepsine kolay gelsin. ayrıca isim olarak neden iatkos .
  • Öncelikle yazdıklarım kimsenin şahsına değildir belirtmek isterim. Ayların yılların verdiği dolgunluk bunu yazmama sebep oldu. Haddini aşan ifadelerim varsa affola...

Bu nasıl bi dünya merak ediyorum. Ya kimse kıymet bilmiyo yada biz çok alınganız. Bir sürü tiger dvdsi yaptık, Türkçe destek verdik, forum açtık, irc te kanal açtık. Nerde olsa yardımcı olmaya çalıştık; ama şimdi anlıyorumki boşuna uğraşıyoruz. Herkes hazır istiyo. Biri yapsın hatta bırak dvd yapmayı gelsin eve kursun, mac te sürücüsü olmadığı halde otursun sürücü yazsın çalışmayanıda çalıştırsın gitsin. Siz ne araştırın ne de kendinizi geliştirin.

Son kez açıklama gereği duyuyorumki kendi aramızda diye birşey olsaydı neden bu yazdıklarımı yapardık. Biz zaten kendi aramızda bir bütünüz. Siz neden bütünün parçası olmak yerine böyle ithamlarda bulunuyosunuz anlamıyorum. Dvd çıkmasa neden çıkmadı, resimlerini yayınlamasak kullanıyolar neden resim göndermiyolar, sorunlar tam çözülmeden indirime sunsak neden çalışmıyo, boot etmese neden etmiyo, öyle olsa neden olmuyo, böyle olsa neden olmuyo... Biraz gerçekçi olun arkadaşlar! Elbette bizde de hata var. Zaman hiç telafuz edilmiyecekti. Bu sorunlarında hiç biri yaşanmıyacaktı. Ayrıca hala burdan destek arayanlara birkez daha söyliyorum, forumda yaşanan bazı sorunlar nedeniyle geliştirici ve destekleyici olarak burdan ayrıldık. Hala bilmeyen arkadaşlar için uphuck.ggrn.de/forum adresinden foruma devam ediyoruz. Onca olay atlattık, database dosyamızı kaybettik yeniden başladık, ama hiç bir zaman yardımcı olmaktan kaçmadık.

Şimdi soruyorum boot sorunu olmayan leopard dvd si var mı? Yeni pc_efi sistemini kullanan dvd var mı? Hem intel hem de amd de çalışıcak dvd var mı? Biraz sabır biraz saygı lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_bek -- 9 Aralık 2007; 11:36:52 >

• sevgili garrone, bendekine benzer bir sorunla karşılaştın mı
  • iatkos için ayın 9 u demişlerdi, oldu 39 u, hani nerde deyince de, kıyameti koparıyorlar. nasıl sorarmışız. bal gibi de sorarız. kafa mı geçiyorsunuz. alay mı ediyorsunuz.

tarih var kendi yok, resim var kendi yok, birkaç gün diyorsunuz haftalar geçiyor gene yok. bir sürü inandırıcılıktan uzak çocukça bahaneler. yok 1000 km uzağım da yok internete gprs ten bağlanıyorum yok bilmem ne...

uffff bıkım vallahi

artık iatkosu bırakıp gerçeklerle ilgilenelelim.
  • ÇOK SAYGIDEGER ARKADAŞLARIM ALINGANLIK YAPMAYA GEREK YOK.

BURASI ÖZGÜR BİR FORUM TEŞEKKÜRÜ HAKETTİĞİNİZDE ELBETTE EDİYORUZ. ELEŞTİRELERE DE TAHAMMÜL MEDENİYETİN GEREĞİDİR. YANİ FORUMDA BİR KISIM ARKADAŞLAR EFENDİ GERİ KALANI MARABA DEĞİL. SİZ O DVD LERİ ÇIKARMADAN BİZ BAŞKALARININ ÇIKARDIĞI DVD LERİ KURUP PROBLEMLERİ TARTIŞIYORDUK. HERKES YAZILIM GELİŞTİREMEZ. ANCAK ELEŞTİRİ ÖNERİ İLE KATKIDA BULUNABİLİR.

İYİ GÜNLER DİLEKLERİMLE.
  • Arkadaşlar volumes kısmını girdiğimde no such file or directory diye bir uyarı veriyor, bu volumes kısmını nasıl yazıyoruz. disk0s2 yazıyorum sonuç değişmiyor. bu arada diskim 4 bölümde oluşuyor, ilk bölümde xp kurulu, ikinci bölüme de macos kurmaya çalışıyorum.

kurulum normal tamamlandığı halde patchleme aşamasını geçemedim, yardımlarınız bu aşamada her zamankinden daha değerli olacaktır. teşekkürler.

REHBER – TIGER KURULU OLMADAN LEOPARD PATCH’Lİ DVD NASIL KURULUR

BU REHBER UZERİNDE TIGER KURULUMU OLMAYAN BOŞ BİR SÜRÜCÜ İÇİNDİR!!!

