Şimdi Ara

iATKOS, Kalyway ve diğer Leopard Sürümleri Hakkında Herşey! (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
32.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ''SSE2/REBOOT FIX, '''JMICRON FIX,'' yani asus p5b anakartta ide dvd üzerinden boot edebiliyoruz?
  • evet arkadaşlar baya bi uzak kaldım ben bu OSX işinden gelişmeler nedir Leopard stabilmi kurmaya değermi yoksa biraz bekleyeyimmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

evet arkadaşlar baya bi uzak kaldım ben bu OSX işinden gelişmeler nedir Leopard stabilmi kurmaya değermi yoksa biraz bekleyeyimmi?

kardeş kurulumu sorunsuzca halettik arkadşla.
    Kurulumu Toshiba A 200 diye bi notebooka kurduk çift çekirdek işlemcili.
    Kurulum tamamlanınca reset attı makina sonrada şu hatayı verdi " missing operation system ".
    Biz tekrar DVD yi taktık boot ettik kurulum devam etti . Kullanıcı bilgilerini felan girdik.
    Lepopard açıldı kullandık.Leopard kapattık tekrar açalım dedik ama yine aynı hata " missing operation system ".

Tekrar DVD den boot edelim diyoruz ama bu sefer en başa kurulum ekranına gelmekte.
    Biz Bilgisayarda D sürücüsüne kurduk.
    C de Windows Vista vardı. Acaba Partiannımı göremiyor ne yapmalıyız yardım lütfen?

• bakalım bende indiriyorum şimdi
    arattığımda mini nova da arattığımda 3 tane çıktı
    10.5.1 + efi + bootloader olanını indiriyorum
    umarım yanlış indirmiyorum
  • iatkos torrenti tek kelimeyle berbat. 2 gündür 3.5 mb kalan dosya inmedi ve inecek gibi gözükmüyor ne yazıkki. anlamış değilim ilk defa böyle birşey başıma geliyor...nasıl bir paylaşım bu??
  • AMD için olanı çıkmadımı acaba hala??
  • ya valla kusura bakmayın ama bi bok anlamadım.dosya sistemi nedir bu mac in?
    ahci den dlayı hata verdi.ide ye aldım ok güzel ..ama disk utility yaptık darwin yaptık..devam edince hedef harddisk i görmüyor..anlamadım ne iş?pardus bile daha kolaydı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: honneur

AMD için olanı çıkmadımı acaba hala??

ben de dört gözle bekliyorum ama hala çıkmadı.Bitane indirdim amd için ama o da çalışmadı

quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

ya valla kusura bakmayın ama bi bok anlamadım.dosya sistemi nedir bu mac in?
    ahci den dlayı hata verdi.ide ye aldım ok güzel ..ama disk utility yaptık darwin yaptık..devam edince hedef harddisk i görmüyor..anlamadım ne iş?pardus bile daha kolaydı.

Osx'in dosya sistemi hfs+'dır.Kurulumda hd'yi görmüyorsa chipset'tendir diye düşünüyorum biraz bekleyin daha stabil sürümler çıkacaktır (umarım :))

• Evet arkadaşlar şu anda İATKOS leopar ile yazıyorum. Kurulum için baya bir uğraştan sonra deneme yanılma misali kurmayı başardım. Safari ile yazmak çok güzel... Donanımı aşağıya yazıyorum sorunsuz kuruldu.

CPU: Intel E 4400 2.0 GHz işlemci
    ANAKART: Biostar Core 2 Duo Destekli 775 DDR2
    EKRAN KARTI: ATI X550 256 MB

sorunsuz çalışıyor. İnternete çıkıyorum. Ses kartını denemedim bakıcam, ayrıca TV Kartım vardı bilmiyorum.

Uphuck formda emeği geçen tüm arkadaşlara Allah zihin açıklığı versin. Teşekkürlerimi iletiyorum. Eskurza ve diğer arkadaşlar. Onlar çok uğraşıyorlar.
  • arkadaşlar,

hayatında mac kullanmamış biri olarak internetten iatkos_v1.0i.iso dosyasını indirdim ve nero ile DVD'ye yazdım.

sistemde Vista ve XP kurulu ve ayrıca bir partisyonda da Acronis SecureZone var, yani toplamda 3 partisyon var. tamamını kaldırabilirim, birleştirebilirim, format atabilirim sorun değil.

fakat format atmadan ve partisyonları ellemeden DVD'den sistemi boot ettiğimde Darwin'i başlatmak için herhangi bir tuşa basın veya advanced açılış için F8'e basın diyor. herhangi bir tuşa basıp devam ettiğimde kısa bir süre sonra bir ekran geliyor ve lütfen bilgisayarınızı yeniden başlatın tarzında bir ekran geliyor, yeniden başlattığımda da hiçbirşey değişmiyor.

