Şimdi Ara

iBeats kulaklık soket tamiri şeması olan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
5.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar herkese iyi geceler kolay gelsin :)

Elimde bulunan Beats marka iBeats modelli kulaklıkta sokete bağlı kısımdan kablolar kopmuştur . Ben bunu lehim ile düzeltmeyi düşünüyorum ancak elimde kulaklıkla ilgili şema olmadığı için sizden yardım istiyorum . Benim anlayabildiğim kadarıyla kulaklık üzerinde 4 tane kablo var .

Kablolar

- Krem ve kırmızı renk
    - Krem renk
    - Yeşil renk
    - Kırmızı ve yeşil (yeşil değilde mavi'de olabilir)

Soket üzerinde 3 tane alt alta lehim yeri ve tam arkasında ise 1 adet olmak üzere 4 adet lehim yeri var . Resimler aşağıda ;

iBeats kulaklık soket tamiri şeması olan var mı ? iBeats kulaklık soket tamiri şeması olan var mı ? iBeats kulaklık soket tamiri şeması olan var mı ?
     iBeats kulaklık soket tamiri şeması olan var mı ? iBeats kulaklık soket tamiri şeması olan var mı ? iBeats kulaklık soket tamiri şeması olan var mı ?

Lehim bölgelerini kırmızı daireler ile elimden geldiğince göstermeye çalıştım . Şimdi bu konu ile ilgili elinde şema olan varsa tarafıma gönderebilir mi ? Veyahut bilgilendirme amaçlı yorum olarak destek olursa sevinirim . Eğer cevap alamazsam tek tek lehim yerlerini deneye deneye yapmayı düşünüyorum bu da zarar verme olasılığı yüksek . Olmadı öyle yapacağım . Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler ..

• Burak2yilmaz B kullanıcısına yanıt
    gecmis olsun üzgünüm ama çöp olmus artık tamir olsa bile kaliteli calmayacagına eminim belirli kayıplar olacaktır.tv tamir eden o tarz yerlere sorun evdeki lehimle olacak işdeğil kolay gelsin
  • Forumdan compicat nickli bogac bey yardimci olabilir size ona ulasin bence @compicat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deskel

gecmis olsun üzgünüm ama çöp olmus artık tamir olsa bile kaliteli calmayacagına eminim belirli kayıplar olacaktır.tv tamir eden o tarz yerlere sorun evdeki lehimle olacak işdeğil kolay gelsin
    @Deskel

Teşekkür ederim tavsiyeniz için .

Ancak bu bölümü yani elektronik mühendisliği okuduğum için çalışma ihtimali bulabiliyorum . Dediğiniz gibi belki bozukluklar olabilir . Böyle şeylerle uğraşmayı sevdiğim için yapmaya çalışacağım , olmazsa yapacak bir şey yok can sağolsun :)

İyi forumlar ..

@Mert

Teşekkür ederim . Dediğiniz kişi ile görüşeceğim . İyi geceler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak2yilmaz -- 9 Kasım 2013; 1:10:04 >
  • Benim beats tour vardi ayni sikinti olmustu sonuc olarak çöp. Insallah yaparsin.

4 adet kablonun 2si kulaklıkların eksi kablosu diğerleri artıları bunları ölçü aletiyle ölçerek yada lehimleyip deneyerek bulabilirsin ters bağlarsan kulaklığın bass'larının azaldığını dinleyerek anlıcaksın zaten

yani kısaca doğru kombinasyonu deneyerek bulabilirsin çok fazlada ses ve kalıte kaybı olmaz

yanlız lehimleri soğuk lehim yapma
  • Kulaklık şeması devlet sirrı gibi saklaniyor deneyerek yapacaksınız mecbur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Ali

Mesajınız için çok teşekkür ederim .

Bu kombinasyonlar sırasında kulaklıklar zarar görebilir mi ? Sadece bundan endişeliyim .

Ben de pek fazla ses kaybı olacağını sanmıyorum . Soğuk lehim ve kısa devre oluşturmadan yaptıktan sonra ne gibi kayıp oluşabilir ki :)

@Kayyu

Keşke bir kurcalatsaydınız olabilirdi belki :) Neyse sağlık olsun ..

@Ozan

Evet haklısınız . Bu konu ile ilgili internet üzerinde hiçbir bilgi yok ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak2yilmaz -- 9 Kasım 2013; 1:14:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak2yilmaz

@Deskel

Ancak bu bölümü yani elektronik mühendisliği okuduğum için çalışma ihtimali bulabiliyorum . Dediğiniz gibi belki bozukluklar olabilir . Böyle şeylerle uğraşmayı sevdiğim için yapmaya çalışacağım , olmazsa yapacak bir şey yok can sağolsun :)

İyi forumlar ..