Bu basit rehber sisteminizde Tiger olmadan Leopard’ı PC nize nasıl kuracagınızı anlatıyor. Sadece basit adımları izleyin.

İhtiyacınız:

-Patch’li DVD image i,
    -Zip dosyası
    -Bir pen drive yada FAT32 formatlı USB Flash sürücü.

ADIM 1:

İmage i tek katmanlı bir DVD ye yazın;

USB sürücünüzü formatlayın!!! Format FAT32 olmalı!!!!! Ulaştığımızda terminal tarafından okunabilir olmalıdır; Ayrıca, sürücü etiketi "Patcher" olmalı. Bu çok ÖNEMLİ, çünkü diğer türlü sonraki aşamada hata verecektir!! Formatladığınızda sürücünün Patcher! olarak adlandırıldıgından emin olun. BÜYÜK harfle degil!

Şimdi arşivi USB sürücünüze unzip edin. Şimdi "files" adında bir klasör içermesi gerekiyor;

LEOPARD I KURMA

Şimdi Leopard’ı kuralım. DVD yi bilgisayarınıza takın ve bilgisayarınızı DVD den başlatın. Bu genellikle F12’ye yada hangi tuş kombinasyonu size hangi sürücüden başlatmak istediginiz şeklinde bir seçenek soruyorsa o tuşa basarak gerçekleştirilir. CD/DVD sürücünüzü seçin;

İnstaller yüklendikten sonra (bir süre alacaktır, sabırlı olun) dilinizi seçin ve CUSTOMIZE ‘a tıkladığınızdan emin olun. Oradaki tüm paketleri seçili olmayan duruma getirin(unselect edin)!!!

Leopard şimdi kurulacak. 15 dakika civarı bir süre alacak ve kurulum tümüyle gerçekleştirilmiş olacak. Yeniden başlatın. USB/kalem sürücünüzün bilgisayarınıza takılı oldugundan emin olun.

Yeniden başlatmadan sonra, yukarıdaki adımın aynısını tekrarladıgınızdan emin olun: hangi tuş kombinasyonu size başlatma sürücüsünü belirlemeniz için seçenek sunuyorsa ona basın: Şimdi CD/DVD sürücünüzü seçin.

Darwin bootloader göründügünde, F8 ‘e basın; prompt ‘u gördüğünüzde, -s yazın ve enter ı tuşlayın. DVD şimdi verbose modunda yuklenecektir. Panik yapmadan bekleyin! Hatasız yüklenmesi gerekiyor (elbette, zaten yüklediyseniz, tamamdır!)

Setup bir kere yüklendiğinde, dilinizi seçin. Karşılama(welcome) ekranı göründüğünde, UTILITIES-TERMINAL ‘i seçin. Terminal açılacaktır. Şimdi USB sürücümüze gözat(browse) diyecegiz;

Komut satırına, şunları yazın: (cd ve iki nokta arasında boşluk bıraktığınızdan emin olun)

cd ..
    cd ..
    cd Volumes
    cd Patcher
    cd files

Şimdi script ‘i çalıştıralım. Bu şekilde kurulum patch lenmiş olacak ve başlatma(boot) sorunsuz gerçekleşecek:

./9a581PostPatch.sh

Çalıştırın. ACPUPowerManagement kext i kaldırırken evet diyebilirsiniz.

Script in işi bittikten sonra, yeniden başlatın. Şimdi Leopard ‘ı başlatabiliyor olacaksınız!!!

Bootloader da onu göremiyorsanız, buraya danışın  osx86scene.com .

http://forum.osx86scene.com/viewtopic.php?f=16&t=2008&st=0&sk=t&sd=a

BU REHBER UZERİNDE TİGER KURULUMU OLMAYAN BOŞ BİR SÜRÜCÜ İÇİNDİR!!! Patch li image ve tiger a zaten sahipseniz, siz de çalışabilirsiniz.
    -----------------------------------------------

• hada,

TOH u kurmada başarılı olamadım. sizin anlatımınız Brazilmac galiba yanılıyormuyum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: boncuk2004

hada,

TOH u kurmada başarılı olamadım. sizin anlatımınız Brazilmac galiba yanılıyormuyum.

evet, Brazilmac.

Tohta hiç ilerleyemedim zaten.

bu volumes bölümü nasıl yazılır , yani bu bölüm diskin yolunu mu istiyor bizden acaba:

Bir de belleğin ismini "Patcher" olarak belirleyin, kesinlikle tümü büyük harf olmasın diyor, ancak vistada ne yaparsam yapayım hepsini büyük yapıyor. acaba sorun bundan da kaynaklanıyor olabilir mi diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hada -- 9 Aralık 2007; 15:45:29 >
  • torrentde var pack li hemde
    4.5 gb
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.