bu problemden kurtulmak için tüm partisyonları kaldırmam mı gerekiyor ? ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

sabahtan beri gezmediğim forum kalmadı ne bununla ilgili bilgi içeren bi installition guide bulabildim, yada bunu bulamamak benim özürüm :S

• herkeze merhabalar arkadaslar dun AMD Athlon X2 4200+ islemcili, 80gb maxtor ATA harddiskli, ati x1800xl 512mb ddr2 ekran kartli, 2gb ddr2 ramli makineme mac os x 10.4.8 jas kurmustum.

bu gun de leopard kurayim dedim... ATA harddiskime kurulum sorunsuz bir sekilde bittikten sonra restart atmami soyledi. restart attiktan sonra F8 ile boot diski olarak kurulumu leopard i kurdugum hdd yi sectim...

ancak siyah ekran dan baska hic bir sey gozukmuyor. tiger 10.4.8 i de ayni makineye ve ayni hdd ye kurmustum ve ayni yontemlede acmayi basarmistim! sorunun ne oldugunu bir turlu anlayamadim, lutfen yardim edebilirseniz cok sevinirim arkadaslar.
  • ARKADAŞLAR TORENT DOSYASI İNİYOR ONDAN SONRA NE YAPMAM GEREKİR NERO GÖRMÜYOR İSO OLARAK GÖZÜKMÜYOR BİDE RARDAN İNDİRDİKLERİM VAR PART MART BİŞEYLER DİYO WİNRAR.

NE YAPIYIM ÖNERİLERİNİZ?
  • kalyway sürümü ile ilgili torent harici link verebilecek bi arkadas var mı acaba???...
  • ya millet bakın sade muhabbet sade muhabbet bi bab yiğitte çıksın alın kadesim rapid linkleri indirin çekin dvdye yükleyin pc ye desin. hikaye masal anlatmayın burda. Bende xps m 1530 q3 t9300 var 8600m gt. Basta bi tane indirdim forumun birinde bulup indirdim 90 part 7.5 gb yazdım double layer dvdye boot bile etmedi elimde patladı hem zaman uctu hem dvd. Sonra buldum internette linleri bi yerde (ietemeye kalkmayın şu an elimde yok partlarıda çoktan sildim gitti) yükledim makinaya vista ile beraber sonrada media direct tusunuda hackledim şimdi media direct tusuna basıyorum leopard powera basıyorum vista geliyo gerçi bu aralar pek pawera basmıyorum genelde md tuşu daha zevkli.

eğer kullanan arkadaslar darwin boot ta 5 saniye beklemek istemiyosalar /Library/Preferences/SystemConfiguration buraya gidip com.apple.Boot.plist bu dosyanın içeriğindeki şu komutları <key>Quiet Boot</key> <string>No</string> <key>Timeout</key> <string>5</string> şu sekilde değiştirecekler = <key>Quiet Boot</key> <string>Yes</string> <key>Timeout</key> <string>0</string>

ve artık 5 saniye olayı yok direk apple logusuyla karşılacaklar bu arada xps t9300 kullanıcıları için söylüyorum işlemciniz mmx, sse, sse2 ,sse3, ssse3 ,sse4.1 , em64t platformlarının hepsini destekliyor o yüzden kafanızda soru işareti olmasın kurabilirmiyim kuramazmıyım diye. Ekran kartı driverina gelince oda mevcut önce burda bi eopard rapid linkleri yayınlansın onlarıda veririm şuan elimin altında değil. Network olayına gelince tanımadı bende tanıtanlar olmuş nete giriyomuşlar kablo ile kimileride kablosusuda tanıttım diyoda bilmiyorum atıyolar gibime geliyo veya wifi cardları farklıdır benimki Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection bende yemedi ama bakıyorum onuda daha yeni kurdumzaten sistemi dvdyide arkadasa verdim içine etmiiş isoyuda sildim dvdye çektim diye. Universitenin ağından torent inderemediğimden rapid kullanıyorum öbür türlü torent çekebilseydim indirip rapide upload ederdim ama artık yapcak bişi yok o siteyi arıyorum şimdi linlerri bulunca onlarıda burda vericem.

bide yabancı forumlarda bazı code düzenlemeleri geziyo optimize etme adına daha hızlı açılıyomuş sistem daha karalı hale geliyomuş falan ama denemedim benim leopard zeten 34 saniye gibi bi sürede açılıyo ve sistemde çok hızlı network dışında herşeyi tenıttım network işinide çözssem on numara olcak. Herkese kolay gelsin diyorum eğer bu md tuşu olayını merak eden arkadaşalr varsa özelden mesaj atsınlar bi ordan yollarım ayrıntıları veya bi konu açarız aslında xps m 1530 başlığı altında değindim biraz ucundan zaten cok basit bişi hiç zor değil
    meşur komut istemini yönetici olarak başlatıyorsunuz media direckt 3.5 dvd sini takıyosunuz sürücüye (kesinlikle md 3.5 dvdsi olmak zorunda) ve E:\dellkit\rmbr.exe DELL 2 1 yazıyosunuz.
    burda ilk rakam yani 2 md tusunun açacağı partitionu ve diğer rakmada power tusunu acacak partitionu gösteriyo. bende 2. partitionda leopard kurulu ve onu md tusuna atadım.
    Kafasına bu işi linuxla yapabilirmiyim sorusu takılan arkadaslara cevabım kesinlikle evet ben ubuntu iile denedim oluyor. ama partition oluşturma için md dvdsini kullanmamnız gerekiyo yeri burası olmadığı için ayrıntıları burda yazmıyorum hepinize kolay gelsin.