@Mert

Lehimi kendiniz yapabilmeniz icin yuksek gumus icerikli lehim lazim ses kalitesi acisindan

İnsan kulağının farkedebileceği bi kayıp olmaz

kulaklıklar değilde çok fazla lehimle çıkar geri lehimle yaparsanız jak özelliğini yitirir(lehim noktaları)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisırakaya

4 adet kablonun 2si kulaklıkların eksi kablosu diğerleri artıları bunları ölçü aletiyle ölçerek yada lehimleyip deneyerek bulabilirsin ters bağlarsan kulaklığın bass'larının azaldığını dinleyerek anlıcaksın zaten

yani kısaca doğru kombinasyonu deneyerek bulabilirsin çok fazlada ses ve kalıte kaybı olmaz

yanlız lehimleri soğuk lehim yapma
    uğraşma bence garantisi yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 38DS315

uğraşma bence garantisi yokmu?

Alıntıları Göster
    @Mert

Dediğiniz gibi lehim teli var elimde . Onunla yapmayı düşünüyordum bende . Bilgilendirme için teşekkürler :)

@Ali

Tam düşündüğüm gibi . Bilgilendirme için teşekkür ederim soketi çok fazla zorlamamaya çalışacağım =)

@Çay

Hocam o konu hakkında hiçbir bilgim yok . Garanti'de bu konuya bakmayacağına eminim . Teşekkürler ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert_DarkBlade

quote:

@Deskel

İyi forumlar ..

@Mert

Lehimi kendiniz yapabilmeniz icin yuksek gumus icerikli lehim lazim ses kalitesi acisindan

Abartmayalım, kullanınan kablonun kalınlığı belli, ya da inceliği mi demeliydim. Doğru yapıldığı taktirde eskisi gibi olacaktır...

• Just4ForMe kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar herhalde fazla zedelememden korktuğu için böyle tavsiyelerde bulundular .

Benim düşünceme göre kablo aynı , lehim aynı , soket aynı . Ses kaybı olmaz diye savunuyorum bende =)
  • quote:

Arkadaşlar herhalde fazla zedelememden korktuğu için böyle tavsiyelerde bulundular .

Benim düşünceme göre kablo aynı , lehim aynı , soket aynı . Ses kaybı olmaz diye savunuyorum bende =)

Tabikide olmaz, sağlam yapıldığı takdirde bir sorun olmaz. Çünkü öyle kayda değer bir akım çekmiyor bu ürünler, lehim yaptıktan sonra o kablo orada sabit duracağı için, parazit gibi bir şeyde söz konusu dahi olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

quote:

quote:

@Deskel

İyi forumlar ..

@Mert

Abartmayalım, kullanınan kablonun kalınlığı belli, ya da inceliği mi demeliydim. Doğru yapıldığı taktirde eskisi gibi olacaktır...

Ses kablolari ve ayni zamanda dusuk kayipli kablolarda yuksek gumus icerikli lehim kullanilir arastir istersen

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

quote:

quote:

@Deskel

İyi forumlar ..

@Mert

Ses kablolari ve ayni zamanda dusuk kayipli kablolarda yuksek gumus icerikli lehim kullanilir arastir istersen

Alıntıları Göster
    Kafamı karıştıran şey aslında arka kısımda ki tekli lehim bölgesi . Acaba ön kısımda ki lehim yerleri sağ kulaklık , sol kulaklık ve mikrofon + girişi arkada ki ise sadece - girişi olabilir mi ?

• quote:

Kafamı karıştıran şey aslında arka kısımda ki tekli lehim bölgesi . Acaba ön kısımda ki lehim yerleri sağ kulaklık , sol kulaklık ve mikrofon + girişi arkada ki ise sadece - girişi olabilir mi ?

Jack in uctan sona dogru 1-2-3-4 diye siralarsak sirayla sol,sag,negatif,microfone seklinde

• Mert_DarkBlade kullanıcısına yanıt
    Anladım . O şekilde bir deneme yapayım bakalım ne olacak . Duruma göre sizi haberdar ederim . Yardımlar için teşekkürler ..

Daha detaylı yardım etmek isteyenler konunun altına bildirirlerse sevinirim :)
  • quote:

Anladım . O şekilde bir deneme yapayım bakalım ne olacak . Duruma göre sizi haberdar ederim . Yardımlar için teşekkürler ..

Daha detaylı yardım etmek isteyenler konunun altına bildirirlerse sevinirim :)
    Tekrar konuyu dirilteceğim ama var mı tam olarak bilgisi olan ? Gece açtığım için pek yardım gelmedi gibi :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.