• buraky88 malesef Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network için adam akıllı çalışan bir driver bulunmuyor. Aynı sorunu bizde yaşadık. Kablosuz ağı bir türlü kuramadık. Uzunca araştırmalarımızdan sonra henüz bunun için adam akıllı bir driver çıkmadığını öğrendik. Usb harici bir ethernet kartı kullanabilirsin. Ama piyasada mac uyumlu kart bulmak oldukça güç. Sadece apple bayilerinde bulunuyor. Ama fiyatı pahalıydı ve ellerinde yoktu o an için. Merak edenler en azından 1 kere denesinler. Hazirandan bu yana hakintosh kullanıyorum. Aradığım bütün programlar mevcut.

Şimdiden Kolay gelsin...
  • arkadaşlar leopard 10.5.2 kallaway yi kurdum stabil bir şekilde çalışıyor sistemimde ama tabi boş bir hd kullandım xp ye boot.ini ne yazmalıyımki mac os boot edebiliyim???
  • arkadaşlar iatkos 10.5.2 yi laptop yükledim hiç hata vermedi bitti kurlum ve reset olduktan sonra hd01 ve hdo2 yazıyor birini seç dergibi ve altındada boot diyor ne yapmalıyı maçamıyorum bi komut mu girmem gerekiyor?
  • arkadaslar hic iatkos kallaway ile ugrasmayın.. indirin ideneb 1.3 10.5.5 versiyonunu , ne boot probleminiz olur, nede donanım tanımama sorununuz.. yaklasık 1 aydır ideneb kullanıyorum.. butun donanımlarımı tanıdı.. cok guzel bir isletim sistemi.. donma, kasma, virus .. vs hic bir derdi yok.. benim tavsiyem ideneb

size ekran goruntulerımı yolluyorum..
    bu arada kurulumunda iatkos kallaway kadar olamsada ufak bir iki puf noktası var.. mesela ahci yi kapıcaksınız.. tek cekirdek olarak yukleme capıcaksınız.. yada boot ekranına "cpus=1 -f" komutuyle yukleme yapın.. diger turlu bazı forumlara baktım.. reset atıyor. yuklemıyor gibi sorunlarla cıkıyor millet.baska bir problemde bende yapmıstı, optik surucum Slave deydi Master a aldım.. düzeldi.. ufak bir iki ayrıntı dısında yuklenmesı cok kolay..

hepinize kolay gelsin.. iyi yırtınmalar :D:D

• quote:

Orjinalden alıntı: nc84

arkadaslar hic iatkos kallaway ile ugrasmayın.. indirin ideneb 1.3 10.5.5 versiyonunu , ne boot probleminiz olur, nede donanım tanımama sorununuz.. yaklasık 1 aydır ideneb kullanıyorum.. butun donanımlarımı tanıdı.. cok guzel bir isletim sistemi.. donma, kasma, virus .. vs hic bir derdi yok.. benim tavsiyem ideneb

size ekran goruntulerımı yolluyorum..
    bu arada kurulumunda iatkos kallaway kadar olamsada ufak bir iki puf noktası var.. mesela ahci yi kapıcaksınız.. tek cekirdek olarak yukleme capıcaksınız.. yada boot ekranına "cpus=1 -f" komutuyle yukleme yapın.. diger turlu bazı forumlara baktım.. reset atıyor. yuklemıyor gibi sorunlarla cıkıyor millet.baska bir problemde bende yapmıstı, optik surucum Slave deydi Master a aldım.. düzeldi.. ufak bir iki ayrıntı dısında yuklenmesı cok kolay..

hepinize kolay gelsin.. iyi yırtınmalar :D:D

Arkadaşım uzun zamandan beri düşündüğüm birşeydi mac kurmak ama bu dertleri beni caydırıyordu. dediğin gibi ise bu ürünü nasıl kurduğunu ayrıtılı olarak anlatabilirmisin nelere dikkat edicem ne yapmam gerekiyo.iso olarak inen dvd yi hazırlarken bişiler yapmalımıyız. Dosyayı indirmeye başladım yarına kadar biter o yüzden yardımcı olursan sevinirim. bu arada hdd üzerindeki bilgileride kaybetme gibi bir durum varmı çünkü hdd de çok fazla önemli şey var ve yedekleyecek harici bir kaynağım yok.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.